Μητρόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση μπλοκάρει την επαναχορήγηση των δώρων στους συνταξιούχους

Μητρόπουλος στο ΘΕΜΑ 104,6: Η κυβέρνηση μπλοκάρει την επαναχορήγηση των δώρων στους συνταξιούχους

Στην έφεση που κατέθεσε το ελληνικό δημόσιο υποστηρίζει ότι «με την περικοπή των δώρων δεν πλήττεται ούτε κατ' ελάχιστον η αξιοπρεπής διαβίωση των συνταξιούχων» ανέφερε ο γνωστός εργατολόγος

2356081
Ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή με τους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο επεσήμανε ότι η κυβέρνηση άσκησε δύο εφέσεις, μία για λογαριασμό του ΕΦΚΑ και μία για λογαριασμό του ΕΤΕΑΕΠ κατά του συνταξιούχου που κέρδισε την υπόθεση προ μηνός στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι γνωστό το Πρωτοδικείο αντέγραψε την απόφαση του ΣΤΕ σύμφωνα με την οποία τα δώρα πρέπει να επαναχορηγηθούν από το 2016 και μετά σε όλους τους συνταξιούχους.

«Αντί αυτού και παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, η κυβέρνηση ασκεί εφέσεις και επικαλείται σκληρές φιλομνημονιακές ρυθμίσεις. Αναφέρει μάλιστα στην σελίδα 17 της έφεσης που κατέθεσε ότι με την περικοπή των δώρων δεν πλήττεται ούτε κατ' ελάχιστον η αξιοπρεπής διαβίωση των συνταξιούχων» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο γνωστός εργατολόγος.

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης αφορά 2,6 εκατ. συνταξιούχους και ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων η κυβέρνηση επιχειρεί να σταματήσει την υποχρέωση για την χορήγηση των δώρων.

Ακούστε τη συνέντευξη του Αλέξη Μητρόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης