Στουρνάρας για συντάξεις: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται

Στουρνάρας για συντάξεις: Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται

«Αν και με αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να παίζουμε, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» τόνισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος όταν ρωτήθηκε σχετικά

stournaras_syntakseis
Τη θέση του ότι οι συμφωνίες της χώρας με τους θεσμούς πρέπει να τηρούνται, επανέλαβε την Παρασκευή, απαντώντας σε ερώτηση για το ποια είναι η θέση του για το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων.

Μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο διοικητής της ΤτΕ ερωτήθηκε για το ζήτημα, με αφορμή την αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (όπως εκφράστηκε και εχτές ακόμη από τον εκπρόσωπό του Τζέρι Ράις) απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το ψηφισμένο μέτρο της περικοπής των συντάξεων.
 
Ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «αν και με αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να παίζουμε, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», θέση την οποία είχε εκφράσει και πάλι πρόσφατα σε συνέντευξή του. Το ζήτημα πάντως της μη εφαρμογής του ψηφισμένου μέτρου της περικοπής των συντάξεων αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον Νοέμβριο ή στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης