Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά και πόσα - Πίνακες

anadromika_2

Σε τι ποσό ανέρχονται τα αναδρομικά ανά έτος και ποιες κατηγορίες συνταξιούχων μπορούν να τα διεκδικήσουν

Αναδρομικά που σύμφωνα με υπολογισμούς κυμαίνονται από 800 ευρώ έως 6.500 ευρώ για κάθε χρονιά μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι, καθώς οι περικοπές που έγιναν με τους μνημονιακούς νόμους του 2012 κρίθηκαν αντισυνταγματικές τρία χρόνια αργότερα, το 2015, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι για ποιο χρονικό διάστημα μπορούν να γίνουν οι διεκδικήσεις και για πόσες χρονιές θα υπολογιστεί η ετήσια διαφορά των αναδρομικών. Και τούτο διότι υπάρχει ένα χρονικό κενό ανάμεσα στην απόφαση του ΣτΕ το 2015 και τον νόμο Κατρούγκαλου το 2016, που επιχειρεί μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων να συμμορφωθεί με την απόφαση – πιλότο του ΣτΕ.

Δεδομένου ότι ο νόμος 4387 ψηφίστηκε τον Μάιο του 2016, αλλά ο επανυπολογισμός τίθεται σε πλήρη λειτουργία τον Γενάρη του 2019, μένει να διευκρινιστεί αν παραμένει ανοιχτό «κενό» και σε ποιο εύρος, ώστε να προσδιοριστεί και το ύψος των τυχόν αναδρομικών αξιώσεων.

Ορισμένοι νομικοί αμφισβητούν τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι ο νόμος Κατρούγκαλου ευθυγραμμίστηκε με την κρίση του Στε και επομένως δεν τίθεται θέμα αναδρομικών μετά το συγκεκριμένο νόμο, οπότε -σύμφωνα με το σκεπτικό αυτό- μόνο οι αιτήσεις που αφορούν στο διάστημα πριν το 2015 θα ευδοκιμήσουν. Αντίθετα, λένε οι νομικοί μπορούν να εγερθούν απαιτήσεις και για άλλες χρονιές.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ (13)

@ΕΧ

Αναδρομικα ΚΑΙ ελληνικη υπηκοοτητα, να προσθεσω.

Γιατί δεν τα πιστώνουν απ' ευθείας????

Σε όσους δικαιούνται ....θα έπρεπε το όποιο ..κράτος μας έχει απομείνει!) να πιστώσει κατευθείαν τους λογαριασμούς τους...Αλλά με τέτοια Κυβέρνηση Αθλίων που έχουμε, προτιμούν να ταλαιπωρούν ακόμα μιά φορά τους πετσοκομμένους συνταξιούχους ενώ ξέρουν εκ των προτέρων σε ποιούς θα...επιστρέψουν χρήματα! Και αυτοί είναι Στρατιωτικοί/Δικαστικοί/Δημόσιοι/Δεκοτζήδες....Αλλά γιατί να μην τα οικονομήσουν και χασοδίκες δικηγόροι μαζί με φοροτεχνικούς...????

Αλλος είναι ο λόγος της καθυστέρησης

Απλά κάνουν καθυστέρηση για να μην τα δώσουν οι ίδιοι, αλλά να τα αφήσουν για την επόμενη κυβέρνηση. Τα λεφτά που μάζεψαν αυτοί από τους φόρους, τα χαράτσια και τη διάλυση της μεσαίας τάξης, θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για προεκλογικές παροχές, επιδόματα, αυτό που ονομάζουν 13ο μισθό ή σύνταξη, διορισμούς και άλλα δωράκια προς την εκλογική τους πελατεία (άεργους, κατεστραμμένους, αγράμματους, μετανάστες, κηφήνες, κοπρίτες κλπ. Ξέρουν ότι απευθύνονται σε λαό ανώριμων και ηλιθίων, τον οποίο δεν θα δυσκολευτούν να πείσουν να τους ξαναψηφίσει.

ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Εγω που εχω βγει απο τα 43 μου (25τια στο Λιμενικο) στη συνταξη δικαιουμαι αναδρομικα ή τσαμπα χορευα στο Συνταγμα ?

@

Εσύ είσαι απλά κοπρίτης του πληκτρολογίου και άχρηστος στη κοινωνία χαχαχαχα.......

Αλέξανδρος

Οι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται είσπραξη αναδρομικών, αλλά αντιθέτως υποχρεούνται να επιστρέψουν στο κράτος ως αχρεωστήτως καταβληθέντα όλα τα ποσά των αποδοχών που λάμβαναν ή παίρνουν επιπλέον των 400 ευρώ μηνιαίως που πλήρωναν άτοκα για ασφαλιστικές εισφορές κρατήσεις ως εργαζόμενοι κάθε μήνα.

AMX 30

Oπα ρέ άπλα - χουβαρντά ! Εχεις δεί γραμμένες ασφαλιστικές εισφορές ( Εργοδότη καί Ασφαλισμένου ) 1.800 ευρώ / μήνα χ 14 ?Οχι ξυπνητός ούτε στόν ύπνο σου δέν τά είδες !

Semper Fidelis

Και με τι θα τους πληρώσουν; Με χαρτοπετσέτες;

ΕΧ

Αναδρομικά δικαιούνται όσοι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑνελ και όσοι δεν ψήφισαν οχι στο δημοψήφισμα παρωδία τού ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.

forologikes_apodeikseis_arthro

Τραπεζικά και νομικά «παράθυρα» ανησυχούν τους ελεγκτές - «Υψηλού ρίσκου» η φοροδιαφυγή το 2019: μπορεί να ακυρώσει τις φοροελαφρύνσεις του 2020 - Καμπάνια για να μάθουν οι τουρίστες την «apodixi»

271