Ανοδική αντίδραση στη Wall Street μετά τη βουτιά

9fe9c80bc9356

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple και Chevro 

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η Wall Street μετά και τη χθεσινή βουτιά, καθώς οι επενδυτές εστίασαν στην άνοδο του πετρελαίου και πόνταραν σε ενδεχόμενη αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, ο οποίος παραμένι στο προσκήνιο.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,12% ή 30 μονάδων στις 24.283, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,22% στις 2.723 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,39% στις 7.561 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+1,3%) και Chevron (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel Corp. (-2,1%) και Walgreens Boots (-1,1%).

Χθες ο Ντόναλντ Τραμπ κατέκρινε την Harley-Davidson που δήλωσε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή της στην Ευρώπη προκειμένου να μην χρεώσει το κόστος των δασμών στους Ευρωπαίους πελάτες της.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν διευκρίνισε ότι οι επενδυτικοί περιορισμοί δεν θα έχουν εφαρμογή μόνο στην Κίνα αλλά «σε όλες τις χώρες που προσπαθούν να κλέψουν τεχνολογία από τις ΗΠΑ».

«Πολλοί επενδυτές τηρούν στάση αναμονής λόγω της σύγχυσης γύρω από την εμπορική πολιτική», υποστηρίζει ο στρατηγικός αναλυτής της Informa Financial Intelligence, Ryan Nauman. Και συνεχίζει: «Από την άλλη τα θεμελιώδη είναι πολύ ισχυρά. Νομίζω ότι όλος αυτός ο ντόρος για το εμπόριο επιβαρύνει τον ενθουσιασμό για τα θεμελιώδη στοιχεία».

«Υπάρχει αβεβαιότητα εκεί έξω. Οι τελευταίες εξελίξεις στο εμπόριο κάνουν τις επιχειρήσεις να βάζουν τα χρήματά τους πίσω στις τσέπες τους», σχολίασε η Maris Ogg, πρόεδρος της Tower Brigde Advisors.

Στο μεταξύ, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών τον Ιούνιο.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Conference Board υποχώρησε στις 126,4 μονάδες από 128,8 μονάδες το Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διολισθήσει στις 182,1 μονάδες.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες o Dow Jones έκλεισε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών. Σύμφωνα με αναλυτές, αν οι επενδυτές κάθε φορά αύξαναν τις θέσεις τους κάτω από τον κινητό μέσο όρο, τότε θα κέρδιζαν περισσότερα χρήματα τα τελευταία 25 χρόνια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 3,6% στα 70,53 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν επτά μηνών, σημειώνοντας πτώση 0,7% στα 1.259 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1645 από 1,1704 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,87%.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο