Χρηματιστήριο: Πάνω από 13 δισ. ευρώ οι συνολικές απώλειες σε εννέα μήνες

Χρηματιστήριο: Πάνω από 13 δισ. ευρώ οι συνολικές απώλειες σε εννέα μήνες

Στο... «μάτι του κυκλώνα» οι τράπεζες - Έχασαν 5,6 δισ. ευρώ από τα υψηλά Φεβρουαρίου 

4574121__1_
Θηριώδεις είναι πλέον οι απώλειες του Χρηματιστηρίου από τα υψηλά έτους καθώς από την 1η Φεβρουαρίου όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 886 μονάδες, η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών είχε χάσει περισσότερα από 13 δισ. δισ ευρώ, μέχρι την συνεδρίαση της 15ης Νοεμβρίου.

Και το χρηματιστήριο, το οποίο ως θεσμός, παγκοσμίως, αντικατοπτρίζει την δυναμική της οικονομίας, δίνει ένα μέτρο καθώς οι ελληνικές τράπεζες από τα υψηλά του Φεβρουαρίου ( λίγους μήνες πριν περάσουν τα stress tests του Μαϊου ) βρέθηκαν να χάνουν κοντά 6 δισ. ευρώ εξαιτίας της έντονης αμφισβήτησης από τρία funds τα οποία σορτάρουν εδώ και δυο χρόνια, υποστηρίζοντας ότι δεν θα έχουν τα κεφάλαια για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Όλα αυτά δίχως ο επόπτης να έχει ζητήσει αυξήσεις κεφαλαίου παρά μόνο ειδικές κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Τότε λοιπόν στα υψηλά έτους του Χρηματιστηρίου, την 1η Φεβρουαρίου 2018, η κεφαλαιοποίηση όλων των 206 εισηγμένων ήταν 59,3 δισ. ευρώ και χθες η συνολική κεφαλαιοποίηση ήταν μόλις 45,9 δισ. ευρώ.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ( Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Alpha bank ) έχασαν μέσα σε εννέα μήνες 5,6 δισ. ευρώ απο την κεφαλαιοποίηση τους. Ειδικότερα, απο τα 9,9 δισ. ευρώ που είχαν την 1 Φεβρουαρίου ( Alpha Bank 3,2 δισ., Εθνική 3,1 δισ. ευρώ, Eurobank 2 δισ. Πειραιώς 1,6 δισ. ) σήμερα την 16η Nοεμβρίου διαθέτουν κεφαλαιοποίηση μόλις 4,3 δισ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης