Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο τον Ιούλιο

Στην τελευταία συνεδρίαση το Brent υποχώρησε κατά 1%, ενώ συνολικά τον μήνα είχε απώλειες 6,5% - Στο ίδιο μήκος κύματος για το WTI, με απώλειες σήμερα της τάξεως του 2% και σε επίπεδο μήνα στο μείον 7,3%

Ως ένας από τους χειρότερους μήνες από τις αρχές του 2018 αποδεικνύεται ο Ιούλιος για την αγορά πετρελαίου, καθώς τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό, ελαφρύ αργό (WTI), σημείωσαν ισχυρή πτώση, η οποία ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία αποδυνάμωση των τελευταίων δύο ετών.

Στη σημερινή (31/7) τελευταία συνεδρίαση για τον Ιούλιο του προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Σεπτεμβρίου 2018 για το Brent υποχώρησε 1% στα 74,24 δολάρια.

Για το σύνολο του μήνα το Brent σημείωσε απώλειες της τάξης του 6,5%, δηλαδή τις υψηλότερες μηνιαίες απώλειες από τον Ιούλιο του 2016.

Ανάλογη η εικόνα και για το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το αμερικανικό αργό, με πτώση στη σημερινή συνεδρίαση άνω του 2% στα 68,76 δολάρια.

Ισχυρότερο το μηνιαίο πλήγμα για το WTI το οποίο έκλεισε τον Ιούλιο 2018 με πτώση της τάξης του 7,3%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μία από τις βασικές αιτίες για την πτώση του μαύρου χρυσού είναι η ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι η ημερήσια παραγωγή των κρατών – μελών του έφθασε σε επίπεδα – ρεκόρ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και διαμορφώθηκε στα 32,64 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, υποστήριξε ότι η παραγωγή της χώρας του θα φθάσει σε υψηλό 30 ετών έως το τέλος του 2018 και θα διαμορφωθεί στα 11,02 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr