Ικανοποίηση Σεντένο για την έγκριση της δόσης προς την Ελλάδα από τη γερμανική βουλή

centeno

«Μόλις 20 ημέρες απομένουν μέχρι την επίσημη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας», σημείωσε ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup

Την ικανοποίησή του για την έγκριση από τη γερμανική βουλή της υπερδόσης των 15 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Ο Πορτογάλος επικεφαλής της ευρω-ομάδας των υπουργών Οικονομικών, έκανε ειδική μνεία στη χρήση αυτών των 15 δισ. ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν εξ ολοκλήρου για το «ταμειακό μαξιλάρι» της ελληνικής κυβέρνησης.

Απώτερο στόχο, όπως υπενθύμισε άλλωστε, αποτελεί η επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, υπό τους καλύτερους δυνατούς όρους.

«Μόλις 20 ημέρες απομένουν μέχρι την επίσημη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας» κατέληξε ο Σεντένο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι το γερμανικό πράσινο φως αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο πριν την εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Αθήνα, η οποία (σ.σ. εκταμίευση) αναμένεται πλέον εντός των επόμενων ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες