Πηγές Alpha Bank: Δεν θα πάρουμε τα ΑΤΜ από Τήλο, Κάσο και Λειψούς

Πηγές Alpha Bank: Δεν θα πάρουμε τα ΑΤΜ από Τήλο, Κάσο και Λειψούς

Ειλημμένη ωστόσο η απόφαση να κλείσουν τα τρία υποκαταστήματα της τράπεζας σε Κάσο, Τήλο και Λειψούς - Η Alpha Bank επισημαίνει ότι τα ATM's στατρία νησιά θα αντικατασταθούν από πιο σύγχρονα μηχανήματα ανάληψης μετρητών

4026969
Επιβεβαιώνουν στελέχη της Alpha Bank ότι η τράπεζα έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμο των τριών υποκαταστημάτων που σήμερα διατηρεί στα νησιά της Δωδεκανήσου Κάσο, Τήλο και Λειψούς. Τα υποκαταστήματα αυτά -πρόκειται για ένα σε κάθε νησί- θα παραμένουν κλειστά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, αναφέρουν στελέχη της τράπεζας και διαβεβαιώνουν ότι δεν σχεδιάζουν να αποσύρουν τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών από τα ακριτικά νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η Alpha Bank όχι μόνο δεν θα αποσύρει τα τρία ΑΤΜ που διατηρεί στα συγκεκριμένα νησιά της Δωδεκανήσου, αλλά θα τα αντικαταστήσει με νέα, αναβαθμισμένα, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης περισσότερων συναλλαγών.

Αντιδράσεις σε Κάσο, Τήλο και Λειψούς

Πριν από λίγες ημέρες, οι δήμαρχοι των τριών νησιών είχαν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό -ο οποίος εκλέγεται στα Δωδεκάνησα- με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού, επιδιώκοντας να λυθεί το πρόβλημα.

Οι τρεις δήμαρχοι γνωστοποιούσαν ότι οι τοπικές κοινωνίες θα αντιταχθούν στην απόφαση της τράπεζας και ζητούν από την κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στον αγώνα τους.

«Θα σηκώσουμε ανάστημα και θα αποδείξουμε ότι ούτε κι αυτός ο αιφνιδιασμός θα σταθεί ικανός να κάμψει την αξιοπρέπεια και την ορμέμφυτη ανάγκη των νησιωτών για διαρκή διεκδίκηση. Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας και απαιτούμε δίκαιη μεταχείριση. Ας έρθουν αυτοί οι κύριοι να κατοικήσουν στα νησιά μας το χειμώνα. Αν έχουν το θάρρος, εμείς τους προκαλούμε να έρθουν εδώ στο νησί χωρίς μόνιμο γιατρό, αντιμέτωποι με την εξάρτηση απ’ τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα και να έρθουν αυτοί να προστατέψουν την πατρίδα», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας μιλώντας για το θέμα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» δήλωσε ότι το πρόβλημα προέκυψε πολύ πρόσφατα και ανέφερε ότι αναζητείται «ένα θεσμικό πλαίσιο που να δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα, με βάση την διεθνή εμπειρία, όπως στη Γαλλία με απομακρυσμένες περιοχές, τη Γερμανία κ.α.».

«Πολύ σύντομα θα προχωρήσουμε και με νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα τα νησιά αυτά να μπορούν να εξυπηρετούνται τραπεζικά», προανήγγειλε ο κ. Σαντορινιός, όμως η Alpha Bank εμφανίζεται αμετακίνητη στην απόφασή της να κλείσει τα τρία υποκαταστήματά της σε Κάσο, Τήλο και Λειψούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης