Δημήτρης Κούτρας: Σε εξέλιξη απόπειρα υπονόμευσης του ομίλου Ελλάκτωρ

c0de68124e89

Ο πρόεδρος του Ομίλου παίρνει για πρώτη φορά δημόσια θέση στην σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των μετόχων  και καλεί τους εργαζόμενους να συστρατευτούν στην υπεράσπιση του ομίλου

Στην μεγάλη ζημία που προκάλεσαν στον όμιλο Ελλάκτωρ οι δραστηριότητες στην Μέση Ανατολή, που αποτέλεσαν τομέα ευθύνης της πλευράς Καλλιτσάντη, αποδίδει ο Πρόεδρος της Ελλάκτωρ κ. Δημήτρης Κούτρας, τoυς διοικητικούς τριγμούς στην εταιρεία, οι οποίοι οδήγησαν στην πρόσφατη παραίτηση τους κυρίους Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιτσάντση και στην πρότασή τους για νέο ΔΣ που θα απαρτίζεται κυρίως από τεχνοκράτες της αγοράς. Ο κ. Κούτρας, που θεωρείται η ψυχή των κατασκευών του ομίλου και ο άνθρωπος που έχτισε το ισχυρό οικοδόμημα της Άκτωρ ΑΤΕ, παίρνει για πρώτη φορά δημόσια θέση στην σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των μετόχων και καλεί τους εργαζόμενους να συστρατευτούν στην υπεράσπιση του ομίλου με τον ίδιο να δηλώνει παρών στην επόμενη μέρα.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τους εργαζόμενους του τεχνικού ομίλου, ο κ. Κούτρας χαρακτηρίζει φυγομαχία την παραίτηση από τις διεθνείς δραστηριότητες της Ελλάκτωρ του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα υποκρισία, τα όσα ισχυρίζεται η άλλη πλευρά περί καθυστερήσεων στις μεταρρυθμίσεις και τον μετασχηματισμό του ομίλου. «Η παραίτηση του υπεύθυνου για τα έργα της Μέσης Ανατολής ήταν μια φυγομαχία. Βέβαια όχι για να διευκολυνθούν οι μεταρρυθμίσεις. Άλλωστε, ποιες μεταρρυθμίσεις προτάθηκαν και δεν έγιναν; Σε κάθε περίπτωση για τις ζημιές φταίμε εμείς, που πρέπει να τις αναλαμβάνουμε…». Όπως σημειώνει, όλες οι αποφάσεις στον όμιλο ήταν ομόφωνες, πλην μίας, εκείνης που αφορούσε την πώληση της συμμετοχής στο Καζίνο της Πάρνηθας, για την οποία όπως προσθέτει και η άλλη πλευρά συντάχθηκε με την πλειοψηφία.

Το στέλεχος του ομίλου σχολιάζει επίσης για πρώτη φορά, την στάση που κράτησε η οικογένεια Καλλιτσάντση στην περσινή γενική συνέλευση των μετόχων, χαρακτηρίζοντας αήθη επίθεση τα όσα διαδραματίστηκαν εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου κ. Λεωνίδα Μπόμπολα.

Σύντομα θα ολοκληρωθεί από εξειδικευμένο οίκο του εξωτερικού η στρατηγική αναδιάρθρωση και λειτουργική δομή του ομίλου. «Αντί λοιπόν να στρατευτούμε όλοι γύρω απ’ αυτό το σκοπό, προκύπτει μια ετερόκλητη συμμαχία «δικών μας» ανθρώπων (που τους αναλογεί μεγάλη ευθύνη για την μη υλοποίηση σειράς μεταρρυθμίσεων) με νεόκοπους παράγοντες από χώρους, που καμία σχέση δεν έχουν με τις δραστηριότητες του ομίλου», επισημαίνει ο επικεφαλής του Άκτωρα.

Προς τι αυτή η συμμαχία, διερωτάται; «Μήπως για να αλωθεί ο όμιλος και μάλιστα από ποιους; Από όλους εμάς που τον δημιουργήσαμε, τον αναπτύξαμε, μοχθούμε νύχτα μέρα γι’ αυτόν για να βρίσκεται σε ηγετική θέση».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Κούτρα προς τους εργαζόμενους στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

λεω εγω

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ......

Αλίμονο...

Είναι γνωστό άλλωστε ότι στον καπιταλισμό, το ΔΣ και η συνέλευση των μετόχων, αποτελείται από εργάτες... Οι καπιταλιστές μετακομίσανε εδώ και χρόνια. Ο Άκτωρας του Μπόμπολα είναι κάτι σαν την κρατική υπηρεσία υποδομών της ΕΣΣΔ, φτιάχνει σπίτια στον κόσμο τσάμπα.... Σας το έχω ξαναπεί, μη μιλάτε. Η δεξιά είναι άνοια, περασμένη στο DNA σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

idrogonan

Ένα κοίτασμα με απολήψιμα αποθέματα 120 εκατ. βαρέλια υδρογονανθράκων μπορεί να εισφέρει 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο στα έσοδα του Δημοσίου – Σε εξέλιξη οι γεωλογικές – γεωφυσικές έρευνες και οι περιβαλλοντικές μελέτες στη Δυτική Πελοπόννησο

d9e536e6c7dd49dba4e6acb0c1c4bfba

 H Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) απέρριψε τις πρόσθετες επενδύσεις που προβλέπονταν στο master plan και ενέκρινε μόνο τις υποχρεωτικές επενδύσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και αυτές υπό όρους! - Προσφυγή στη Διαιτησία μελετά η διοίκηση της Cosco

1