Αρνητικά πρόσημα στη Wall καθώς η κρίση στην Τουρκία συνεχίζεται

d06a7862310f86a0206f83461cd67aa2_XL

«Οι επενδυτές γενικά θα είναι πιο προσεκτικοί με μια ιστορία όπως αυτή της Τουρκίας», δήλωσε η Jennifer Ellison, της BOS

Απώλειες στη Wall Street λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Τουρκία που επηρεάζει τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο.

Aναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones - 0,50% στις 25.187 μονάδες, ο S&P 500 -0,40% στις 2.821 μονάδες και ο ο Nasdaq -0, 25% στις 7.819 μονάδες.

Oι μετοχές των Goldman Sachs και J.P. Morgan σημείωσαν πτώση άνω του 1% ενώ κέρδη κατέγραψαν Amazon και Apple. Υποχώρηση σημείωσαν και οι μετοχές της ενέργειας.

«Οι επενδυτές γενικά θα είναι πιο προσεκτικοί με μια ιστορία όπως αυτή της Τουρκίας», δήλωσε η Jennifer Ellison, της BOS. «Θα αποτρέψει τους ανθρώπους από τη λήψη σημαντικού κινδύνου για ένα σύντομο χρονικό διάστημα... αλλά αν κάνετε ένα βήμα πίσω για να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα, τα πράγματα είναι καλά».

«Η κρίση είναι, στο σημερινό στάδιο, είναι κρίση σε ξένο συνάλλαγμα, η οποία πιθανότατα θα μετατραπεί σε ... πιστωτική κρίση» ανέφερε από την πλευρά του ο Jose Luis Daza της QSR Capital Management. «Οι τουρκικές επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένες σε δολάρια. Η κεντρική τράπεζα έχει το χαμηλότερο επίπεδο καθαρών διεθνών αποθεματικών όλων των αναδυόμενων αγορών» πρόσθεσε για να καταλήξει λέγοντας: «Όλα αυτά τα πράγματα τους χτυπούν μαζί».

Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την επιστροφή τουρκικής αντιπροσωπείας από την Ουάσινγκτον χωρίς προφανή πρόοδο όσον αφορά την κράτηση του αμερικανικού πάστορα Andrew Brunson, ο οποίος κατηγορείται για την υποστήριξη μιας ομάδας που κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Η λίρα έφτασε νωρίς το πρωί στο χαμηλό ιστορικό ρεκόρ των 7,24 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ. Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους πανικόβλητους πολίτες και επενδυτές, το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την εφαρμογή οικονομικού σχεδίου δράσης, ενώ αμέσως μετά η κεντρική τράπεζα της χώρας διαβεβαίωσε ότι θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η εποπτική αρχή τραπεζών ανακοίνωσε τον περιορισμό των swaps. Αυτός είχε ως αποτέλεσμα η λίρα να ανακάμψει μαζεύοντας μέρος των απωλειών.

Πηγή: Νewmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο

4418774

Εντός λίγων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις αιτήσεις διαγραφής - Αφορούν αφορούν ασφαλισμένους μετά το 1993, α αγρότες που είχαν και κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δημοσιογράφους με μπλοκάκι