ΕΚΤ: Μείωση του ELA στα 8,4 δισ. για τις ελληνικές τράπεζες

ecb

Το ανώτατο όριο δανεισμού μειώθηκε κατά 1,9 δισ. ευρώ

Mειώνεται περαιτέρω, κατά 1,9 δισ. ευρώ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 8,4 δισ. ευρώ έως και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,9 δισ. ευρώ σύμφωνα με την TτE αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Τζίνα

Η ολίγη ρευστότητα που υπήρχε στην οικονομία πάει για βρούβες. Οι ελληνικές τράπεζες χάνουν την χαμηλοτοκη χρηματοδότηση ενώ δεν μπορούν να αποτανθούν στη διατραπεζική αγορά για δανεισμό, οπότε οι επιχειρήσεις στερεύουν με τη σειρά τους απο ρευστότητα.

κου κου

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ "ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lazaridis

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 620 κατ' ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν 96 επενδυτικά funds και 130 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων