Βρούτσης: Δραματική η κατάσταση με τα ληξιπρόθεσμα προς τα ασφαλιστικά ταμεία

main_vroutsis

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για εξοντωτικό συνδυασμό υψηλών εισφορών και φόρων, κάτι που, όπως συμπληρώνει, οδήγησε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους

Τα στοιχεία της 3ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου του ΚΕΑΟ έτους 2018 «αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στην πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει δραματική», σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για εξοντωτικό συνδυασμό υψηλών εισφορών και φόρων, κάτι που, όπως συμπληρώνει, οδήγησε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.400.091 πολίτες να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 34,4 δισ. ευρώ.

Επικαλούμενος τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι από την αρχή του χρόνου (2018) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 195.485. Όπως προσθέτει, την ίδια στιγμή, μόνο το τρίτο 3μηνο του 2018, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 493 εκατ. ευρώ.

«Συγκριτικά, δε, με το 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 2,5 φορές υψηλότερες. Δηλαδή, από τα 13.767 εκατ. ευρώ το 2014, εκτινάχθηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 34.354 εκατ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2018» συνεχίζει ο κ. Βρούτσης.

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται στην πράξη, μέσα από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ΚΕΑΟ, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας πολιτικής που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, στη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, καθώς και στην αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν ξεχνώ!

Βρούτση, έργο ΔΙΚΟ σου είναι οι "υψηλές εισφορές" και η συνεπακόλουθη "έκρηξη" των ληξιπρόθεσμων "οφειλών" που δημιουργήθηκαν σε συντριπτικό βαθμό από το ΔΙΚΟ σου νόμο, και οδήγησαν στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των μικρών επιχειρήσεών μας! Για αυτό και θα φάτε ΠΟΛΥ μαύρο στις εκλογές όποτε γίνουν. ΠΑΡΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαύρο!

Παναϊα μου !!!!

Ως ΝΕΟΣ συνταξιούχος, σε βλέπω και με πιάνει ΠΑΝΙΚΟΣ. Ενθυμούμαι τις ΚΑΘΟΛΑ Προκρούστειες ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ, οι οποίες ΠΕΤΣΟΚΟΒΑΝ ΤΑ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos_ar

Αντί για επενδύσεις 4 δισ. από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έδωσαν μόλις 2,5 δισ. ευρώ - Άλλο 1,5 δισ. από επιστροφές φόρων «κρύφτηκε» σαν πληρωμές από το Πρόγραμμα Αποπληρωμής Ληξιποθέσμων του Δημοσίου

6