Χρηματιστήριο: Πάνω από 13 δισ. ευρώ οι συνολικές απώλειες σε εννέα μήνες

4574121__1_

Στο... «μάτι του κυκλώνα» οι τράπεζες - Έχασαν 5,6 δισ. ευρώ από τα υψηλά Φεβρουαρίου 

Θηριώδεις είναι πλέον οι απώλειες του Χρηματιστηρίου από τα υψηλά έτους καθώς από την 1η Φεβρουαρίου όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 886 μονάδες, η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είχε χάσει περισσότερα από 13 δισ. δισ ευρώ, μέχρι την συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου.

Και το χρηματιστήριο, το οποίο ως θεσμός, παγκοσμίως, αντικατοπτρίζει την δυναμική της οικονομίας, δίνει ένα μέτρο καθώς οι ελληνικές τράπεζες από τα υψηλά του Φεβρουαρίου ( λίγους μήνες πριν περάσουν τα stress tests του Μαϊου ) βρέθηκαν να χάνουν κοντά 6 δισ. ευρώ εξαιτίας της έντονης αμφισβήτησης από τρία funds τα οποία σορτάρουν εδώ και δυο χρόνια, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έχουν τα κεφάλαια για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Όλα αυτά δίχως ο επόπτης να έχει ζητήσει αυξήσεις κεφαλαίου παρά μόνο ειδικές κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Τότε λοιπόν στα υψηλά έτους του Χρηματιστηρίου, την 1η Φεβρουαρίου 2018, η κεφαλαιοποίηση όλων των 206 εισηγμένων ήταν 59,3 δισ. ευρώ και χθες η συνολική κεφαλαιοποίηση ήταν μόλις 45,9 δισ. ευρώ.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ( Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Alpha bank ) έχασαν μέσα σε εννέα μήνες 5,6 δισ. ευρώ απο την κεφαλαιοποίηση τους. Ειδικότερα, απο τα 9,9 δισ. ευρώ που είχαν την 1 Φεβρουαρίου ( Alpha Bank 3,2 δισ., Εθνική 3,1 δισ. ευρώ, Eurobank 2 δισ. Πειραιώς 1,6 δισ. ) σήμερα την 16η Nοεμβρίου διαθέτουν κεφαλαιοποίηση μόλις 4,3 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Τα φάγανε

Μα το reverse-split ήταν άλλη μια στημένη κλοπή, για τους μετόχους. Πρέπει να χώσουν τους υπεύθυνους μέσα.

αδιόριστος κουμουνιστής τραπεζίτης

δεν χάθηκαν 13 δις...απλά πιάσαμε του κεφαλαιούχους που πήγαιναν να μας κλέψουν 13 δις απο την πλασματική υπεραξία των άχρηστων μετοχών τους και τελικά δεν βρήκαν κορόϊδα για να τα αγοράσουν...Αυτή ειναι η αλήθεια κύριε Πρόεδρε...

χ

Ειναι λόγω "καθαρής εξόδου" που λέγαμε, ως... χαζοχαρούμενοι .

Λούλης

Όλες αυτές οι τράπεζες άνοιξαν με τα λεφτά που μοίραζε το ΠΑΣΟΚ. Είναι καιρός να κλείσουν και να μείνει μόνο μία. Η λιγότερο εκτεθειμένη. Νέτα σκέτα!

dimitri

Ψηφίστε Ξούριζα - και θα πάτε καλά εκεί στην ΤσυριζοΓιουνανία

***

Καμμια να μη μεινει μεγαλε. Ολα τα λεφτα στο κομμα, ολα κρατικα και θα πληρωνεσαι μονο με επιδομα βλακειας. Πλουσιος θα γινεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης