Tο Xρηματιστήριο κατρακυλά και σήμερα με απώλειες κοντά στο 3%

Απογοητευμένοι οι επενδυτές - Νέα ημέρα αγωνίας για τις τράπεζες - Σε απαγορευτικά ύψη τα επιτόκια στο δεκαετές που φθάνει το 4,68%

Γενικό πωλητήριο έχει μπει πλέον στις ελληνικές μετοχές με αποτέλεσμα  η πτώση να διαμορφώνεται πάνω απο 2,76%  στο χρηματιστήριο της Αθήνας , καθώς -εκτός απο τις τράπεζες- λαμβάνουν χώρα ρευστοποιήσεις και σε μια σειρά απο μη τραπεζικές μετοιχές του FTSE25.

Είναι προφανές ότι η πτώση πλέον στο ελληνικό χρηματιστήριο έχει κτυπήσει τα stop loss ξένων επενδυτών ( μηχανισμός αυτοματοποιημένων συναλλαγών όταν ξεπεραστούν κάποια όρια ζημιών)   καθώς πραγματοποιούνται πωλήσεις αδιακρίτως σ όλες τις μετοχές του FTSE25.   
Όπως δείχνει και η εικόνα της αγοράς με λίγες συναλλαγές ( 28,9 εκατ. ευρώ ) η αγορά συνεχίζει και «σπάει» καθοδικά σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα.        
Παρόλο που οι ελληνικές τράπεζες αναβαθμίστηκαν, η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε παράταση γαι το ομολογιακό, οι επενδυτές δεν πείθονται. Και το πρόβλημα είναι ότι, δεν αντιδρά και επισήμως ο SSM, o οποίος συνήθως δεν σχολιάζει την  πορεία των μετοχών. Aυτή, όμως, η μη παροχή διευκρινίσεων οδηγεί σε ελεύθερη πτώση τις μετοχές.              

Πριν απο λίγο  ο Γενικός Δείκτης χάνει 2,75% φθάνοντας στις  625, 02 μονάδες.
Με βουτιά 6,91% η Σαράντης στα 6,74 ευρώ και 5,08% η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,158 ευρώ. Με πτώση 3,94% η Εθνική Τράπεζα στα 1,537 ευρώ. Απώλειες 0,42% η μετοχή της Αlpha bαnk στα 1,184 . Βουτιά 5,26% η Μοτορ Οϊλ στα 21,60 ευρώ. Βουτιά  6.07% η μετοχή της Eurobank στα 0,49 ευρώ. Με πτώση 2,36% ο Μυτιληναίος στα 8,26 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών κινείται στα 31,9 εκατ. ευρώ               

Στο μεταξύ το επιτόκιο για τα 10ετή ομόλογα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου έχει σκαρφαλώσει στο 4,68%.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr