Το ΣΔΟΕ έλεγξε 16 πράτηρια καυσίμων και εντόπισε λαθρεμπορία και νοθεία σε 10

bvenzin-new1

Σε ένα πρατήριο εντοπίστηκε και ολόκληρο σύστημα παράνομων δεξαμενών

Σημαντικές παραβάσεις τόσο σε επίπεδο λαθρεμπορίας-νοθείας όσο και σε επίπεδο φοροδιαφυγής εντόπισαν τα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Αττική ελέγχοντας 16 πρατήρια καυσίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ παραβάσεις αυτού του είδους εντοπίστηκαν σε 10 εξ αυτών (ποσοστό 62%).

Συγκεκριμένα:

- Μετά από έλεγχο σε 11 πρατήρια υγραερίου κίνησης διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε επτά εξ αυτών.

Οι σημαντικότερες παραβάσεις αφορούσαν σε λαθρεμπορία, για ποσότητες που ξεπερνούν το 1.665.000 λίτρα υγραερίου, με τον κύριο όγκο να αφορά σε ένα πρατήριο.

Σε πέντε πρατήρια διαπιστώθηκε και μη έκδοση μεγάλου αριθμού φορολογικών στοιχείων

- Μετά από έλεγχο σε πέντε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε τρια εξ αυτών διαπιστώθηκε λαθρεμπόριο 27.000 λίτρων αμόλυβδης και 41.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης.

Επίσης διαπιστώθηκε νοθεία υγρών καυσίμων, με χημικούς διαλύτες, ελαφρά λάδια κ.λ.π., σε 6.000 λίτρα αμόλυβδης, 3.500 λίτρα πετρελαίου κίνησης και 1.700 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.

Σε ένα από τα τρία «παραβατικά» πρατήρια οι άνδρες του ΣΔΟΕ εντόπισαν δύο παράνομες υπόγειες δεξαμενές, η μια εκ των οποίων είχε χωρητικότητα περίπου 7.000 λίτρων και διέθετε αγωγούς πλήρωσης και απάντλησης απευθείας από και προς βυτιοφόρα οχήματα. Η δεύτερη δεξαμενή, συνολικής χωρητικότητας περίπου 14.000 λίτρων σε δύο διαμερίσματα, συνδέονταν με πλήρες δίκτυο σωληνώσεων και βαλβίδων και με αντλία υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ «η μηχανολογική εγκατάσταση, οι δεξαμενές, οι οδεύσεις από τους αγωγούς πλήρωσης και αυτές προς την αντλία υγρών καυσίμων ήταν πλήρως καλυμμένες με βιομηχανικό σκυρόδεμα ενώ και οι αγωγοί απάντλησης ήταν καλυμμένοι με πρόχειρο τσιμεντοκονίαμα. Οι παράνομες δεξαμενές ελέγχονταν, ως προς το περιεχόμενό τους, από ηλεκτρονικά λιτρόμετρα και ανάλογη εφαρμογή ηλεκτρονικού υπολογιστή. Τα δείγματα που ελήφθησαν από τις νόμιμες αλλά και παράνομες δεξαμενές ήταν όλα, εκτός από ένα, μη κανονικά. Κατασχέθηκε και μία αντλία υγρών καυσίμων προκειμένου, εκτός των άλλων, να μελετηθούν οι παρεμβάσεις που είχαν υπάρξει σε αυτή. Η όλη εγκατάσταση ήταν μηχανολογικά άρτια, γεγονός που παραπέμπει σε έμπειρο κατασκευαστή και θέτει προβληματισμό για την έκταση του φαινομένου στην αγορά των πρατηρίων υγρών καυσίμων».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Mike

Α , και να απολυθουν 100,000 Δ.Υ. για να ανασανει επιτελους ο πολυπαθος Ιδιωτικος τομεας που σερνει την ατμομηχανη της οικονομιας. Τι οχι ?

Να απολυθούν γιατί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Αν την κάνανε ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΧΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ. Τι οχι ? Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε τόσους φόρους για ένα σωστό λειτουργικό κράτος και να έχουμε αυτό το χάλι. Πλήρη αντικατάσταση των ανίκανων με λιγότερους και πιο αποδοτικους Δ.Υ. ή παραχώρηση της αρμοδιότητας στον ιδιωτικό τομέα.

dim

Σκέψου δηλαδή να θέλαμε να ελέγξουμε μπουζούκια (τα λίγα που ελέγξανε τα έκλεισαν για το προβλεπέ 2ήμερο...), στριπτητζάδικα, studio-μασαζομπουρδέλα, internetικές υπηρεσίες κλπ...

dim

Ως πότε ? Κάθε εξάμηνο και μια τέτοια ανακοίνωση από τότε που ανακαλύφθηκε η βενζίνη ...

Διευθύνσεις

και ονόματα

Meister

Η τιμή του πετρελαίου μπορει να πέσει σε ιστορικά χαμηλά, αλλα στην Ελλάδα δεν πέφτει ποτε. Κι όχι μονο λόγω φόρων. Ασε που η Κυβέρνηση της Αριστεράς νομοθετεί και υπέρ «λαθρεμπόρων»

Θεριστής

Κοινωνικοπνευματικά καθυστερημένο γκρουπούσκουλο η Ελλάδα, νομίζει ο βλαμμένος ότι κλέβοντας δεν θα του γυρίσει πίσω. Και ετσι κάπως χρεωκοπήσαμε.

spyraklas

θησαυρίζουν τα παλιοτόμαρα.......βενζινάδες..................λιώστε τους ......έχουν μπαζώσει δεκαετίες τώρα άπειρο λίπος.........οι μισοί δε είναι ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΙΡΡΑΝΑ...........

Δημοσιογραφια για πουλι-τζερ

διευθυνσεις δεν εχουμε; τι να το κανουμε οτι βρεθηκαν μερικοι κλεφτες και απατεωνες, εμεις πως θα την γλυτωσουμε απο αυτους θελουμε να ξερουμε. Βγαλτε λοιπον δνσεις και αφηστε τα καποιος καπου καποτε παραμυθακια.

?

χα, καλά τα λέει το ΣΔΟΕ. Από την άλλη, το να έχει πάνω από 1 Ευρώ φόρο το λίτρο, πως να το ονομάσουμε άραγε; Μονοπωλιακή γκαγκστερική κομμουνιστική ληστεία; Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Αλογοσκούφης τα ξεκίνησε όλα με εκείνη την εξίσωση ειδικού φόρου. Και βεβαίως, όλοι οι επόμενοι την τίμησαν δεόντως την φιλοσοφία αυτή.

tassos

Πόσο ποιό απλό θά ήταν εάν οί καφενόβιοι τής βουλής ψηφίσουν νόμο πού νά τούς κλείνει γιά πάντα ,νά πληρώνουν τό προσωπικό τους εσαεί,καί νά κατάσχουν κινητή καί ακίνητη περιουσία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης