Ο Τσίπρας έκοψε το επίδομα στέγασης από 300.000 νοικοκυριά πριν καν το δώσει!

tsipras_deth_epidoma_arthro

Το «τρικ» με τις παροχές - Επίδομα για 300.000 νοικοκυριά εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενώ με νόμο που ψηφίστηκε πέρσι προβλέπεται επιδότηση για 600.000  δικαιούχους  που ζουν στο ενοίκιο ή πληρώνουν δόσεις δανείων

Χωρίς το στεγαστικό επίδομα στο οποίο υπολόγιζαν και από το 2017 είναι νόμος του Κράτους, φαίνεται πως θα μείνουν τελικά 300.000 φτωχά νοικοκυριά που πληρώνουν δόσεις δανείου για το σπίτι που μένουν.

Ανάμεσα σε αναδρομικά, φοροελαφρύνσεις και άλλα μέτρα που εξήγγειλε ότι προωθεί η κυβέρνηση φέτος και ως το 2021, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και «επίδομα ενοικίου» 70-200 ευρώ από 1.1.2019 για 300.000 δικαιούχους.
Στην πραγματικότητα έχει ψηφιστεί ήδη νόμος και έχει υπογραφεί και η υπουργική απόφαση, για να δοθεί «επίδομα στέγασης» 70 – 200 ευρώ σε 600.000 δικαιούχους, νοικοκυριά που ζουν στο ενοίκιο ή πληρώνουν στεγαστικό δάνειο.

Αν όμως ο κύριος Τσίπρας δεν εννοούσε ότι θα δοθεί διπλάσιο επίδομα στους 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο, τότε δεν πρόκειται για «παροχή» αλλά εξαγγελία ότι χάνουν το επίδομα που ψηφίστηκε το 2017 –και δεν θα το πάρουν τελικά ποτέ- περί τα 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν δόση για στεγαστικό δάνειο.

Στην πράξη όμως, όπως προκύπτει από τις διατάξεις που έχουν ήδη ψηφιστεί, δεν πρόκειται για «διπλό επίδομα», αφού απαγορεύεται να πάρουν επίδομα ενοικίου, όσοι ήδη παίρνουν ανάλογο επίδομα.

Είπε, συγκεκριμένα. ο κύριος Τσίπρας από την ΔΕΘ στην ομιλία του το Σάββατο:

«Προχωράμε, επίσης, από 1/1/19, σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, με ποσά από 70 έως 200 ευρώ το μήνα, με εισοδηματικά κριτήρια που θα αφορά τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.

Ένα μέτρο που θα ενισχύσει, πέραν των άλλων και τη δυνατότητα των νέων ζευγαριών στον τόπο μας, να κάνουν το βήμα, να ζήσουν μαζί, να κάνουν οικογένειες, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι το δημογραφικό είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη χώρα».

Τι λέει όμως το άρθρο 3 του νόμου 4472 που ψηφίστηκε 19 Μαϊου 2017;

«Επίδομα Στέγασης: Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θεσπίζει Επίδομα Στέγασης για έως και εξακόσιες χιλιάδες (600.000) νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας».

Από τον τίτλο κιόλας δηλαδή του άρθρου, μιλά για 600.000 νοικοκυριά.

Τι έλεγε επίσης η Κοινή Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Φωτίου, Σκουρλέτη, Χουλιαράκη και Παπανάτσιου στις 15 Ιουνίου 2018, που εκδόθηκε για να καταβληθεί το 2019 το επίδομα:

«Κ.Υ.Α. αριθμ. Δ13/οικ.33474/1934/2018 Επίδομα Στέγασης - Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για την εφαρμογή προγράμματος.


Άρθρο 1 - Επίδομα Στέγασης

Το Επίδομα Στέγασης είναι προνοιακό πρόγραμμα για νοικοκυριά που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία ή επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας.

Άρθρο 3 - Ποσό Επιδόματος Στέγασης - Διάρκεια χορήγησης

Το ποσό του επιδόματος στέγασης, για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια, ορίζεται ως ακολούθως:

- Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ το μήνα

- Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση κατά 35 ευρώ το μήνα

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, καθώς και σε νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

Ως ανώτατο όριο του επιδόματος στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Σύνθεση Νοικοκυριού

Ύψος Επιδόματος

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό   70€

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη  105€

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος  140€

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη  175€

Νοικοκυριό αποτελούμενο από 5 μέλη και πάνω ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη και πάνω  210€Άρθρο 11 - Εξαιρέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμαΑπό την ένταξη στο πρόγραμμα εξαιρούνται νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο ν. 3869/2010 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4336/2015 και ισχύει, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επιδότησης ή κάλυψης ενοικίου.Άρθρο 13 - Έναρξη ισχύος

Η απόφαση αυτή ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2019».

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Αλεξο .....κολιες

Ο κινέζος που αγόρασε λένε τα 700 ακίνητα θα πληρώσει τον νεο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας μιας και καταργήθηκε το ΕΝΦΙΑ η τα έχει με τον Αλέξη ...

Άντε πάλι.

Για να καταλάβω, πως έκοψε κάτι που δεν έδωσε; Δεν θα δώσει το αντίμετρο στη μείωση των συντάξεων και στο ΠΘ τα έβαψαν μαύρα; Για το αντίμετρο η για το μη κόψιμο;

Γιατί επιδόματα;

Θα κόψουν από εμάς (650€ απο το αφορολόγητο) που κάναμε το ...κατό παξιμάδι για να αγοράσουμε ένα διαμέρισμα για να τα δώσουν στους γνωστούς-άγνωστους, πελάτες του Αλέξη....Δεν υπάρχουν λεφτά για επιδόματα, εθίζονται στο εύκολο χρήμα, δουλειές χρειάζονται και όχι επιδόματα! Μπορείς να το διαβάσει και να το καταλάβει ο καταληψίας;

Μπαρουφάκης

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε για πλεονάσματα 2% μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους και να έχει Μνημόνιο μέχρι να τα αποκτά. Ο Μοσκοβισί έδωσε ένα νέο mail Χαρδούβελη ενόψει εκλογών λόγω φόβου ότι θα εκφραστεί το 61% ΟΧΙ από τη Χρυσή Αυγή. Ο φόβος συμφωνίας για Σκόπια μαζί με ομοφυλοφιλία, έξαρση εγκληματικότητας και τουρκικές προκλήσεις θα στείλει όλες τις ψήφους Τσίπρα στη Χρυσή Αυγή έναντι Βαρουφάκη που ήθελε ευρώ και θα έδειχνε την ανικανότητα των Ευρωπαίων και δεν θα ήταν κατά όπως η Χρυσή Αυγή, που τους βολεύει αφού δεν θα δείξουν ανεπάρκεια ομολογώντας την αποτυχία των Μνημονίων, καθοδηγώντας επίσης Σαλβίνι και Φάρατζ. Η Μέρκελ δεν ήθελε να αθετήσει τις υποσχέσεις τις, άρα με αφορμή τα εσωκομματικά έστειλε μετανάστες στην Ελλάδα που με το κόστος συντήρησης και τη μείωση τουριστών λόγω ανασφάλειας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικής Τουρκικής αγοράς με σκόπιμη υποτίμηση νομίσματος θα επισπευσθεί η σίγουρη πτώχευση με την οποία η Ελλάδα θα βγει εκτός στόχων άρα με δραχμή δεν θα πρέπει να πείθουν Ιταλία και Αγγλία για τα οφέλη του ευρώ. Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ευρώπη στα πρόθυρα διάλυσης λόγω αναξιοπιστίας που θα υποτιμήσει το ευρώ σαν το 30% σε 2014-15 με το Ισραήλ να κάνει επίθεση σε Ιράν λόγω πρωτοφανούς συμμαχίας με Τουρκία όταν είναι αποπροσανατολισμένη, ενώ η συμφωνία με Κορέα ναυαγεί διότι τα πυρηνικά που απέκτησε το Ιράν με άρση του εμπάργκο από Ομπάμα δεν μπορούσαν να δοκιμαστούν στο έδαφός του επιβεβαιώνοντας τις απειλές του Ισραήλ, οπότε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν με αποτυχημένο δεκαετές πρόγραμμα έπαιζε σαν παιδί με αυτά μέχρι που ο Τραμπ αντέδρασε για να κρύψει με τον φόβο με τον οποίο έκανε συμφωνία σαν ξανθός Ομπάμα (Ντένις Ρόντμαν), οδηγώντας σε μομφή για εσχάτη προδοσία και παραίτηση αντιπροέδρου Μάικ Πενς για εγκατάλειψη σταδιοδρομίας με στήριξη του απαξιωμένου Τραμπ, οπότε ο τρίτος σε σειρά διαδοχής Πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν που αποσύρεται θα διορίσει τον συνυποψήφιο το 2012 Μιτ Ρόμνεϊ στην Προεδρία, εγκαινιάζοντας το 4ο Ράιχ με την Ευρώπη υπό το φόβο του Πούτιν και την Ελλάδα σαν νέο Ισραήλ να αποτελεί τους Adeptus Astartes του Imperium στο Warhammer 40K. Η Τερέζα Μέι υποστήριζε Bremain πριν αναλάβει το Brexit και έχει συγκριθεί με τον Ρόμνεϊ ως εκπρόσωπος του κατεστημένου που επιχειρεί να εντάξει ακραίες συνιστώσες στο κόμμα, με την νεκρή βασίλισσα να αντικαθίσταται από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα που θα επαναφέρει το Σχέδιο Μάρσαλ για την εξόντωση των Μουσουλμάνων με αφορμή το θράσος που έδωσε στον Ερντογάν ο Τσίπρας μέσω προσφυγικού

Πέτρος

Μπράβο Αλέξη καλά κάνει ς. Ο Αντρέας είπε κάποτε Τσοβόλα δώστα όλα. Καιρός είναι να πει και κάποιος Αλέξη κοφτά όλα. Μπράβο είσαι πολύ μεγάλος. Το έθνος κάποτε θα σου χρωστάει ευγνωμοσύνη γιατί τους έμαθες και θα συνεχίσεις να τους μαθαίνεις να ζουν Σπαρτιάτικα.

σοφος

διαβασε αυτα που λεει η παρτα λιζα και μετα μιλα

Κόψτα όλα

Γεμίσαμε τεμπέληδες που περιμένουν να τη βγάλουν σε βάρος των άλλων. Δυο εκατομμύρια μετανάστες δουλεύουν όπου βρουν δουλειά και δυο εκατομμύρια τεμπελχανάδες ´Ελληνες μασουλάνε τους φόρους μας. Όποιος τους πετσοκόψει κάθε είδους παροχή αυτόν θα ψηφίσουμε. Φτάνει πιά.

Α χα

Ασχολούμαστε τώρα σοβαρά με το τι λέει ο Τσίπρας;

το παλιο πασοκ το ορθοδοξο

επι πασοκ τρωγαμε και πιναμε σαν να μην υπηρχε αυριο επι συριζα πληρωνουμε τα προηγουμενα + κατι καρανικες.

ειχε ταξει

αλλα του εριξαν μια γερη σφαλιαρα οι γερμανοι και του ειπαν να συνελθει και ετσι πηρε πισω οτι ειπε.

Πάρτα Λίζα

Με Τσίπρα δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, όλες οι κατοικίες εως 300χιλ ήταν προστατευμένες με συριζαίκο νόμο εκτός του νόμου Κατσέλη, το 51% των τραπεζών ανήκε στο Κράτος και πλήρωνε ο ελληνικός λαός κάθε χρόνο 30 δις ανακεφαλοποιήσεις, ενώ τώρα πουλήθηκαν στους ξένους για 50δις όταν το 2014 είχαν 51δις φουσκωτή μετοχική αξία, το ΤΧΣ μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις είχε μέσα 11 ζεστά δις μαξιλαράκι ενώ τώρα έχει 30δις μεχρι το 2021, ο ΦΠΑ ήταν 23% ενώ τώρα 24%, ο ΕΝΦΙΑ που δημιουργήθηκε με ΠΑΣΟΚ ΝΔ μειώθηκε 12% στις φτωχές τάξεις, η ΔΕΗ είναι φτηνότερη κατά 30%, το επίδομα θέρμανσης πληρώνεται άμεσα στον τραπεζικό λογαριασμό, δεν έχει γίνει ούτε μια κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού σε φτωχούς ενώ τότε επί δεξιάς γίνονται 10.000 κατασχέσεις την ημέρα, οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες ήταν μόλις 2,5δις το 2011 που ξέσπασε η κρίση, ενώ τώρα ξεπέρασαν τα 6δις με τους φόρους που έβαλαν οι προηγούμενοι, το αφορολόγητο ήταν 5600 ενώ τώρα θα πάει στα 9550, οι χαμηλοσυνταξιούχοι έπαιρναν 30ευρώ παραπάνω λόγω ΕΚΑΣ και οι χήρες ελάμβαναν κανονικά σύνταξη χηρείας, δεν είχε κοπεί καμία επικουρική σύνταξη και κανένα μετοχικό ταμείο, με το νόμο Κατρούγκαλου γίνονται συνολικά 23 μειώσεις στις συντάξεις από το 2015 μέχρι το 2020 αντί των 11 από το 2010 εως το 2014 λόγω τις υπερφορολόγησης της δεξιάς με τους δανειστές, η εισφορά αλληλεγγύης ήταν από 1% εως 4% ενώ τώρα κυμαίνεται από 2,2% εως 4.7% (αύξηση 09%!!!), ο φόρος των επιχειρήσεων ήταν 29% ενώ τώρα 22%, ο φόρος για ενοίκια ήταν 24% ενώ τώρα 15%,,, όλα αυτά χωρίς κανέναν πλειστηριασμό και με τους δανειστές να μην το απαιτούν καν, ζητούσαν 200,65 δις παραπάνω μέτρα το 2015 για να βγούμε από τα μνημόνια και η ΝΔ έκανε πίσω και όρισε εκλογές για μην πάνε μέσα για εθνική προδοσία. Και να μην το δεχόταν, με 200,65 δις καθαρίζαμε και θα βγαίναμε από τα μνημόνια μετά από 40 χρόνια γιατί το κεφάλαιο θέλει δούλους και μισθούς των 3ις και εξήντα σε 18ωρα, ο "σοφός" λαός χόρεψε πεντοζάλι στο Σύνταγμα με νταούλια και ζουρνάδες και έφερε την ελευθερία στην πατρίδα μας.

Πάρτα Λίζα

Σε ετσουξε ετσι συντροφε; Η αληθεια απολυμαινει.

Πάρτα Λίζα

Και η πραγματικοτητα ... Με Σαμαρά δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, όλες οι κατοικίες εως 300χιλ ήταν προστατευμένες με σαμαρικό νόμο εκτός του νόμου Κατσέλη, το 51% των τραπεζών ανήκε στο Κράτος ενώ τώρα ξεπουλήθηκαν στους ξένους για μόλις 5δις όταν το 2014 είχαν 51δις μετοχική αξία, το ΤΧΣ μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις είχε μέσα 11 ζεστά δις μαξιλαράκι ενώ τώρα δεν έχει φράγκο τσακιστό, ο ΦΠΑ ήταν 13% ενώ τώρα 24%, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε 7% ενώ τώρα διευρύνθηκε η βάση του και στα αγροτεμάχια, η ΔΕΗ ήταν φτηνότερη κατά 30%, το επίδομα θέρμανσης ήταν 35λεπτά και πληρωνόταν αμέσως ενώ τώρα είναι 12λεπτά και θα πληρωθεί μετά από 7 μήνες, δεν είχε γίνει ούτε μια κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού ενώ τώρα γίνονται 1000 κατασχέσεις την ημέρα, οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες ήταν μόλις 2,5δις ενώ τώρα ξεπέρασαν τα 6δις, το αφορολόγητο ήταν 9550 ενώ τώρα θα πάει στα 5600, οι χαμηλοσυνταξιούχοι έπαιρναν 230ευρώ παραπάνω λόγω ΕΚΑΣ και οι χήρες ελάμβαναν κανονικά σύνταξη χηρείας, δεν είχε κοπεί καμία επικουρική σύνταξη και κανένα μετοχικό ταμείο, με το νόμο Κατρούγκαλου γίνονται συνολικά 23 μειώσεις στις συντάξεις από το 2015 μέχρι το 2020 αντί των 11 από το 2010 εως το 2014, η εισφορά αλληλεγγύης ήταν από 1% εως 4% ενώ τώρα κυμαίνεται από 2,2% εως 10% (αύξηση 250%!!!), ο φόρος των επιχειρήσεων ήταν 26% ενώ τώρα 29%, ο φόρος για ενοίκια ήταν 11% ενώ τώρα 15%,,, όλα αυτά χωρίς κανέναν πλειστηριασμό και με τους δανειστές να μην το απαιτούν καν, ζητούσαν μόνο 2,65δις παραπάνω μέτρα το 2015 για να βγούμε από τα μνημόνια και η ΝΔ αντιπρότεινε το γνωστό email Χαρδούβελη του ενός δις. Και να μην το δεχόταν, με 2,65δις καθαρίζαμε και θα βγαίναμε από τα μνημόνια καθαροί χωρίς μεσοπρόθεσμα αλλά ο "σοφός" λαός ήθελε να χορέψει πεντοζάλι στο Σύνταγμα με νταούλια και ζουρνάδες, ήθελε "κατάργηση του ΕΝΦΙΑ","σεισάχθειες" και "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" και τώρα τρώει στην μάπα 15δις έξτρα αριστερά μέτρα, έρχονται άλλα 5-6 δις καθε χρονο για τα επόμενα 4 χρόνια, και 4 δις καθε χρονο μεχρι το 2060 αφαιρουνται απο το ΑΕΠ, και από το κίνημα "Δεν πληρώνω" που ίδρυσε η συριζαία Βαλαβάνη φτάσαμε στο "κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη"!!

Ταξικος

την περασμενη Τεταρτη εγιαν 2500 -π[λειστηριασμοι, παρα πολλοι αφορουσαν σπιτια λαικων οικογενειων, και παρα πολλοι αλλοι εγιναν τα προηγουμενα χρονια, καντε μια βολτα στα ειρηνοδικεια και θα το διαπιστωσετε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.