“Αντι για τα ελλείμματα, κόψτε τις αμοιβές ΔΝΤ και golden boys!”

“Αντι για τα ελλείμματα, κόψτε τις αμοιβές ΔΝΤ και golden boys!”

Οξεία κριτική  στην οικονομική πολιτική της Ευρώπης  

“Αντι για  τα ελλείμματα, κόψτε  τις αμοιβές ΔΝΤ  και golden boys!”
Ο Τσέχος Πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους είναι γνωστός για τις αντιευρωπαϊκές του θέσεις και πάντως για το «θάρρος» του να επικρίνει, σε κάθε δυνατή ευκαιρία και περίσταση, τις επιλογές των Ευρωπαίων ομολόγων του όσον αφορά στην ασκούμενη οικονομική πολιτική.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν καμία έκπληξη δεν πρέπει να προξενεί το νέο ... «ξέσπασμα» του ευρωσκεπτικιστή Τσέχου πολιτικού, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.  

Όπου ο κύριος Κλάους όχι μόνο επέκρινε τις εκκλήσεις των ιθυνόντων του ΟΗΕ για μια αυξημένη «παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση», αλλά επιπρόσθετα δήλωσε πως καλά θα κάνουν οι «διορισμένοι τεχνοκράτες» να αφήσουν το ρόλο αυτό στις εκάστοτε εθνικές κυβερνήσεις!!!

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικά  τόνισε πως η «λύση στην παγκόσμια  οικονομική κρίση δεν βρίσκεται  στην δημιουργία μιας υπερεθνικής κυβέρνησης ή ενός παγκόσμιου οικονομικού Διευθυντηρίου, αλλά αντιθέτως στην μείωση των δαπανών  των πάσης φύσεως διεθνών οργανισμών – όπως ο ίδιος ο ΟΗΕ, ή η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – το ψαλίδισμα στις αμοιβές των στελεχών τους, αλλά και το να αφεθούν οι εθνικές κυβερνήσεις να ακολουθούν πολιτικές κατάλληλες για την εκάστοτε περίπτωση και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε κράτους και λαού!

Η ομιλία του κυρίου Κλάους – εξάλλου και ο ίδιος το επεσήμανε – ήρθε να απαντήσει στην εναρκτήρια ομιλία του Ελβετού Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Γιόζεφ Ντάις (Joseph Deiss), ο οποίος την Πέμπτη, στην έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης και υποδεχόμενος τους ηγέτες των χωρών μελών του Οργανισμού, δήλωσε πως «ήρθε η ώρα για τον ΟΗΕ να εκπληρώσει τον παγκόσμιο ρόλο του».

 Για να  συνεχίσει λέγοντας πως οι  περιστάσεις επιτάσσουν ο ΟΗΕ  να εμπλακεί ενεργά και στη  χάραξη μιας παγκόσμιας οικονομικής πολιτικής ...

Ο Τσέχος Πρόεδρος κατέληξε στην ομιλία του εφιστώντας την προσοχή όλων στο τι θα αποφασίσουν  και θα πράξουν στο άμεσο μέλλον ,προειδοποιώντας ότι οι μέχρι  στιγμής αποφάσεις στο μέτωπο της Οικονομίας «κινούνται στη λάθος κατεύθυνση». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης