Στουρνάρας: Καμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες δεν έχει πρόβλημα

Στουρνάρας: Καμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες δεν έχει πρόβλημα

«Ουδέποτε εκλήθη στο Μαξίμου για την τραπεζική "κρίση"», σύμφωνα με συνομιλητές του

stour
«Καμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες δεν έχει πρόβλημα», διαβεβαίωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στον απόηχο της σημαντικής πτώσης του Χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να επισήμανε σε συνομιλητές του πως ήταν απόλυτα ήσυχος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Το πρόβλημα είναι χρηματιστηριακό, όχι τραπεζικό» εξήγησε ο κ. Στουρνάρας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις τράπεζες. Έχουν περάσει τα πλέον αυστηρά stress tests. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο σχεδιασμό μας. Τα χρηματιστήρια έχουν σκαμπανεβάσματα. Υπάρχει μια διεθνής αναταραχή λόγω της ανόδου των επιτοκίων διεθνώς. Η Ελλάδα επηρεάζεται περισσότερο από αυτή την κατάσταση» αποσαφήνισε ο διοικητής της ΤτΕ.

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχθηκε για τη «σιωπή» του, ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε σε συνομιλητές του: «Ποτέ ένας κεντρικός τραπεζίτης δεν σχολιάζει χρηματιστηριακές εξελίξεις και τις κινήσεις των τραπεζικών μετοχών, τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι δουλειά του».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι ουδέποτε εκλήθη από την κυβέρνηση να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε σύσκεψη στο Μαξίμου.

Ο μόνος που του τηλεφώνησε ήταν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, στον οποίο, προ ολίγων ημερών, μεταβιβάστηκε η ευθύνη των τραπεζών. Ωστόσο, ούτε ο κ. Φλαμπουράρης, με τον οποίον συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις, κάλεσε τον κ. Στουρνάρα στη σύσκεψη στου Μαξίμου. Άλλωστε, το ζήτημα δεν ήταν της αρμοδιότητάς του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης