Ελλάδα: Στην 24η θέση μεταξύ των «28» της Ε.Ε. ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ

elladf

Στο 67% του κοινοτικού μέσου όρου το 2017

Μεγάλες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα παρουσιάζουν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που επιβεβαιώνει την εικόνα μίας κοινότητας πολλών ταχυτήτων. Η Ελλάδα της κρίσης βρίσκεται στις χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα κράτη μέλη κινείται από το 43% έως το 253% του κοινοτικού μέσου όρου, ενώ η κατά κεφαλήν κατανάλωση (σε όρους αγοραστικής δύναμης) κινείται από το 55% έως και το 130% του μέσου όρου.

Στην Ελλάδα το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι στο 67% του μέσου όρου και η κατά κεφαλήν κατανάλωση στο 77%. Η χώρας μας είναι μεταξύ των πέντε μελών, που εμφανίζουν κατά κεφαλήν κατανάλωση 20% έως 25% χαμηλότερη του μέσου όρου. Στην ίδια ομάδα ανήκουν η Μάλτα, η Σλοβενία, η Πολωνία και η Σλοβακία.

Δέκα κράτη μέλη εμφανίζουν κατά κεφαλήν κατανάλωση υψηλότερη του μέσου όρου. Στην πρώτη θέση φιγουράρει το Λουξεμβούργο (130%), ενώ ακολουθούν η Γερμανία και η Αυστρία (122% και 118% αντίστοιχα). Βρετανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Γαλλία και Σουηδία συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Στην Ιταλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο η κατανάλωση είναι έως 10% χαμηλότερη από το μέσο όρο, ενώ στην Ισπανία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και την Τσεχία από 10% έως 20% χαμηλότερη.

Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα βρίσκονται μόνο έξι χώρες, με την κατά κεφαλήν κατανάλωση να είναι τουλάχιστον 30% χαμηλότερη του μέσου όρου. Πρόκειται για τις Εσθονία , Λετονία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Κροατία και Βουλγαρία. Οι τρεις τελευταίες μάλιστα εμφανίζουν κατανάλωση 40% έως 45% χαμηλότερη του μέσου όρου.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Παναγιώτης

Με τους αλήτες του Τσίπρα δεν πληρώνει κανένας φόρους, όλοι εμφανίζονται πένητες. Το πρόβλημα είναι οι υπέρογκοι φορολογικοί συντελεστές και το παράλυτο κράτος των Καρανικαίων. Οι πολίτες ειναι πλεον συνεργοί στην φοροκλοπή γιατι παίρνουν εκπτώσεις και δεν εκπιπτονται οι δαπάνες τους απο τον φόρο.

Αλέξανδρος

Όλοι βλέπουν ως προς επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες πανάκριβα αυτοκίνητα-σκάφη, πολυτελείς κύριες-εξοχικές κατοικίες, πολυδάπανη ένδυση-υπόδηση, πολυέξοδη διασκέδαση-ψυχαγωγία, γεμάτα κέντρα-ξενοδοχεία, πληρότητα ταβερνών-καφετεριών, χλιδή-καλοπέραση. Αλίμονο σε άνεργους, συνταξιούχους, εργάτες, υπαλλήλους, πωλήτριες, σερβιτόρους, καθαρίστριες, φύλακες, διανομείς, φοιτητές κλπ.

σκιστους αλεξ

Μπραβο Μπράβο....... στο κατα κεφαλήν εισόδημα ειναι μέσα και οι δηξμοσιοι υπαλληλοι, γιατι εγω ξέρω ακομα μισθους πασατεμπα των 5-6 χιλιάδων ευρώ. Αχ εχουμε τους πιο φτωχούς ΔΥ, έχουμε ακομα λιπος κομπινοελληνες που κρυβετε τα εισοδηματα σας για να φυτοζωούν οι ΔΥ.

@ σκιστους

Οι πλεμπα των ΔΥ που χοροπηδάνε στις μίζες καλόν έιναι να μην μιλάνε.

Μπακαλιάρος

Δεν είναι ντροπή να αναζητήσεις βοήθεια από κάποιον ψυχίατρο _ ψυχοθεραπευτή. Αφού χρησιμοποιείς το διαδίκτυο, γιατί να μην το κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου και τους οικείους σου;

Euclid Tsakalot

Ανάποδα έβλεπαν τη λίστα. 3η στην γενική κατάταξη ειμαστε. Κερδάμε.

....

θεός!

φαντάσου !!!!

ελα ρε. ακομη δεν πιασαμε πατο !!! φαντασου...

Jose

Υπομονή, ερχεται κοψιμο συνταξεων και αφορολογητο...κοντα ειμαστε!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

b6b87a22ad189b4f043ed5880a0a29bf_XL

Αιτία η υπουργική απόφαση για ενεργό μισθωτήριο με διάρκεια λήξης έως 30 Σεπτεμβρίου - Να σταματήσουν να επιβάλλονται πρόστιμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων ζητά με επιστολή της και η ΠΟΜΙΔΑ

8