Κομισιόν για ανάπτυξη στην Ελλάδα: Κάτω του 2% η πρόβλεψη για το 2018

komision

Για το 2018 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ρυθμό ανάπτυξης 1,9% εώ τον Φεβρουάριο προέβλεπε 2,5% - «Η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να ανακάμπτει και τα επόμενα χρόνια, εφόσον τηρούνται οι δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις»

Κάτω από 2% θα είναι η ανάπτυξη και για το 2018 σύμφωνα με τις καλοκαιρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, με την ανεργία να μειώνεται κατά 2%, φτάνοντας στο 20.1%.

Αναλυτικά για το 2018 αναμένεται ανάπτυξη ύψους 1.9% και το 2019 θα φτάσει στο 2.3%, εφόσον συνεχίσουν να υπάρχουν θετικές συνθήκες. Κύριος μοχλός για την ανάπτυξη είναι αρχικά οι αυξημένες εξαγωγές που σε συνδυασμό με μειωμένες εισαγωγές βελτιώνουν το ισοζύγιο.

Το κείμενο των προβλέψεων προβλέπει να συνεχιστούν οι θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία με κύρια προϋπόθεση πως θα συνεχιστεί η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και δεν θα επιστρέψουμε σε κακές πρακτικές του παρελθόντος.

Στο πανευρωπαϊκό επίπεδο, η δυναμική της ανάπτυξης αναμένεται να ενισχυθεί στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες της αγοράς εργασίας, μειώνεται το χρέος των νοικοκυριών, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών παραμένει υψηλή και η νομισματική πολιτική παραμένει υποστηρικτική.

Ο Επίτροπος Βαλντίς Ντομπρόβσκις, Αντιπρόεδρος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, δήλωσε πως "Η Ευρωπαϊκή οικονομική δραστηριότητα παραμένει σταθερή με την πρόβλεψη ανάπτυξης 2,1% του ΑΕΠ για τη ζώνη του ευρώ και σε επίπεδο 28 κρατών μελών για το τρέχον έτος. Όμως, η αναθεώρηση προς τα κάτω της αύξησης του ΑΕΠ από το Μάιο και έπειτα μας δείχνει ότι ένα δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον, όπως η αύξηση των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, μπορεί να αποδυναμώσει την εμπιστοσύνη και να επιβαρύνει την οικονομική επέκταση. Πρέπει να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα, τόσο στο επίπεδο μεμονωμένων οικονομιών όσο και της ζώνης του Ευρώ στο σύνολό της ".

Από τη πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί, Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων είπε πως η ανάπτυξη στην Ευρώπη πρόκειται να παραμείνει ανθεκτική, καθώς οι νομισματικές πολιτικές παραμένουν ευέλικτες και η ανεργία συνεχίζει να μειώνεται. Η ελαφρά αναθεώρηση προς τα κάτω σε σχέση με την άνοιξη, αντανακλά τον αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη των εμπορικών εντάσεων και της πολιτικής αβεβαιότητας, καθώς και των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας. Προβλέπουμε μια συνεχή ανάπτυξη για το 2018 και το 2019, αν και μια περαιτέρω κλιμάκωση προστατευτικών μέτρων (από τις ΗΠΑ) αποτελεί ένα σαφή κίνδυνο.”

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Aias

10 χρόνια τώρα οι προβλέψεις όλων έχουν πέσει μέσα. Απορώ πως όλοι αυτοί έχουν διοικητικές θέσεις σε παγκόσμιους οργανισμούς.

@

Αναπτυξη 2%. Ηταν καλυτερα προφανως με σαμαρα. Με πλεονασματα 4.5% που ειχε υπογραψει η αναπτυξη θα πιανε ταβανι!!!

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

ΨΕΜΑΤΑ -ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ , ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ...ΕΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ '" ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ "" !!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1dbcd12c278801918b752a1ee9961ad1_XL

O Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς απευθυνόμενος στους επιτυχόντες του Project Future, επισήμανε ότι, όσο βελτιώνεται το μακροοικονομικό περιβάλλον, τόσο θα ενισχύονται οι προοπτικές στην ελληνική αγορά εργασίας