Folli - Follie: Φάκελο στον οικονομικό εισαγγελέα απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Folli - Follie: Φάκελο στον οικονομικό εισαγγελέα απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ο φάκελος περιλαμβάνει τις διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής, χωρίς ποινική αξιολόγηση για την υπόθεση και έφτασε στα χέρια του κ.Γ. Δραγάτση με καθυστέρηση ενός μήνα

koutsolioutsoi
Με καθυστέρηση ενός περίπου μήνα έφτασε τελικά στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Ιωαν. Δραγάτση φάκελος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο, από τη διαβίβαση του φακέλου προκύπτουν νέα ερωτήματα καθώς αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα έγγραφα που εστάλησαν στον εισαγγελέα περιέχουν μόνο τις διοικητικές αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα στα μέλη του ΔΣ της Folli follie.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές:

-Ο φάκελος περιέχει μόνο τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας , με αναφορές μόνο στη διοικητική διαδικασία. Δηλαδή, το έγγραφο δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά κ. Δραγάτσης.

-Ως εκ τούτου ανακύπτουν μείζονος σημασίας ερωτήματα για την στάση της Επιτροπής, η στις αρχές Ιουνίου είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie (πλημμέλημα) αδίκημα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τη διάπραξη τυχόν κακουργηματικών κατηγοριών τις οποίες ερευνά τώρα ο κ. Δραγάτσης. Μάλιστα, πριν από μερικές εβδομάδες είχαν διαρρεύσει πληροφορίες στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή ετοίμαζε πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά.

- Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο φάκελος αρχικά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Αυγούστου, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι την υπόθεση χειρίζεται ο καθ’ ύλιν αρμόδιος οικονομικός.

Η έρευνα

Τώρα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τη συγκεκριμένη υπόθεση, πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αφού γίνει εξέταση και εκτίμηση όλου του υλικού δεν αποκλείεται εφόσον κριθεί να αρχίσει η κλήτευση υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστέρηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας .

Να σημειωθεί τέλος, πως η εταιρία ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης