«Μήνυμα» Σολτς για συντάξεις: Είναι σημαντικό να εφαρμοστούν οι συμφωνίες που έγιναν

solts_main

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επισήμανε ωστόσο: «Τα περιθώρια κίνησης έχουν γίνει κάπως μεγαλύτερα, αλλά βεβαίως δεν είναι απεριόριστα, κυρίως λόγω του μεγέθους των προβλημάτων» - Κοιτώντας προς τη... Ρώμη, χαρακτήρισε «σοφή» τη στάση της Ελλάδας να κάνει διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

«Η ελληνική κυβέρνηση κινείται πολύ λογικά και σοφά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στην τακτική που ακολουθεί η ελληνική πλευρά στη διεκδίκηση της μη-εφαρμογής του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, βασιζόμενη στην επίτευξη μεγαλύτερου πλεονάσματος από ό,τι προβλεπόταν. Χαρακτήρισε «αποκύημα φαντασίας» το περιεχόμενο σημερινού ελληνικού δημοσιεύματος σχετικά με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο κυρίαρχη είναι η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίζει η ίδια για οτιδήποτε υπερβαίνει το πλεόνασμα του 3,5%, είπε πως «αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος».

«Σαφές είναι ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό καλά, είναι σημαντικό να εφαρμοστούν οι συμφωνίες που έγιναν. Σε αυτές ανήκουν ιδιαίτερα ένα συγκεκριμένο πλεόνασμα, το οποίο πρέπει να επιτευχθεί, αφήνοντας έξω πληρωμές τόκων και χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γεγονός ότι, βάσει των δικών της υπολογισμών, αυτό το πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο από ό,τι είχε προβλεφθεί και αναμενόταν, ώστε να δημιουργούνται καινούργια επιπρόσθετα περιθώρια. Και είπε στην Επιτροπή μετά από -όπως θεωρώ- πολύ συντεταγμένη και σοφή διαδικασία, ότι θα ήθελε -σε διάλογο με την Επιτροπή- να μάθει εάν μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο τελευταίο βήμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στους ξένους ανταποκριτές, στο Βερολίνο. Εξέφρασε δε τον έπαινό του «για την διαδικασία διαλόγου» που ακολουθεί η Αθήνα, «διότι είναι πολύ σοφό αυτό και βρισκόμαστε τώρα στην αξιολόγηση των αριθμών».

«Όλα έγιναν καλά, πολύ σοφά και προετοιμάστηκαν πολύ σοβαρά και με διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την ολοκλήρωση αυτών των συνομιλιών, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη (στο τέλος)», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο κυρίαρχη είναι η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίζει η ίδια για οτιδήποτε υπερβαίνει το πλεόνασμα του 3,5%, τόνισε: «Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος, ότι τα περιθώρια κίνησης έχουν γίνει κάπως μεγαλύτερα, αλλά βεβαίως δεν είναι απεριόριστα, κυρίως λόγω του μεγέθους των προβλημάτων. Αυτό πρέπει πάντα να το καταλαβαίνουμε».

Ο κ. Σολτς εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «όλοι μαζί καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το ελληνικό πρόγραμμα» και για το ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα σε πρόγραμμα, αλλά μπορεί κατά κάποιον τρόπο να χρηματοδοτηθεί η ίδια στις αγορές -αυτό παραμένει μία μεγάλη πρόοδος», ενώ χαρακτήρισε «αποκύημα φαντασίας» το περιεχόμενο σημερινού ελληνικού δημοσιεύματος σχετικά με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΟ 1940 -44..........ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ..ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΡΑ....

Δεν εξουσιοδοτήθηκε για αυτή τη συμφωνία από το λαό

άρα δεν υπάρχει συμφωνία.

ΑΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ , ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ????

AΛΗΘΕΙΑ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ..ΧΘΕΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ,ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 40 ΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΟΜΕΑ,ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΕΙΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ.ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ-ΕΣ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ..33 ΕΤΗ ΣΕ ΔΕΚΟ,ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ,ΚΤΛ,ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 40 ΕΤΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ..ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ,Η ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ..ΜΠΟΥΡΔΕΣ ,ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,ΘΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΗΣ ..ΑΛΕΞΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ..ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ,ΤΟ ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ..ΒΥΘΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΕΙΤΕΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ .ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

Αερολογιες καφενειου

Επειδή αυτά που γράφεις είναι προσωπική άποψη (δηλαδή αερολογίες) απλά δες τα στοιχεία της eurostat ποιο είναι το όριο της % επί του ελληνικού ΑΕΠ σε συντάξεις και σε ποια θέση της Ελλάδας σε καταβολή συντάξεων στο σύνολο όλης της ΕΕ.

J

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΟΛΤΣ ΔΕ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ Η ΜΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ Η ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ.ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΓΑΛΗ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ.ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

Νάγια Οικονόμου

Όλα πρέπει να εφαρμοστούν αλλιώς δε θα τελειώσουμε ποτέ...

###

Η ΝΔ πανηγυρίζει καθότι επιθυμεί διακαώς την περικοπή των συντάξεων. Πάνω στην περικοπή των συντάξεων επενδύει ο Κυριάκος για να έλθει στην εξουσία. Και τόσο πολύ τις επιθυμούν ο Παπαδάκης, ο Αυτιάς, ο Ρωμανιάς(που έβριζε σκαιότατα την Αυλωνίτου όταν του είπε "εμείς θα αγωνιστούμε να μην περικοπούν οι συντάξεις" λέγοντάς της νευριασμένος και κτυπώντας τα χέρια στο τραπέζι ότι είναι ανίδεη εντελώς και δεν ξέρει τι της γίνεται..), ο τηλεμαϊντανός Μητρόπουλος, άπας ο ΣΚΑΪ και τόσοι άλλοι της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Και κάνουν τα πάντα στο εσωτερικό και εξωτερικό, για να περικοπούν οι συντάξεις του κοσμάκη ελπίζοντας ότι έτσι θα φέρουν τον Μητσοτάκη στην εξουσία, για να γυρίσει τη χώρα ξανά στο σάπιο παρελθόν....Αλλά δεν θα τους γίνει αυτή η επιθυμία, διότι ο Τσακαλώτος είναι τσακάλι......

@ Μονο ο Συριζα κανει πολιτικαντισμούς

Η ΝΔ καλεί τον συριζα από τον αυγουστο να ακυρωσει το νομο της περικοπής. Αλλά αυτός είναι μνημονιακός και υπόγειος. Η ΝΔ δεν κάνει καμμιά ενέργεια στο εξωτερικό. Την συμφέρει η αλλαγη "των συνταξεων- αντιμέτρων- περικοπων Δημοσ. Επενδυσεων- 3.5%" διοτι με αυτό ΑΛΛΟΘΙ στη τουρλα της προεκλ εκστρατείας σε Ελλαδα και Ευρώπη θα ανακονώσει ότι άμεσα από Ι/7/19: άμεση γενική μειωση ενφια κατά -30%, και αμεση μειωση φόρου επιχειρησεων στο 20%. Και χωρίς παραχωρήσεις σε άλλα πεδία όπως ο Τσιπρας που σε κάθε διεθνες φόρουμ είναι στα 4 για τις συνταξεις που ψηφισε!!!!!

Demo

Αντί να ζητάς να ανοίξουν δουλειές για τους νέους ζητάς να μην περικοπουν οι συντάξεις των κυρίως υπεύθυνων για το σημερινό χάλι της χώρας. Κανένας ιδεολογος που τον ταιζουν οι γονείς του στα 40 του θα είσαι του λόγου σου ή κομματοσκυλο του κερατά!

Κρητικός

Ποιο γελοίος καίγεσαι

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ= ΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Εκτος απο τη Μερκελ που πηρε ανταλλάγματα για Πρέσπες και Μακεδονική Εθνότητα, σπρωχνει και ο Σολτς του Σοσιαλδημοκρατικού και ευρωσοσιαλιστικου κόμματος που παίρνει ανταλλάγματα τις 5 εδρες του Τσιπρα στην ερχομενη ευρωβουλή! Δεν είναι αστείο μέγεθος. 5/700=0,8% δηλ πανευρωπαϊκά το Σοσιαλιστικό κομμα αντι 17 θα γράψει 18%!!!! Αυτά είναι τα ανταλλάγματα. Ειμαστε σε προεκλ περιοδο και γινονται ΟΡΓΙΑ. Μη ξεχνάμε ότι ο Α Παγγκ Πολ αποκαλέστηκε ο Πιο Δημοφιλής Πόλεμος! Ετσι και η μητέρα των Μαχων του μαιου19 θα είναι οι ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ Ευρωεκλογές διότι θα έχουμε ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ τα τελευται 40 χρόνια: Ακροδεξιά 20%(μαζι με ecr), ΚεντροδεξιάΕΛΚ 28%, Φιλελευθερο κομμα 13%. Απέναντι σε ρετάλια: Σοσιαλδημοκράτες 17% και Αριστερά 8%!! (φιλοευρωπαιοι -globalization supporters- οικολογοι 5%)

@

Είναι φανερό ότι το αντίδωρο της Μερκελ στο Τσιπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών, το Βορεια Μακεδονια και τον επ-αν-εγκλωβισμο προσφύγων (από την ΕΕ) στην Ελλάδα είναι η αναβολή περικοπής των συνταξεων του Δ Μνημονίου. Ο Τσιπρας παραχωρεί τα πάντα και πέφτει από τη μια τρύπα στην άλλη. Δε θα πάρει ψηφους επειδή δε θα εφαρμοστεί η περικοπή που αυτός ψηφισε στο Δ μνημόνιο του. Αλλά θα χάσει για όλα τα άλλα.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟ 2019 ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΕΞΩ ,ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ,ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ..

Ρε Γερμαναρά,

ποιος είσαι εσύ που θέλεις να κόψεις τη σύνταξη του πατέρα μου και του παππού μου που τις μασουλάω εγώ;

Τι να μασουλήσεις, με ΓΚΑΒΑΛΙΝΕΣ πληρώνονται !

Τα λαμόγια που την έκαναν ταράτσα ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ κατηγορούν ΕΜΑΣ τους ΕΝΤΙΜΟΥΣ του ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ !! Όποιος κατηγορεί το ΛΑΟ, είναι ΕΧΘΡΟΣ του και ΚΛΕΦΤΗΣ που τακτοποιήθηκε με ΛΑΜΟΓΙΕΣ !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syntaksiouxoi01-mesa

Για «ασύλληπτο νούμερο» κάνει λόγο ο Γιάννης Βρούτσης «Έκρυβαν συνειδητά την αλήθεια, παραπλανούσαν αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και την αγωνία χιλιάδων εκατοντάδων συνταξιούχων» τονίζει ο υπ. Εργασίας - Δείτε πίνακα με τα στοιχεία

1
akinita_ar

Σκυλακάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ενδεχομένως ο ΕΝΦΙΑ να είναι και άλλο μειωμένος το 2020 γιατί υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης - Τον Μάιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διεύρυνση των αντικειμενικών αξιών

2