Βρούτσης: Δραματική η κατάσταση με τα ληξιπρόθεσμα προς τα ασφαλιστικά ταμεία

main_vroutsis

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για εξοντωτικό συνδυασμό υψηλών εισφορών και φόρων, κάτι που, όπως συμπληρώνει, οδήγησε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους

Τα στοιχεία της 3ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου του ΚΕΑΟ έτους 2018 «αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στην πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει δραματική», σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για εξοντωτικό συνδυασμό υψηλών εισφορών και φόρων, κάτι που, όπως συμπληρώνει, οδήγησε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.400.091 πολίτες να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 34,4 δισ. ευρώ.

Επικαλούμενος τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι από την αρχή του χρόνου (2018) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 195.485. Όπως προσθέτει, την ίδια στιγμή, μόνο το τρίτο 3μηνο του 2018, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 493 εκατ. ευρώ.

«Συγκριτικά, δε, με το 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 2,5 φορές υψηλότερες. Δηλαδή, από τα 13.767 εκατ. ευρώ το 2014, εκτινάχθηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 34.354 εκατ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2018» συνεχίζει ο κ. Βρούτσης.

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται στην πράξη, μέσα από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ΚΕΑΟ, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας πολιτικής που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, στη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, καθώς και στην αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν ξεχνώ!

Βρούτση, έργο ΔΙΚΟ σου είναι οι "υψηλές εισφορές" και η συνεπακόλουθη "έκρηξη" των ληξιπρόθεσμων "οφειλών" που δημιουργήθηκαν σε συντριπτικό βαθμό από το ΔΙΚΟ σου νόμο, και οδήγησαν στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των μικρών επιχειρήσεών μας! Για αυτό και θα φάτε ΠΟΛΥ μαύρο στις εκλογές όποτε γίνουν. ΠΑΡΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαύρο!

Παναϊα μου !!!!

Ως ΝΕΟΣ συνταξιούχος, σε βλέπω και με πιάνει ΠΑΝΙΚΟΣ. Ενθυμούμαι τις ΚΑΘΟΛΑ Προκρούστειες ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ, οι οποίες ΠΕΤΣΟΚΟΒΑΝ ΤΑ ΩΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

9f32bc35bc1c03d4563c9be9360aee87_XL

Την απόφασή του να μην προχωρήσει ο διαγωνισμός για το Ελευσίνα Θήβα Υλίκη, που βρίσκεται ψηλά στον προγραμματισμό των έργων υποδομής της ΝΔ, εξήγησε τις προηγούμενες μέρες στην βουλή, ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Σπίρτζης.

2
7ba208085cf37c903c3ccfb8798d7936_XL

Η αιμορραγία που προκαλεί το παρεμπόριο τόσο στη νόμιμη αγορά όσο και στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εξακολουθεί να είναι τεράστια. 

92c7ae63ae7f8a3866b3919bf0ef0eb8_XL

Σε ιστορικά υψηλά για το πρώτο δίμηνο του έτους ανήλθαν οι τουριστικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 440 εκατ. ευρώ και σημειώνοντας υψηλό διψήφιο ποσοστό ανόδου.

4773603

«Υποχρεωτική η αιτιολόγηση της απόλυσης», ως μέτρο προστασίας των εργαζομένων - «Δέσμευση και όχι προεκλογική παροχή» η κατάργηση του υποκατώτατου και η αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε η υπουργός Εργασίας

4