«Άνθρακες» οι μειώσεις των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

efka_arthro

Το κράτος παραμένει «συνέταιρος» καθώς οι παρακρατήσεις παραμένουν σε επίπεδα άνω του 50%

Η μείωση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες μπορεί να δίνει μια ανάσα, αν συγκριθεί με το καθεστώς ασφυξίας που ίσχυε επί δύο χρόνια, δεν περιορίζει, όμως, αισθητά την συνολική αφαίμαξη του διαθέσιμου εισοδήματος.

Το κράτος εξακολουθεί και είναι ο μόνιμος συνέταιρος του ελεύθερου επαγγελματία με ποσοστό άνω του 50%. Όπως υπολογίζουν οι ειδικοί η συνολική επιβάρυνση μετά από την επιβολή των εισφορών αλλά και των φόρων (φόρου εισοδ., εισφ. αλληλεγγύης, τέλους επιτηδ.) διαμορφώνεται ως εξής:

-Για εισόδημα 8.000 η συνολική παρακράτηση μειώνεται από το 70% στο 64.70%

- ια εισόδημα 10.000 η συνολική παρακράτηση μειώνεται από το 67% στο 55.04%

- Για εισόδημα 20.000 η συνολική παρακράτηση μειώνεται από το 63.49% στο 51.31%

- Για εισόδημα 30.000 η συνολική παρακράτηση μειώνεται από το 63.71% στο 52.37%

Σε 36 δόσεις η καταβολή των αναδρομικών για 200.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2017 θα ισχύσουν οι νέες μειωμένες εισφορές 64.5 ευρώ υπέρ επικουρικής και εφάπαξ για 200.000 επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Με δεδομένο ότι οι εισφορές επικούρισης και εφάπαξ “τρέχουν” από τον Ιανουάριο του 2017 χωρίς όμως ακόμη να έχουν καταλογιστεί στους ασφαλισμένους, τον Ιανουάριο του 2019 θα έχουν συσσωρευθεί αναδρομικά 24 μηνών. Αυτό σημαίνει πως δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι που ασφαλίζονται υποχρεωτικά και για επικουρική και για πρόνοια (41 ευρώ για επικουρική και 23,4 ευρώ για πρόνοια) συσσωρεύουν αναδρομικά 1.548 ευρώ. Αντίστοιχα οι γιατροί που ασφαλίζονταν στο πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΑΥ μόνο για πρόνοια (23,4 ευρώ το μήνα για εφάπαξ) οφείλουν 561,6 ευρώ.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος διευκρίνισε χθες πως τα 24 οφειλόμενα μηνιάτικα θα αποπληρωθούν σε 36 δόσεις. Αυτό σημαίνει πως μηχανικοί και δικηγόροι θα πρέπει να πληρώνουν 43 ευρώ το μήνα για οφειλόμενες εισφορές και 64,5 ευρώ για τρέχουσες, δηλαδή σύνολο 107,5 ευρώ το μήνα. Αντίστοιχα γιατροί, υγειονομικοί θα πρέπει να καταβάλλουν 15,6 ευρώ για οφειλόμενες εισφορές και 23,4 ευρώ για τρέχουσες, σύνολο 39 ευρώ. Εκτός από τους επιστήμονες του πρ. ΕΤΑΑ η εν λόγω ρύθμιση αφορά και μια μικρή μερίδα ελεύθερων επαγγελματιών του ΟΑΕΕ που είχαν επικουρική ασφάλιση, δηλαδή αρτοποιούς και βενζινοπώλες. Και γι αυτούς το τρέχον μηνιαίο ασφάλιστρο διαμορφώνεται στα 41 ευρώ το μήνα, ενώ μαζί με τα οφειλόμενα φτάνει στα 68 ευρώ.

Παράλληλα, το ασφάλιστρο της κύριας σύνταξης για τους αγρότες θα ακολουθήσει νέα μεταβατική περίοδο, ώστε να συγκλίνει στο 13,3% και όχι στο 20%. Έτσι διαμορφώνεται πλέον ως εξής: το 2019 στο 12%, το 2020 στο 12,66%, το 2021 στο 13% και το 2022 στο 13,3%. Στο νέο καθεστώς, που κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο, το ασφάλιστρο κύριας σύνταξης των νέων επιστημόνων με λιγότερα από 5 χρόνια δραστηριότητας πέφτει στο 13,3% έναντι 14% για την πρώτη 2ετία και 17% για την επόμενη 3ετία, ενώ ταυτόχρονα το κατώτατο πλαφόν υπολογισμού διατηρείται στο μειωμένο ποσό των 410 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (90)

Άθλιοι

Συγγνώμη για να καταλάβω , εσείς είδατε ότι είναι άνθρακας η μειώσεις αλλά δεν είδατε ότι όσοι βγάζουν λιγότερα δίνουν περισσότερα ? Πλάκα μου κάνετε όλοι η έχουν μαζευτεί πολλοί τρελοί σε αυτό το κράτος και λέτε ότι θέλετε . Το γεγονός ότι αυτός που βγάζει λιγότερα πρέπει να δίνει αρκετά περισσότερα είναι η εξόντωση του από το ίδιο το κράτος και ταυτόχρονα η προστασία σε αυτών που βγάζει τα τριπλάσια . Με απλά λόγια όλοι οι πλούσιοι και το ίδιος το κράτος προσπαθεί με πάση θυσία να περιορίσει την δύναμη του κόσμου και να την προσφέρει σε δύο τρείς.

Είμαι εχθρός του λαού

Βγάζω και δηλώνω σαν ελεύθερος επαγγελματίας 60 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Πόσο % θα δώσω στο κράτος τώρα μετά τις μειώσεις;

Whatever

Ειναι μεγάλη αδικία να προστίθεται στο ΚΦΑ το συνολο των εισφορών που πλήρωσες την προηγούμενη χρονιά. Καταργήστε αυτήν την αδικία που εκτινάσει τις εισφορές στον θεό. Υπάρχουν και Ελευθεροι επαγγελματίες που δεν δουλεύουν με μαύρα.

Σωτήρης

Νομίζετε ότι μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν. Όλοι φοροδιαφεύγουν. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι αγρότες κλπ. Ο καθένας από εμάς ας σκεφτεί το πως και μην ρίχνουμε τα βάρη μόνο στους ελεύθερου επαγγελματίες.

ναι καλά

ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΔΥ. Έχετε μπόλικο θράσος. Να δω όταν σταματήσουμε να πληρώνουμε, από που θα παίρνετε τους μισθούς σας για να ξύνεστε όλη την ημέρα.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Στενοχωριέσαι που δεν τα ...ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ να γίνεις Δημόσιος Υπάλληλος. ___________Μην ΔΕΙΧΝΕΤΕ τα κόμπλεξ σας._______Αφήστε τα τουλάχιστον μέσα ΣΑΣ!____Να σας ...ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ εκεί! _____(Φυσικά και είμαι Ελεύθερος Επαγγελματίας!).

100% επιτυχία!

Οταν θελω να πείσω κάποιον να ψηφισει Συριζα του συστήνω να διαβαζει καθημερινά πρώτο θέμα, και να βλέπει ειδήσεις στον Σκαι....

E ναι,

εφόσον πρόκειται για κάποιον άχρηστο τεμπέλη σαν και σένα. Κανένας που βγάζει λεφτά με τον ιδρώτα του και δεκαπέντε ώρες δουλειά την ημέρα, δεν μπορεί να νοιώσει χαρούμενος που το κράτος θα του παίρνει μόνο το 65% των εσόδων του, ενώ πριν του έπαιρνε το 81%

οι φοροφΑγαδες της ευφορης κοιλαδας

οι εν ενεργεία "βαλτον οπου ναναι, δε κανει για τπτ" μαζι με τους 55ρηδες συνταξιουχους "βαλτον οπου ναναι, δε κανει για τπτ" , διαμαρτυρονται για τους κακους ε.ε. που κρυβουν εισοδηματα...σουρεαλ

Loukas R

ΣΩΣΤΌΣ

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ,ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ , ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΥΨΗΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ..

Ναι!

Ενω πριν δουλευαν "άσπρα" χαχαχαχα!

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

ΠΑΝΤΑ δούλευαν "μαύρα"! Πότε σου έκοψε απόδειξη παροχής υπηρεσιών γιά ...τελευταία φορά, ο υδραυλικός σου; ___(Συμπέρασμα: Δεν φταίει ο (κάθε) Τσίπρας. Ο Λαός που είναι ..."ΤΕΤΟΙΟΣ" φταίει.___________Γιά ΟΛΗ την κακοδαιμονία του!_________Και γιά το ότι η Ελλάδα, ως μόνιμη ΨΩΡΟ-ΚΩΣΤΑΙΝΑ, θα είναι ...ΠΑΝΤΑ με το χέρι απλωμένο εν είδει ΖήΤΟΥΛΑ!..________(Κατά τα λοιπά, μην ξεχάσετε να έχετε ..."Υψηλό Φρόνιμα" στις παρελάσεις και στις ...παράτες!____Μόνο γιά ...τέτοια-ΦΑΙΔΡΑ- είμαστε!..).

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

@Φτωχός ΕΕ. _____ Εν τάξει, είσαι ΦΑΣΙΣΤΑΣ και την ..."δουλειά" σου κάνεις να τα βάζεις ΚΑΙ ΣΥ συνέχεια με τον Τσίπρα!___Διότι έτσι σου λέει η Νεοναζιστική-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ οργάνωση να κάνεις, η οποία σας έχει τάξει θέσεις στο ΔΗΜΟΣΙΟ! (εάν ποτέ έλθει στα ...πράγματα!).____Διάβασε τούτο όμως εκ του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ (εδώ) ρεπορτάζ:________"΄Αδειασαν οι εκθέσεις Αυτοκινήτων.__Με 50% ΑΥΞΗΣΗ έκλεισε ο Αύγουστος 2018 στις ταξινομήσεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ επιβατικών αυτοκινήτων. Το ράλι ανόδου ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ δείχνοντας πως η ανάγκη για απόκτηση ενός καινούργιου και ασφαλούς αυτοκινήτου είναι πλέον επιτακτική".

ΟΥΣΤ ΛΕΜΕ

σκάσε ρε βλάκα χρυσαυγίτη. Μην ξαναγράψεις εδω μέσα παριστάνοντας τον αριστερο. Γίδι

Φτωχός ΕΕ

Βαφτίζοντας με ως φασίστα, ξεπλένεις τις ενοχές σου ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

house

Αλλάζει το σχέδιο για έκπτωση φόρου με δαπάνες ανακαίνισης - Τελικώς, το 40% θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα - Η πληρωμή πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά - Μικρότερα εισοδήματα όμως δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο, για να ζητούν αποδείξεις

logo

Η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Check Point, τον κορυφαίο πάροχο λύσεων κυβερνοασφάλειας για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η νέα αυτή συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση των διακεκριμένων λύσεων ασφαλείας της Check Point από την Westnet, προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, με σκοπό την προστασία από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

f1-1

Μεγαλοεπενδυτές και ιδιώτες ρίχνουν στην αγορά βίλες εκατομμυρίων ευρώ σε Μεσσηνία, Πόρτο Χέλι, Μύκονο και Τζια με στόχο να προσελκύσουν «χοντρά πορτοφόλια», που θέλουν να επενδύσουν σε πολυτελή ακίνητα.

SYSTEMA-PLUS-1

Σημάδια ανάκαμψης καταγράφει ο κατασκευαστικός κλάδος, με επιμέρους τομείς, όπως αυτός του εξοπλισμού επαγγελματικών χώρων, να «συμπαρασύρονται» και να ακολουθούν με γοργά βήματα την τάση