Το παρασκήνιο της επιχείρησης «μπουλντόζα» στο βενζινάδικο της Ελευσίνας

8tyw

Τι αποκαλύπτει η απόφαση της Περιφέρειας για το «σφράγισμα» -  Το πρατήριο ήταν κλειστό λόγω θανάτου του επιχειρηματία - Μισό μήνα μετά ξεκίνησε η έρευνα, ύστερα από καταγγελία για λαθρεμπόριο

Μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη της επιχείρησης φαίνεται πως «άνοιξαν τα στόματα» που έκαναν τις καταγγελίες για λαθρεμπόριο καυσίμων, οι οποίες οδήγησαν στην πρωτοφανή «επιχείρηση –μπουλντόζα» του ΣΔΟΕ και στην αποκάλυψη του πιο σύγχρονου συστήματος νοθείας που έχουν δει ως τώρα στους ελέγχους με τα μάτια τους, οι διωκτικές αρχές της χώρας μας.

Το βίντεο σοκ που έφερε στο φως το protothema και δείχνει τι αντίκρυσαν οι ελεγκτές όταν τέλειωσε το έργο της εκσκαφής, δεν μπορεί να αποτυπώσει μια σειρά άλλων εξελίξεων και συμπτώσεις, που ενδεχομένως να συνέβαλαν καθοριστικά στην αποκάλυψη.

video placeholderΗ αλληλουχία των γεγονότων καταγράφεται στα υπηρεσιακά έγγραφα για την επιβολή οριστικής αναστολής λειτουργίας του Πρατηρίου στην Ελευσίνα, από την Περιφέρεια Αττικής.

Εκεί φαίνεται πως η επιχείρηση άλλαξε χέρια πριν έναν χρόνο και πήρε νόμιμη έγκριση να πραγματοποιηθούν εργασίες και αλλαγές στο σχεδιάγραμμα των εγκαταστάσεών της. Ωστόσο στο τέλος Σεπτεμβρίου –ένα μηνα πριν μπουν οι «μπουλντόζες»- το πρατήριο έκλεισε, λόγω θανάτου του επιχειρηματία.

Ενώ το πρατήριο όμως είχε πια κλείσει και ο επιχειρηματίας δεν βρισκόταν πια εν ζωή, μία καταγγελία προς τις διωκτικές αρχές άνοιξε τελικά τον δρόμο για τους εξονυχιστικούς ελέγχους που επακολούθησαν.

Πρατήριο- «φάντασμα»

Στις 30 Οκτωβρίου η Περιφέρεια Αττικής διέταξε την οριστική αφαίρεση της αδείας λειτουργίας του πρατηρίου όπου έγινε η επιχείρηση του ΣΔΟΕ με τις μπουλντόζες και αποκαλύφθηκε ο παράνομος μηχανισμός νόθευσης των καυσίμων.

Τι είχε προηγηθεί μέσα στον τελευταίο έναν χρόνο και ιδίως τους τελευταίους μήνες; Όπως αποκαλυπτεται στην ίδια απόφαση της Περιφέρειας:

1. Στις 16-10-2017 χορηγήθηκε στον ΜΑЇΣΤΡΕΛΛΗ ΣΕΡΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου λόγω αλλαγής δικαιούχου και με ταυτόχρονη έγκριση νέων σχεδιαγραμμάτων του πρατηρίου υγρών καυσίμων δημοσίας χρήσεως, που βρίσκεται επί της Ιεράς οδού 45 στην Ελευσίνα Αττικής.

2. .Ενα χρόνο αργότερα, στις 28-09-2018, αφαιρέθηκε προσωρινά η άδεια λειτουργίας, του πρατηρίου υγρών καυσίμων μετά στεγασμένου πλυντηρίου-λιπαντηρίου αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως, που βρίσκεται επί της Ιεράς οδού 45 στην Ελευσίνα Αττικής λόγω του ότι, ο εκμεταλλευτής απεβίωσε.

3. Μισό μήνα μετά, στις 11-10-2018 με έγγραφό του , το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) ενημέρωσε την Περιφέρεια για πραγματοποίηση ελέγχου , στο πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία ΜΑЇΣΤΡΕΛΛΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ επί της Ιεράς οδού 45 στην Ελευσίνα Αττικής, κατόπιν καταγγελίας αναφορικά με λαθρεμπόριο καυσίμων.

4. Στις 22-10-2018 το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) ενημέρωσε την Περιφέρεια ότι θα γίνει έλεγχος από το Σ.Δ.Ο.Ε. στο παραπάνω πρατήριο υγρών καυσίμων επί της Ιεράς οδού 45 στην Ελευσίνα Αττικής.

5. Η έρευνα με τις μπουλντόζες ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου 2018 και διήρκησε μέχρι τις 29-10-2018. Τότε διαπιστώθηκαν «τροποποιήσεις των εγκεκριμένων εγκαταστάσεων και ειδικότερα η ύπαρξη επιπλέον τουλάχιστον τριών υπόγειων δεξαμενών συνδεδεμένων με συγκαλυμμένα στόμια, τα οποία προέκυψαν κατόπιν εκτεταμένων εργασιών-εσκαφών των συναρμόδιων Υπηρεσιών, καθώς επίσης και μη εγκεκριμένος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός» (δηλαδή το ηλεκτρονικό σύστημα νόθευσης).

6. Με βάση ότι η παράνομη εγκατάσταση του πρατηρίου «επιφέρει

συνέπειες για το περιβάλλον, εγκυμονώντας παράλληλα κινδύνους για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και κατ’επέκταση των πολιτών, ενώ παρακάμπτει τους ασφαλιστικούς μηχανισμούς που αποσκοπούν στην προστασία του καταναλωτή θίγοντας γενικότερα το δημόσιο συμφέρον» στις 30 Οκτωβρίου αποφασίστηκε η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων δημοσίας χρήσεως, που βρίσκεται επί της Ιεράς οδού 45 στην Ελευσίνα Αττικής και η σφράγιση των εγκαταστάσεων παροχής καυσίμων του ανωτέρω πρατηρίου.

Τι θα επακολουθήσει;

Πλέον οι διωκτικές αρχές έχουν διαπιστώσει «ιδίοις όμμασι» πώς ήταν στημένο το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα νοθείας με τις παράνομες υπόγειες δεξαμενές καυσίμων. Η τεχνογνωσία αυτή θα φανεί χρήσιμη στους επόμενους ελέγχους τους σε «ζωντανές» επιχειρήσεις εμπορίας καυσίμων.

Αναζητώντας όμως τους υπευθύνους, αν και ο εκμεταλλευτής της επιχείρησης υγρών καυσίμων δεν ζει πια, σύμφωνα με την ίδια απόφαση της Περιφέρειας ο νόμος προβλέπει ότι:

«Ο ιδιοκτήτης ή ο εκμεταλλευτής των ανωτέρω εγκαταστάσεων, στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα απόφαση, είναι υποχρεωμένος :

α) να εκκενώσει τις δεξαμενές καυσίμων, να φροντίσει για τον καθαρισμό των δεξαμενών από τυχόν κατάλοιπα από κατάλληλα αδειοδοτημένη εταιρεία, οι δεξαμενές να έχουν γίνει ελεύθερες αερίων και εν συνεχεία με ευθύνη του, να αποκοπούν ή αποσυνδεθούν οι σωληνώσεις εντός των φρεατίων δεξαμενών και να τοποθετηθούν πώματα.

β) να παρευρίσκεται κατά τη σφράγιση των εγκαταστάσεων, για να συνυπογράψει το πρακτικό σφράγισης που θα συνταχθεί, αφού ειδοποιηθεί έγκαιρα με κάθε πρόσφορο μέσο από την Υπηρεσία.

γ) το αργότερο σε πέντε μέρες από την ημέρα της σφράγισης, να τοποθετήσει, στην είσοδο των εγκαταστάσεων, πινακίδα διαστάσεων 1,00 Χ 0,60 μ. η οποία θα φέρει την ένδειξη «ΚΛΕΙΣΤΟ – ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

Αν ο ιδιοκτήτης ή εκμεταλλευτής των εγκαταστάσεων, που πρόκειται να σφραγιστούν, παραβεί τα παραπάνω, διώκεται και τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Όσοι εκ προθέσεως διαρρηγνύουν ή βλάπτουν την σφραγίδα που τίθεται από την αρμόδια αρχή τιμωρούνται με τις ποινές του άρθρου 178 του Ποινικού Κώδικα.

Δύναται εντός προθεσμίας 15 ημερών, η άσκηση αίτησης θεραπείας από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, ενώπιον του οργάνου που εξέδωσε την παρούσα απόφαση, καθώς επίσης και άσκηση ειδικής διοικητικής προσφυγής κατά της ανωτέρω απόφασης, ενώπιον του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Διαβάστε την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (19)

theokal

Το μεγαλύτερο λαθρεμπόριο ξεκινά μέσα από τα ίδια τα διυλιστήρια με τα αφορολόγητα πετρέλαια που μετακινούνται προς αδήλωτες δεξαμενές βενζινάδικων. Οταν το βυτιοφόρο φτάσει στο βενζινάδικο ή στην παράνομη αποθήκη, τάχα παρκάρει εκεί ή στο παρακείμενο οικόπεδο και στην πραγματικότητα αδειάζει τα λαθραία. Δευτερευόντως το λαθρεμπόριο γίνεται από τα βυτιοφόρα φορτηγά αυτοκίνητα και καράβια που τάχα φορτώνουν αφορολόγητο καύσιμο στα καράβια ή που τάχα τα ξεφορτώνουν από τα ασεντινόνερα ενώ στην πραγματικότητα στις παραπάνω περιπτώσεις φορτώνουν απο αυτά το αφορολόγητο καύσιμο και πολύ συχνά φορτώνουν και κατευθείαν απο τα πετρελαιάδικα πλοία που υποτίθεται οτι θα φόρτωναν με καύσιμο πλοία στα ανοικτά. Αν το κράτος αποφασίσει μια περιοχή 5-6 χιλιομέτρων περιμετρικά των διυλιστηρίων και των λιμανιών να στήσει κλιμάκια εφοριακών-τροχονόμων-μηχανολογων-λιμενικών, ιδιαίτερα στις μη εργάσιμες ώρες και τις νυκτερινές θα βγάλει λαβράκια. Δεν θέλουν όμως. Θέλουν και διαδίδουν οτι ο "λαθρέμπορας" είναι ο βενζινάς που κλέβει στην αντλία και όχι ο εφοπλιστής ή ο βυτιοφορέας ή ο πετρελαιάς που κλέβουν βυτία 20τόνων ο καθένας. Και για όσους μας διαβάζουν 20 τόνοι κλεμμένο καύσιμο = 20.000 λίτρα επί 1 ευρώ = 20.000 ευρώ κονόμα μαύρη. Ετσι μαζεύονται τα εκατομμύρια σε κάτι φορτηγατζήδες βυτιάδες, σε κάτι άλλους που δουλεύουν μόνο χειμώνα και θερμάνσεις και κάτι άλλους "εφοπλιστές" με 2 σαπιοκάραβα για βιτρίνα.

Λούλης

Ε πάρε τότε κι εσύ ένα βυτιοφόρο και ξεκίνα να κάνεις αυτή την δουλειά και γίνε πλούσιος. Τι κάθεσαι και γράφεις σχόλια. Τέτοιο χρυσορυχείο δεν το διατυμπανίζουμε στο ίντερνετ. Αν ίσχυαν όλα αυτά αγαπητέ, τότε κανένας βυτιατζής δεν θα δούλευε για 1.200 ευρώ το μήνα και να χρωστάει κόκκινα δάνεια στις τράπεζες!

κάτι μας είπες

πρατήριο μου έβαλε σε SMART, που δεν είχε μπει στη ρεζέρβα καυσίμου, 40λίτρα αντί για περίπου 28 που προέβλεπα από τα 35 που χωρά άδειο! Αυτό έγινε Κυριακή. Προηγούμενα, όταν πήγαινα καθημερινή πρωί, έβαζε πάντα σωστά. Είναι φανερό ότι πειράζουν την αντλία κατ' επιλογή όταν δε φοβούνται έλεγχο

dim

Το ότι μιλάμε για νοθεία καυσίμων από τότε που γεννήθηκα (είμαι αρκετά μεγάλος) και μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ένας έλεγχος σε ολόκληρη τη χώρα είναι ένα σημείο προβληματισμού. Το ότι ο έλληνας έχει γεμίσει τη χώρα με αυθαίρετα όπου γουστάρει, όπως γουστάρει, του δίνουν μετά από πολλά χρόνια την ευκαιρία να τα δηλώσει και πάλι δεν γουστάρει και παίρνει μόνιμα παράταση αυτή η ιστορία είναι άλλο ένα σημείο προβληματισμού (προφανώς η δήλωση αυθαιρέτου σημαίνει και ΕΝΦΙΑ & ΔΕΗ απαγορευμένη λέξη για τους "μάγκες". Το ότι υπάρχει ένα κτηματολόγιο με πόσους υπαλλήλους πόσα χρόνια και δεν γίνεται δουλειά, άλλο ένα σημείο προβληματισμού. Το ότι θέλουμε 20 χρόνια σαν χώρα να δικάσουμε έναν άνθρωπο που άνηκε στο παλαιό και άλλο πρόβλημα. Το ότι ένας καταχραστής δημόσιας περιουσίας είναι ελεύθερος επειδή είχε μπάρμπα στην Κορώνη ? Το ότι ένα πλοίο με τσιγάρα ή ναρκωτικά δεν μάθαμε τι έγινε παρά τις βαριές καταγγελίες ? Το ότι το φακελάκι έχει παγιωθεί σε αυτή τη χώρα, ο δε γιατρός-φακελάκιας ίσως από τις πιο απεχθείς φάτσες, έχουν μια υπεροψία οι αλήτες να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο ? Το ότι ο κάθε ταβερνιάρης (όπου ταβερνίαρης συμπλήρωσε και εσύ ότι θες) βγάζει 20000ευρώ σε ένα απόγευμα αλλά δεν γουστάρει να αποδόσει φόρο ή έχει κλεμένο ρεύμα ή πιθανότατα είναι στο ταμείο ανεργείας ? Το ότι προκλητικά και οι μεν και οι δε δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ και την οδήγησαν προκλητικότατα σε παραγραφή ???? ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις υπόλοιπες ???? Τι γίνεται ρε παιδιά ?? Τόσο τσούφιοι είμαστε ??? Τόσο διάτρητοι ???

ΑΛ.Λ

ΣΩΣΤΟΣ

Λούλης

Υπάρχουν κράτη που οι άνθρωποι εκεί δεν έχουν ούτε νερό να πιουν ούτε και τουαλέτα. Εσύ ζεις στον παράδεισο που λέγεται Ελλάδα και, προκαλείς με την αχαριστία σου! Όλα αυτά που αναφέρεις συμβαίνουν και σε άλλα κράτη που προφανώς εσύ θεωρείς πολιτισμένα. Σου το λέει κάποιος που έχει ζήσει σε αρκετά κράτη.

ΔΦ

Δηλαδή, πεθαίνει ο ιδιοκτήτης και οι κληρονόμοι (οι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου) λένε, ποιος θα μας σκάψει το οικόπεδο να απαλλαγούμε από της απατεωνιές του θανόντα και μάλιστα τζάμπα; ...Θα κάνουμε μια καταγγελία και θα έρθουν εδώ με μπουλντόζες να το σκάψουν και να σηκώσουν και τις δεξαμενές που πρέπει να εκκενωθούν ! ... έρχονται , τις σηκώνουν ... και μετά οι κληρονόμοι (ή ο ιδιοκτήτης) του ακινήτου (όχι της επιχείρησης) το κάνουν ότι θέλουν !

Λούλης

Τίποτα δεν είναι τζάμπα! Ο Δήμος χρεώνει κανονικά όλες τις εργασίες στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Ακόμα και τα χόρτα από το πεζοδρόμιο να κόψει σου τα χρεώνει.

ε

Κοινώς ο πεθαμένος είναι ο κουτσόγιωργας των βενζινάδων. Τον δώσανε για εξιλαστήριο θύμα, εναν και καλό, μην περιμένουμε και θαύματα!

Μ59

Ωραία και καλά όλα αυτά , αλλά γιατί να γίνονται τέτοιοι έλεγχοι σε βάθος, σε πρατήριο που έχει κλείσει και όχι στα ενεργά πρατήρια που μας κλέβουν καθημερινά. Τόσο δύσκολο είναι να γίνονται έλεγχοι ποιότητος και ποσότητος από καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα της ΣΔΟΕ ??? Μάλλον το αλισβερίσι μεταξύ ιδιοκτητών και ελεγκτών φαίνεται ότι καλά κρατεί και μόνο όταν έχουν επώνυμη καταγγελία κάνουν πραγματικούς ελέγχους για τα μάτια του κόσμου....,χωρίς να θίγεται κανείς στην πράξη αφού πρόκειται για πεθαμένους ή φαλιρισμένους . Για την ασυδοσία στο υγραέριο κανείς δεν μιλά..... γιατί επιτρέπουν την πώληση βιομηχανικού αερίου σε βενζινάδικα ???? Δεν μπορεί να βγάλουν ένα νόμο που να ελέγχετε ο παραλήπτης από τις εταιρείες παραγωγής ???? έχουμε καταστρέψει τα αυτοκίνητά μας από την ασυδοσία των πρατηρίων ,με δέλεαρ την τιμή σε κλέβουν είτε στην ποσότητα είτε στο μείγμα αλλάζοντας την αναλογία βουτανίου προς προπάνιο πουλώντας αέριο με περισσότερο φθηνό βουτάνια αντί προπανίου. Κάθε πρατήριο που γεμίζεις δεν έχεις την δυνατότητα σαν καταναλωτής να έχεις άποψη επειδή δεν υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό από δημόσια αρχή αναρτημένο για τον έλεγχο που έγινε στο πρατήριο για την ποιότητα και ποσότητα του αερίου που πουλά. Ξέφραγο αμπέλι και εμείς χαμένοι μεταξύ ελκυστικών τιμών και αμφιβολιών για αυτό που μας πουλούν και η συνέχεια στο συνεργείο...... Κάτι τέτοια θέλουμε από την κυβέρνηση να αλλάξουν στην καθημερινή ζωή και όχι βαρύγδουπες εξαγγελίες θεωρητικού επιπέδου.... προστατέψτε από τα αρπακτικά μας έλεος!!!

Σαν σήμερα 1912: Ο ταγματάρχης Σπύρος Σπυρομήλιος με εντολή

της Ελληνικής κυβέρνησης απελευθερώνει την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Χιμάρα, επικεφαλής αντάρτικων ομάδων Ηπειρωτών και Κρητών εθελοντών

Του Μποφλώ

Η εφευρετικότητα και η δυνατότητα να βρίσκουμε λύσεις κάτω απο δύσκολες συνθήκες ειναι βαθιά κωδικοποιημένα στο DNA του Έλληνα. Απο την εποχή του πολυμήχανου Οδυσσέα.

Ο αγώνας για την σωτηρία της Βορείου Ηπείρου είναι αδιάκοπος εδώ και 106 χρόνια.

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, ώρα 4:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και σύντομη εκδήλωση στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στο μνήμα του Αρχηγού της Χιμάρας Σπύρου Σπυρομήλιου. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

κοτζιάς

καλά που μου το 'πες. Θα είμαι κι εγώ εκεί να μιλήσω για τα δικαιώματα των τσάμηδων και των σκοπιανών

Κατάλαβα

Η απάτη εξετάζεται "κατόπιν εορτής". Αλλιώς...όλα θα ήταν ακόμα ρόδινα.

cobra

ο ιδιοκτητης εβαλε τελος στην ζωη του μεσα στο πρατηριο και η υποθεση αποκαλυφθηκε λογω της ερευνας για την αυτοκτονια..αλλιως ακομα θα κοιμοντουσταν...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

atm_trapezes

Τράπεζες - Χρεώσεις: Τι αλλάζει - Διαβάστε όλες τις νέες χρεώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τα τέλη του Οκτώβρη -  Πόσο θα κοστίζει η αλλαγή… PIN; - Επανέρχεται η συνδρομή για τις πιστωτικές κάρτες

27
imf-151019-arthro

Το Ταμείο προβλέπει χαμηλές πτήσεις στον πληθωρισμό, στο 0,6% φέτος, μείωση ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και περαιτέρω μείωση της ανεργίας - Στο 2,2% η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2020

2