Η Moody's ανέβαλε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Η Moody's ανέβαλε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να βρεθεί κάτω από πιέσεις αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβε

moodys_artheo
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανέβαλε την προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής απόφαση για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας χωρίς να δίνει κάποια εξήγηση για την απόφασή του αυτή.

Η απόφαση συνιστά έκπληξη καθώς επενδυτές και αναλυτές ανέμεναν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα, από «Β3» σε «Β2».

Ο οίκος είχε τελευταία φορά αναβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας μας στις 21 Φεβρουαρίου 2018, όταν και είχε δώσει «Β3» με θετικές προοπτικές.

«Η αξιολόγηση θα μπορούσε να αναβαθμιστεί περαιτέρω αν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες διαρκούσαν πέρα από το τέλος του προγράμματος και απέφεραν αποτελέσματα όπως ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης και ταχύτερης μείωσης του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ», ενώ στη θετική αξιολόγηση θα συνυπολογιζόταν και η ταχύτερη από την προσδοκώμενη βελτίωση της υγείας του τραπεζικού τομέα.

Στον αντίποδα ο οίκος προειδοποιούσε πως η αξιολόγηση θα μπορούσε να βρεθεί κάτω από πιέσεις αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να παρεκκλίνει από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και για τις οποίες έχει δεσμευτεί ή αν σημειώνονταν εντάσεις με τους επίσημους πιστωτές για τον οποιονδήποιτε λόγο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης