ΗΠΑ: Αυξήσεις επιτοκίων προμηνύει ο Bostic της Fed

bostic

«Βρισκόμαστε σε αυτή τη σταδιακή πορεία προς μια πιο ουδέτερη θέση και αυτό είναι που πρόκειται να συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα

Η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή και έτοιμη να συνεχίσει χωρίς τα νομισματικά κίνητρα που έχει παράσχει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) από την οικονομική κρίση και την ύφεση του 2007-2009, δήλωσε σήμερα (20/8/2018) ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic.

«Βρισκόμαστε σε αυτή τη σταδιακή πορεία προς μια πιο ουδέτερη θέση και αυτό είναι που πρόκειται να συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Bostic, θέτοντας το έδαφος για συνέχιση της αύξησης επιτοκίων της Fed το φθινόπωρο.

Όπως τόνισε ο Bostic του Fed, το ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι ισχυρό, η οικονομία τα πηγαίνει αρκετά καλά, ενώ η ανεργία είναι ιστορικά «πολύ, πολύ χαμηλή».

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο