Folli - Follie: Τι σημαίνει η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Folli - Follie: Τι σημαίνει η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Η Folli Follie δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο από το νόμο ποσοστό συμφωνίας από τους πιστωτές της, ώστε να μπει στη διαδικασία προστασίας από αυτούς

koutsolioutsoi
Βορά στους πιστωτές του, μένει ο όμιλος Folli- Follie καθώς έγινε άρση της προστασίας ενώ παράλληλα εκδόθηκε προσωρινή διαταγή για συντηρητική κατάσχεση μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ, για λογαριασμό ιδιωτών επενδυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο οδηγήθηκε σε απορριπτική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη του ότι περιελήφθη ώς πιστώτρια της Folli Follie θυγατρική της εταιρεία (Finance Luxembourg II SA).

Όπως όμως διαπίστωσε το δικαστήριο, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν προκύπτει ως πιστώτρια από τον κατάλογο των πιστωτών. Αυτό σημαίνει πως η Folli Follie δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο από το νόμο ποσοστό συμφωνίας από τους πιστωτές της, ώστε να μπει στη διαδικασία προστασίας από αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε στις 12 Σεπτεμβρίου και τότε το δικαστήριο είχε αποφασίσει παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Follie.Αντίθετα, είχε προχωρήσει στην απόρριψη του αιτήματος για προστασία τόσο της θυγατρικής της Folli Follie Συμμετοχών όσο και της βασικής μετόχου Αικατερίνης Κουτσολιούτσου. Οι νεώτερες αυτές εξελίξεις περιπλέκουν την κατάσταση καθώς η απόφαση του δικαστηρίου σημαίνει ότι, πρώτον δεν συντρέχουν λόγοι να διαταχθούν προληπτικά μέτρα προστασίας και δεύτερον πως δεν συντρέχουν προϋποθέσεις για να προχωρήσει ένα σχέδιο εξυγίανσης με τους πιστωτές της.

Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα όσον αφορά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ομίλου, καθώς ανοίγει ο δρόμος για τη ρευστοποίηση του 35,5% της "Αττικά Πολυκαταστήματα", που ανήκει στη Folli Follie και έχει ενεχυριαστεί στις τράπεζες. Σε ό,τι αφορά την κινεζική Fosun, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα υπαγωγή σε προστασία από τους πιστωτές της εταιρείας, καθώς χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης