Το Χρηματιστήριο έχασε €1,1 δισ. στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις

XA_1

Μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, το Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε στα επίπεδα της 30ής Ιανουαρίου 2017 – Ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 617,18 μονάδες λίγο πριν την επιβολή των capital controls, τον Ιούνιο του 2015

Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση συνεχίστηκε η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που βρίσκεται πλέον στα επίπεδα της 30ης Ιανουαρίου 2017. Την ίδια ώρα, ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει στις 617,18 μονάδες, όπου βρισκόταν λίγο πριν την επιβολή των capital controls, στις 29 Ιουνίου 2015, καταγράφοντας πτώση 1,36%.

Οι θεσμικοί επενδυτές, ξένοι και εγχώριοι, δείχνουν να έχουν εγκαταλείψει τη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς η αξία των συναλλαγών δεν ξεπέρασε τα 37 εκατ. Ευρώ.

Υποχώρηση 4,17% σε τέσσερις συνεδριάσεις

Μέσα σε τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε συνολικά κατά 4,17%, που αποτυπώνεται σε μία χαμένη κεφαλαιοποίηση της τάξης του 1,1 δισ. ευρώ. Η σημερινή κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει υποχωρήσει στα 45,7 δισ. ευρώ.

Εικόνα διάλυσης για τις τραπεζικές μετοχές

Το νέο κύμα πωλήσεων δεν άφησε ανεπηρέαστες τις τράπεζες, αφού ενόψει και της αναδιάρθρωσης του MSCI οδήγησε σε πώληση των μετοχών. Ο ελληνικός δείκτης πλέον απαρτίζεται μόλις από έξι μετοχές μετά την αφαίρεση των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Ωστόσο στις εκθέσεις τους οι διεθνείς οίκοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα χάνει σε κεφαλαιοποίηση, αξία και φήμη από την αφαίρεση των τραπεζικών μετοχών, ενώ συνολικά, οι τέσσερις τράπεζες έχουν κεφαλαιοποίηση που είναι μικρότερη του ενός δισ. ευρώ. 

Νέο ιστορικό χαμηλό καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής και της Τράπεζας πειραιώς, που κατέγραψαν απώλειες 5,86% και 5,27% αντίστοιχα και διαμορφώθηκαν στα 1,0450 ευρώ και 0,97 ευρώ.

Βαριές ήταν οι απώλειες της Alpha Bank που έχασε το 3,97% της αξίας του και διαμορφώθηκε στο 1,1620 ευρώ. Η μετοχή της Eurobank υποχώρησε κατά 2,06% και διολίσθησε στα 0,4754 ευρώ. Αύριο ο όμιλος Fourlis ανακοινώνει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2018.

Με πληροφορίες από reporter.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Los Bomboneros

Κερδάμε μάγκες. Όλα πρίμα. Τα νταούλια τα χτυπάμε τόσο δυνατά, που οι ξένοι έχουν φοβηθεί και χοροπηδάνε σαν αρκούδες σε πανηγύρι γύφτων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

platforma-axtsioglou-dyo

Η ηλεκτρονική αίτηση θα γίνεται αρχικώς στον ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς, όπου λαμβάνει χώρα ο εθελοντικός επανυπολογισμός, και ακολούθως η διαδικασία θα συνεχίζεται ηλεκτρονικά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την επιλογή των δόσεων

1