Χουλιαράκης κατά Κουτεντάκη για τα περί «διπλού σεναρίου» στον προϋπολογισμό: Κάνει λάθος

Χουλιαράκης κατά Κουτεντάκη για τα περί «διπλού σεναρίου» στον προϋπολογισμό: Κάνει λάθος

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών υποστήριξε ότι η μορφή του κειμένου είναι η προβλεπόμενη από τους κανόνες της ευρωπαϊκής επιτροπής με τον Χρήστο Σταϊκούρα να σημειώνει οτι αυτή τη φρασεολογία χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

xouliarakais-voul1
«Λάθος» χαρακτήρισε ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης την κριτική που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό με δύο σενάρια, υποστηρίζοντας πως η μορφή του κειμένου είναι η προβλεπόμενη από τους κανόνες της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Η απάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ήρθε από τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα που επισήμανε πως την ορολογία των δύο σεναρίων υιοθέτησε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής όπου προΐσταται ο κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης. «Κάνει λάθος» επέμεινε ο κ. Χουλιαράκης αδειάζοντας τον στενό του συνεργάτη και πρώην επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Πέραν αυτών ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος κατά την έναρξη της συζήτησης του προσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου ζήτησε εξηγήσεις καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα στο κείμενο που κατατέθηκε στην Βουλή είναι διαφορετικό με αυτό που περιλαμβάνει το προσχέδιο που διαβιβάστηκε στην ευρωπαϊκή επιτροπή.

Απαντώντας ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα στο προσχέδιο που έχουν στα χέρια τους οι έλληνες βουλευτές υπολογίστηκε με την μεθοδολογία της μακροοικονομικής εποπτείας ενώ το αντίστοιχο κείμενο που δόθηκε στις Βρυξέλλες ακολουθεί την ευρωπαϊκή μεθοδολογία (ESA)

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα με την περικοπή των συντάξεων θα διαμορφωθεί σε 4,4% κατά ESA ή σε 4,14% του ΑΕΠ με την μέθοδο της μακροοικονομικής εποπτείας.

Στο σενάριο που οι περικοπές δεν εφαρμοστούν το πρωτογενές θα διαμορφωθεί σε 3,8% ή 3,56% αντίστοιχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης