Μάριο Σεντένο: Ώρα να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα

Μάριο Σεντένο: Ώρα να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Eurogroup τόνισε πως βασικό μέλημα της ενισχυμένης επιτήρησης που θα έχει η Ελλάδα την επόμενη μέρα, θα είναι η συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί η ελληνική οικονομία - Αιχμές για Βαρουφάκη από τον Μοσκοβισί

Cent
Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μιλώντας για την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο μνημόνιο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «τώρα ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα».

Ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως «χωρίς τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είχε φτιαχτεί η οικονομία» και συμπλήρωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε χρόνο στην Ελλάδα για να φτιάξει τις διαρθρωτικές της αδυναμίες και της δάνεισαν σημαντικά κεφάλαια, όταν κανείς άλλος δεν ήθελε».

Αναφορικά με την προοπτική της Ελλάδας, ο κ. Σεντένο είπε πως την αποτιμά θετικά, λέγοντας πως τα δημοσιονομικά πάνε καλά και πως η οικονομία παράγει ισχυρά πλεονάσματα. Παράλληλα δήλωσε πως η συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας «δεν κοστίζει τίποτα» στον Ευρωπαίο φορολογούμενο, αλλά την ίδια στιγμή διευκολύνει την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Κύριο μέλημα της ενισχυμένης επιτήρησης για τον Μάριο Σεντένο είναι να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, κυρίως στο θέμα δόμησης μιας μοντέρνας δημόσιας διαχείρισης.

Πιέρ Μοσκοβισί: Πιο δυνατή μετά τη κρίση η Ελλάδα

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί εξήγησε αρχικά τη πρόοδο που έχει γίνει στην ελληνική οικονομία χάρη στη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες μεταρρυθμίσεις όπως το κτηματολόγιο.

Από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα εργάζεται στον προϋπολογισμό της Ελλάδας η Επιτροπή σύμφωνα με τον επίτροπο Μοσκοβισί, ο οποίος θα κατατεθεί τον Οκτώβριο.

Σπόντες απο τη παραμονή του στην Αθήνα

Κλείσιμο
Αναφορά στην επίσκεψη του στην Αθήνα έκανε ο Πίερ Μοσκοβισί, λέγοντας πως η ενισχυμένη εποπτεία δεν είναι τέταρτο μνημόνιο και «κάποιοι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να μετράνε τα λόγια τους». Η ενισχυμένη εποπτεία για τον Γάλλο Επίτροπο έχει να κάνει με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την επίβλεψη της οικονομίας και πρόσθεσε πως «συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, αν και είχα κάποια προβλήματα με τον κ.Βαρουφάκη».

Μανώλης Κεφαλογίαννης: Προεκλογική ομιλία έκανε ο Πιέρ Μοσκοβισί στη Βουλή

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογίαννης δήλωσε στη συνέχεια πως ο Πιέρ Μοσκοβισί δεν έδρασε ως ευρωπαίος αξιωματούχος στην Αθήνα και μίλησε ως ένας σοσιαλιστής, υποψήφιος για τη θέση του Γιούνκερ. «Δεν είναι ώρα να χαιρόμαστε αλλά για μεταρρυθμίσεις», συμπλήρωσε.

Δημήτρης Παπαδημούλης: Η αντιπολίτευση τα βάζει με Σεντένο και Μοσκοβισί

Από τη πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ως υπαίτια για την κρίση και πως τα βάζει με τον Μάριο Σεντένο και τον Πίερ Μοσκοβισί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης