Τι αναδρομικά θα πάρουν ένστολοι, γιατροί και πανεπιστημιακοί

anadromika-enstoloi-giatroi-panepistimiakoi

Τα αναδρομικά, που θα καταβληθούν το Νοέμβριο, καλύπτουν την περίοδο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, ενώ σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ θα έπρεπε να καλύπτουν την περίοδο μέχρι σήμερα

Aναδρομικά συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ θα εισπράξουν εφάπαξ εντός του Νοεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες εν ενεργεία λειτουργοί του Δημοσίου (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, καθηγητές ΑΕΙ κ.λπ.) οι οποίοι υπάγονται σε ειδικά μισθολόγια, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει ότι τα αναδρομικά που θα καταβληθούν αφορούν σε περιόδους με καταληκτική ημερομηνία την 31η-12-2016. Βάσει, δηλαδή, της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση, η αποκατάσταση των αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, καθηγητών ΑΕΙ και λοιπών δημοσίων λειτουργών θα γίνει μέχρι την ημερομηνία ισχύος των προηγούμενων ειδικών μισθολογίων, ενώ στις αποδοχές που καταβλήθηκαν για την περίοδο από την 1η-1-2017 μέχρι και σήμερα δεν θα γίνει αναδρομική προσαρμογή, με το αιτιολογικό ότι από τις αρχές του 2017 ισχύουν νέα, εντελώς διαφορετικά, ειδικά μισθολόγια για όλες αυτές τις κατηγορίες.

Δείτε τους πίνακες με τα αναδρομικά των ΕΝΣΤΟΛΩΝ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

Δείτε τους πίνακες με τα αναδρομικά των ΓΙΑΤΡΩΝ, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

Δείτε τους πίνακες με τα ανδρομικά των ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ κάνοντας κλικ ΕΔΩ


Ωστόσο, τα νέα ειδικά μισθολόγια που ισχύουν από την 1η-1-2017 δεν εφαρμόστηκαν άμεσα από την ημερομηνία αυτήν, αλλά ένα χρόνο μετά. Ολόκληρο το 2017 οι λειτουργοί του Δημοσίου αμείβονταν με βάση τα προηγούμενα ειδικά μισθολόγια. Αλλά και τα νέα ειδικά μισθολόγια εφαρμόσθηκαν με ρήτρα διασφάλισης των αποδοχών που καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2016. Προβλέφθηκε δηλαδή ότι σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι συνολικές αποδοχές με βάση τις νέες μισθολογικές ρυθμίσεις προέκυπταν χαμηλότερες των αποδοχών που καταβάλλονταν βάσει των όσων ίσχυαν με τα προηγούμενα μισθολόγια, δεν επιβάλλεται μείωση αποδοχών αλλά οι προκύπτουσες αρνητικές διαφορές καταβάλλονται ως "προσωπική διαφορά". Συνεπώς, οι αυξήσεις που προκύπτουν από την αποκατάσταση των αποδοχών στα επίπεδα πριν την 1η-8-2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., θα πρέπει να επεκταθούν και στα ποσά αποδοχών που καταβάλλονται από την 1η-1-2017, με την μορφή προσαυξήσεων στα ποσά της "προσωπικής διαφοράς". Με απλά λόγια, η κυβέρνηση θα όφειλε να καταβάλει αναδρομικά και για την περίοδο από την 1η-1-2017 έως σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩΣΧΟΛΙΑ (5)

ΟΕΟΟΟΟ

KAI TO 2019 ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ, KAI ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ !!!

...

Για γέλια και για κλάματα...

Έτσι

όπως πάντα μπράβο οι άλλοι να πάνε στο Πέτρο λυσαξανε για την κουτάλα οι τουρκοσυριζα τελικά με το καλο δεν φεύγουν αυτοί

Γιώργος

Και σε άλλη κατηγορία καταβλήθηκαν αναδρομικα και στη συνέχεια ζητήθηκαν πίσω. Πολιτικό παιχνίδι εξαγοράς ψήφων γίνεται.

Παντού

Διεστραμμένες αποφάσεις,από διεστραμμενους ανθρώπους.Απο μόνοι τους, διαχωρίζουν τον λαό,σε κατηγορίες.Διοτι ανθρώπινη δικαιοσύνη δεν υπάρχει.Ο άνθρωπος υποδουλώνει τόν συνάνθρωπό του.Και διοχετεύουν στον λαό, μίσος για τον έναν στον άλλον.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoyrgeio-768x512

«Καθήκον των μετόχων είναι η εκλογή διοικητικού συμβουλίου κατά τη λήξη της θητείας του, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρείας» επισημαίνει το υπερταμείο για τις αλλαγές στην ΕΥΔΑΠ

money2

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 916 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1.447 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 853 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2018 - Πού αυξήθηκαν και πού μειώθηκαν τα έσοδα