Πρωταθλήτρια η Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη στην ανεργία των νέων

anergia

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο 20,1%, ενώ δεύτερη στη λίστα είναι η Ισπανία με 15,8% και ακολουθεί η Ιταλία με 10,7%

Στην πρώτη θέση της λίστας με την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ και την Ευρωζώνη εξακολουθεί να παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα στοιχεία της Eurostat για τον Μάιο δείχνουν ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα (στοιχεία Μαρτίου) βρίσκεται στο 20,1%, ενώ δεύτερη στη λίστα είναι η Ισπανία με 15,8% και ακολουθεί η Ιταλία με 10,7%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία με 2,3%, τη Γερμανία με 3,4% και την Ουγγαρία με 3,7% (στοιχεία Απριλίου 2018). Συνολικά τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ευρωζώνη η ανεργία παρέμεινε σταθερή σε σχέση με τον Μάιο του 2017, με την πρώτη να καταγράφει ποσοστό 7% και την Ευρωζώνη ποσοστό ανεργίας 8,4%. Σύμφωνα με τη Eurostat τον Μάιο του 2018 17,2 εκ Ευρωπαίοι πολίτες ήταν άνεργοι στην ΕΕ εκ των οποίων οι 13,6 εκ είναι πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης.

Ανεργία των νέων

Τον Μάιο του 2018, 3,3 εκατομμύρια νέοι (κάτω των 25 ετών) ήταν άνεργοι στην ΕΕ, εκ των οποίων 2.3 εκατομμύρια ήταν πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας με το ποσοστό της ανεργίας των νέων να αγγίζει το 43,2% (στοιχεία Μαρτίου 2018) και ακολουθεί η Ισπανία με 33,8%. Η χαμηλότερη ανεργία στους νέους καταγράφεται στη Μάλτα με 4,8% και στη Γερμανία με 6,1%, Συνολικά η ανεργία των νέων άγγιξε το 15,1% στην ΕΕ και το 16,8% στην Ευρωζώνη.

anergia_neoi

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Ο ανηψιος μου

Είναι πε, 2 μεταπτυχιακά, προφισιενσι στα αγγλικά, λοουερ στα γερμανικά, πατατάκια στα ράφια των σούπερ μάρκετ βάζει, είναι 27 χρόνων, Η ΔΟΥΛΕΙΆ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΆΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ, ΠΈΡΑΣΕ 5 ΦΟΡΈΣ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ.

Jimmy

Δυστυχώς και αυτή η δουλειά μέσο θέλει.

Χμ..

Γιατι δεν φεύγει έξω να βρει μια δουλειά ανάλογη των προσόντων του??με αυτή την δουλειά ζήτημα αν βγάζει 300 ευρώ ...ούτε οικογένεια μπορεί να κάνει..

Η ανεργία των νέων

Δεν είναι θέμα ότι δεν υπάρχουν δουλειές. Οι νέοι είναι επιλεκτικοί στην εύρεση εργασίας και κυρίως επιζητούν γραφείο και όχι οποιαδήποτε δουλειά. Μια σύντομη βόλτα με τα πόδια εχθές στην Καισαριανή προς Παγκράτι, δεν υπήρχε μαγαζί και ειδικά καφετέρια και σουβλατζίδικο που να μην ζητάει εργαζόμενο. Το σκεπτικό των νέων είναι το εξής: ''εγώ να πάω να δουλέψω σε καφετέρια ή σούπερ μάρκετ? Μα καλά τι με πέρασες? Εγώ έχω πτυχίο τάδε, ασε μας ρε συ που θα γίνω χαμάλης για 500 ευρώ''. Εν μέρη μπορεί να έχουν και δίκιο, αλλά δεν νομίζω ότι όσοι εργαζόμαστε η πλειοψηφία, έχουμε θέση σύμφωνα με τις σπουδές μας.

Σου πέρασε απο τον νου ρε μπούρδα

Οτι ψάχνουν αλλά δεν ββρίσκουν πουθενά, πιο ευκολα βρίσκεις αν είσαι βαλκανιος ή ασιάτης. Πήγαινε στους φούρνους την νύχτα να δει ποιοί είναι; πήγαινε σε βενζινάδικα, αποθήκες σουπερ μάρκετ, πήγαινε στην εθνική να δεις ποιοί οδηγανε τις νταλίκες, στα καράβια οι καμαρωτοι; στα ταμεία πολλών σουπερ μάρκετ, καθαρίστριες σε δημ. Κτήρια, αγροτικές δουλειές. ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΌΤΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

@Σου πέρασε απο τον νου ρε μπούρδα

Ώπα φίλε πήρες φόρα.Δεν ξέρω από που είσαι και δεν έχω εικόνα τι γίνεται στην Αθήνα όπως ο από πάνω,ξέρω όμως να σου πω τι γίνεται στην επαρχία.Για αγροτικές δουλειές που λες Έλληνας δεν πατάει ούτε με σφαίρες,εκτός αν πρόκειται για 45 και πάνω και έχει υποχρεώσεις.Κάθονται όλη μέρα στα καφενεία και στα μπαράκια και κλαίγονται ότι δεν έχουν δουλειά και όταν τους λες έλα για δουλειά αύριο 7ωρο με 28ευρώ και εργόσημο,σου λένε να...ξέρεις αύριο έχω κανονίσει κάτι και και και. Δίκιο έχει από πάνω και μάλλον όποιος έει τη μύγα μυγιάζεται.Οι εργοδότες δεν έχουν προτιμήσεις όμως φτάνουν να επιλέγουν ξένους γιατί είναι συνεπής και δουλεύουν,ενώ οι Έλληνες κοπριές που κοιτάνε το ρολόι πότε θα περάσει η ώρα και να φύγουν,άσε που δεν πατάνε και για δουλειά δίχως να ενημερώσουν.

Ναι κάποιοι, Αλλά οι περισσότεροι θα ήθελαν να πάνε σε οποιαδήποτε εργασία

Αυτά που γράφω νωρίτερα τα έχω αποκομίσει από Αθήνα, γεννήθηκα Αθήνα και μένω Αθήνα. Είμαι 53 χρόνων, έχω δουλέψει και επαρχία. Η πρώτη μου δουλεία ηταν στο εργοστάσιο βιομ. Τομάτας στα σαβαλια αμαλιαδας το 1989. Εχω ζήσει πολλά, ο πεθερός μου τα ίδια λέει, οτι οι Έλληνες ειναι τεμπέληδες,,, κάποιοι μειοψηφία είναι, οι περισσότεροι πάνε σε ολες τις δουλειές, το θέμα είναι ότι ακόμα και στις αγροτικές δουλειές υπαρχουν κυκλώματα ελληνων , πακιστανών και Αφγανών που χτυπάνε τις τιμές 12 ευρω μεροκάματο φραουλα, πορτοκαλί, θερμοκήπιο, αν υπάρχει μεγάλη προσφορά και χωρις ένσημο βρίσκεις. Οι μεγαλοαγρότες τις περιοχης, για τεμπέληδες μιλάνε, αλλα δεν πηγαν ποτέ στον οαεδ, ή στην εφημερίδα πατρίς να βαλουν αγγελία για εργάτες, πάνε στα κυκλώματα και ββρίσκουν εργάτες. Θυμάμαι το 1999, 2000, άνεργος έψαχνα παντού, στην Αθήνα, παντού αλβανοί, βρήκα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, γιατι ο αλβανός δεν ήξερε αγγλικά να νοικιάζει αυτοκίνητα σε τουρίστες και δεν είχε και δίπλωμα. Τι ναπρωτο γράψω.

Τα έχουμε πει

Οι νέοι θα εργαστούν όταν αποδημήσουν εις τόπον χλοερόν οι μπαμπάδες και οι μαμάδες και λείψουν τα έτοιμα, μετά και σκ@τ@ θα πετάξουν και θα λένε και ευχαριστώ. Κάτσε να κόψει η πείνα και να δεις πως θα μειωθεί η ανεργία των νέων. Κόπροι που όλοι μέρα με το κινητό και το φρέντο, άντε και το μουντιάλ αυτή την εποχή, με τα λεφτά των άλλων, που όυτε βρακί δεν έχουν πληρώσει από τη τσέπη τους κι ας είναι και 30 φεύγα.

Jimmy

Τις είδαμε και τις δουλειές στα φαγάδικα και στις καφετέριες, ο εργοδότης σου τρώει τα ένσημα και τα μεροκάμματα για να μην πέσει έξω η επιχείρηση από την υπερφορολόγηση. Ποιους πελάτες όμως έχουν όλοι αυτοί που ζητάνε προσωπικό για ένα πιάτο φαί; Μα τους ίδιους αργόσχολους νέους επί τω πλείστον. Όταν αυτοί σταματήσουν να χαλάνε λεφτά, αυτοί θα κλείσουν. Γι' αυτό ας λείψουν οι χαιρεκακίες.

Ε οχι

Καλά 500 ευρώ δεν παίρνουν ούτε με σφαίρες..μην.λες υπερβολές

Εισαι λάθος.

Εχεις πλήρη μεσάνυχτα για το πώς κινείται η αγορά εργασίας σήμερα. Σε αυτές τις δουλειές που λες θέλουν είτε πιτσιρικες εμφανίσιμες και πιτσιρικάδες, φοιτητές συνήθως, είτε αλλοδαπούς. Πάντα χωρίς ένσημα και ασφάλεια και με μισθό-χαρτζηλίκι. Για να μη σε πάω στην επαρχία για να δεις ποιους προτιμάνε για γεωργικές εργασίες και γιατί. Το να διεκδικείς την ζωή σου και να κρατάς την αξιοπρέπεια σου δεν είναι τεμπελιά αλλά στάση ζωής. Και κατα μια έννοια πράξη αντίστασης. Οσο αυτοί οι εργοδότες θα βρίσκουν " δούλους" για να κάνουν τη δουλειά τους, τόσο θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Με βάση λοιπον όλα τα παραπάνω σε ρωτάω.... εσύ θα πήγαινες να δουλέψεις εκεί?

Της γενιας του Πολυτεχνείου κι εσύ?

Αφού πρώτα οι σημερινοι 50αρηδες 60αρηδες τα κανανε ρόιδο, και αφού κατέστρεψαν τις ζωές των παιδιών τους, βγαίνουν τώρα να τα κατηγορήσουν κι από πάνω ότι είναι τεμπέληδες και δεν καταδέχονται να πάνε σε οποιαδήποτε δουλειά. Αυτό λέγεται θράσσος!

@

Αυτά είναι τα κατορθώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που πήγαν την ανεργία στο 27%!!!!!!!!! Είναι τα κατορθώματα των επαράτων που θέλουν να επανέλθουν , τρομάρα τους....

tsirko

Ευτυχώς που είναι το συριζα πλέον κυβέρνηση και έχει πέσει...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kin_5

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις» αναφέρει η γερμανική υπηρεσία που φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece

2
3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. 

ee1b877e4ccd9ec89cd3513db26077d0_XL

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με δύο σταθμούς, το έτος 2037 και ενδιάμεσο το 2027, ολοκληρώνει μέσα στο Μάρτιο το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνοντας σημαντικές τομές στο σύνολο των συνδυασμένων μεταφορών, τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τις διεθνείς συνδέσεις και τις οδικές μεταφορές.