Φέσσας (ΣΕΒ): Το λάθος μίγμα πολιτικής συνεχίζεται και μετά τη λήξη των Μνημονίων

fessas

Η Ελλάδα δεν προσφέρει σήμερα μια ελκυστική πρόταση προς ξένους και εγχώριους επενδυτές, οι οποίοι σημειωτέον έχουν πληθώρα εναλλακτικών, πολύ πιο ανταγωνιστικών, επενδυτικών προορισμών, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Στην σημερινή εκδήλωση της ECONOMIA για την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην επικεφαλής του EUROGROUP κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας σημείωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου που σταδιακά εκσυγχρονίζουν την ελληνική οικονομία και την κάνουν πιο ανταγωνιστική. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι και τα 3 προγράμματα προσαρμογής και -ειδικά το τελευταίο- χτίστηκαν με την συμμετοχή των εταίρων μας πάνω σε ένα λάθος μίγμα πολιτικής με την υπερφορολόγηση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας και «δυστυχώς αυτό το λάθος μίγμα πολιτικής συνεχίζεται και σήμερα μετά τη λήξη των Μνημονίων».

«Πρώτη προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής οφείλει να είναι η τόνωση της παραγωγής κυρίως μέσω της στοχευμένης μείωσης της υπερφορολόγησης της εργασίας, που με τη σειρά της θα φέρει πραγματική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, των επενδύσεων και των θέσεων απασχόλησης. Αποδέκτες αυτής της μείωσης φόρων και εισφορών πρέπει να είναι πρωτίστως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που βλέπουν μεγάλο τμήμα του εισοδήματός τους να κατευθύνεται σε μη ανταποδοτικούς φόρους και εισφορές.»

Σε άλλο σημείο ο κ. Φέσσας επισήμανε ότι ο ΣΕΒ ουδέποτε υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να τοποθετηθεί στον διεθνή ανταγωνισμό ως επενδυτικός προορισμός χαμηλού κόστους. «Η Ελλάδα δεν προσφέρει σήμερα μια ελκυστική πρόταση προς ξένους και εγχώριους επενδυτές, οι οποίοι σημειωτέον έχουν πληθώρα εναλλακτικών, πολύ πιο ανταγωνιστικών, επενδυτικών προορισμών.»

Το πρόβλημα είναι ότι η Ελληνική οικονομία καθημερινά εγκλωβίζεται στην κατηγορία των χωρών χαμηλών μισθών, χαμηλών δεξιοτήτων και χαμηλής καινοτομίας, ακριβώς διότι υστερεί σημαντικά σε όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που συνθέτουν το προφίλ μιας ελκυστικής οικονομίας.» Γι' αυτό, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα του μη μισθολογικού κόστους. «Για να πετύχουμε τους στόχους μας σε ότι αφορά τις αποδοχές και την απασχόληση», τόνισε, «δεν πρέπει να αποσύρουμε τη μόνη πετυχημένη μεταρρύθμιση, αυτή στην αγορά εργασίας, που συγκράτησε μέσα στην κρίση θέσεις εργασίας, και ταυτόχρονα να ολοκληρώσουμε τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και λογικής φορολογίας.»

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι είμαστε μια χώρα που γερνάει, σημειώνοντας ότι εάν δεν αλλάξει η ασκούμενη οικονομική πολιτική θα συνεχίσουν να μεταναστεύουν οι πλέον δυναμικές ομάδες του πληθυσμού και των επιχειρήσεων».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Νικος Βασιλείου

Το πρόβλημα είναι η ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ήδη ο σχετικός δείκτης υποχώρησε με τον Τσίπρα και η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις χειρότερες τριτοκοσμικές οικονομίε. Χωρίς ανταγωνιστική οικονομία δεν γίνονται επενδύσεις, ενώ χωρίς επενδύσεις έρχεται οικονομικός και κοινωνικός θάνατος μέσω της σταδιακής απαξίωσης της οικονομίας. Ο πολιτικός αλήτης Τσίπρας διέλυσε τη χώρα, ο ΣΕΒ όμως δεν ξεμπροστιάζει τα εγκλήματα του.

@@

Δε βάζουν μυαλό με τίποτα . Έχουν μάθει μια ζωή στα έτοιμα και στο ψέμα.

πολύ απλά

Οι επενδύσεις σταματούν όταν τελειώνουν τα χρήματα των άλλων ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης