«Πάγος» στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας: Άκαρπη η συνάντηση του Washington Group στο Παρίσι

tomsen_main01

Άλλα «δίνουν» οι Γερμανοί, άλλα θέλει το ΔΝΤ

Άκαρπη απέβη, σύμφωνα με πληροφορίες από το διπλωματικές πηγές, και η νέα συνάντηση μεταξύ Ευρωπαίων αξιωματούχων και επιτελών του ΔΝΤ στο Παρίσι –ερήμην της Ελλάδος- για την τύχη του ελληνικού χρέους και την συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Τα πρώτα μηνύματα από διπλωματικούς κύκλους δεν είναι ενθαρρυντικά ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια φιλόδοξη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά κατά την καθιερωμένη ενημέρωση που θα κάνει στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι η στάση της Γερμανίας παραμένει αρκετά αυστηρή και δεν επέτρεψε ως τώρα τη σύγκλιση με το ΔΝΤ καθώς επιμένει στην επιμήκυνση του δανείου των περίπου 130 δισεκατομμυρίων από τον EFSF κατά 5 μόλις έτη ενώ το ΔΝΤ ζητούσε 15 και η ελληνική κυβέρνηση τουλάχιστον 10.

Στην συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσει και το EWG για τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης και το μοντέλο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που θα αποδεχθεί το Βερολίνο.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

λιποθυμησε στα ποδια του, η ΓΓ

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΓΓ ΠΟΥ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕ, ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΩΤΟΠΟΥΛΑΣ ?? ΕΓΙΝΕ ΧΑΛΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΤΟΜΣΕΝ !!! ΤΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ... ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΙΟΥΣ !!!

Κερδάμε!

Κερδάμε αδέλφια...Ευτυχώς που δώσαμε το όνομα και θα μας ελαφρύνουν το χρέος...χαχαχαχαχαχαχαχαχα, α ρε Αλέξη κότσο σε πιάσαν πάλι, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε...

Πινγκ Πονγκ

και αγγλιστί: ping pong και το παιχνίδι συνεχίζεται

dim

Πραγματικά δεν περίμενα κάτι άλλο και δεν περιμένω. Αυτό το παιχνίδι έχει καταλήξει σε εμμονή και εκμετάλλευση ενός καταπιεσμένου και πλήρως ταπεινωμένου λαού με εξαίρεση την πολιτική σκηνή, τους διαπλεκόμενους και τους φοροφυγάδες. Αυτό που καταλαβαίνω με το απλούστατο μυαλό μου είναι ότι το οικονομικό πρόβλημα και αναφέρομαι μόνο στα εκβιαστικά εγκληματικά αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα που αφορούν περικοπές μισθών/συντάξεων και υπερφορολόγηση λύνεται εν μια νυκτί με έναν ικανό ελεγκτικό μηχανισμό παράλληλα με μια κάθετη μείωση της φορολογίας και εννοείται μια μείωση του δημοσίου κατά 30% το λιγότερο. Ακριβώς τα αντίθετα γίνονται. Ας πάρουμε το θετικό σενάριο : Αν όλοι απέδιδαν τους φόρους τους, καταπολεμούσαν την παραοικονομία και μάζευαν το αδικαιολόγητο χρήμα ενώ αυτή τη στιγμή το δημόσιο ήταν συρρικνωμένο αντί διογκούμενο είμαι πεπεισμένος ότι όχι μόνο δεν θα χρειαζόντουσαν πρόσθετα εμμονικά μέτρα αλλά δεν θα είχαμε καν 3ο ή 4ο ή δεν ξέρω εγώ σε ποιό βρισκόμαστε πια μνημόνιο. Τα νούμερα φαίνονται απλά, η σκέψη μου ίσως λάθος. 18δις φοροδιαφυγή,1,3δις παραοικονομία και λαμβάνουν αυτά τα παρανοικά μέτρα για ποσά πολύ μικρότερα. Ας πάρουμε το δυσμενές σενάριο : Αύξηση φοροδιαφυγής, αύξηση δημοσίου,αύξηση παραοικονομίας όπου αυτή είναι και η πραγματικότητα. Θεωρώ ότι πάμε για μνημόνια στον αιώνα τον άπαντα δεδομένου ότι επενδύσεις ούτε για πλάκα δεν υπάρχουν ενώ το κόστος ζωής μονίμως αυξάνεται. Είναι απλή λογική όπου φαίνεται ότι κανένας πολιτικός δεν έχει εμπεδώσει ή δεν θέλει να εμπεδώσει. Προφανώς και δεν θα έπρεπε να θέλουμε κούρεμα διότι συνεπάγεται παραπάνω δεσμεύσεις που θα επιβαρύνουν μόνο τη μεσαία τάξη και κάτω όπως γίνεται μέχρι σήμερα (πιθανότατα και πολλά άλλα που μπορεί να σχετίζονται με την εθνική κυριαρχία). Από λόγια όλοι αστέρια από πράξεις μηδέν. Αν δεν διορθωθεί σε αυτή τη χώρα η φορολογική συνείδηση του πολίτη, αν δεν επιταχύνει η δικαιοσύνη, αν δεν δημιουργηθεί ένας σωστός ισχυρός καθαρός ελεγκτικός μηχανισμός, αν δεν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νόμοι σωστά, οι δανειστές θα γυροφέρνουν σαν τα κοράκια επιβάλλοντας περαιτέρω ανεγκέφαλες δεσμεύσεις. Διότι το ότι απέτυχαν οικτρά οι ίδιοι το δηλώσανε πιο ευγενικά. Όμως βλέπεις βρήκαν έδαφος. Διότι μια χώρα ακυβέρνητη την κάνεις απότι φαίνεται ότι θες. Μόνοι μας πρέπει να διορθωθούμε, μόνοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε συνολικά, μόνοι μας πρέπει να βρούμε ένα ικανό πολιτικό σχήμα το οποίο θα μας βγάλει από αυτή την αρρωστημένη εποχή.

δυστυχώς

Φίλε, εκπληκτικό το σχόλιο σου, η απλή πραγματικότητα. Αλλά στο Ελλαδιστάν όλα υπόκεινται στο περιβόητο πολιτικό κόστος. Γι αυτό συνεχίζουμε με 300 βολευτάδες και ατελείωτες χιλιάδες συμβούλων και συνδικαλιστάδων.

Στέλιος

Και ααααααπειρα ρουσφέτια και δολιες εκδουλευσεις. Έτσι ακριβώς παιδιά

Γιώργος 45

Φίλε dim, έτσι είναι, σε γενικές γραμμές, τα πράγματα αλλά δυστυχώς τόσο οι ελίτ του τόπου μας, με προεξάρχουσα την πολιτική ελίτ, όσο και ο ίδιος ο λαός είναι κατωτεροι των περιστάσεων για να το θέσω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευγενικά και ήπια.

Λούλης

Ποιο κόστος ζωής αυξάνεται αγαπητέ; Με 200 ευρώ τον μήνα, μόνο το χαβιάρι λείπει από το ψυγείο μου. Έχω τρελαθεί να τρώω φιλέτα και τσιπούρες κάθε μέρα. Σε ποια άλλη χώρα θα τα είχα όλα αυτά τα καλούδια με τόσα λίγα χρήματα; Σου το λέει κάποιος που έχει ζήσει σε αρκετές χώρες.

ακριβώς

το δημόσιο αν μειωνόταν και δεν είχαν μαζευτεί εκεί μέσα χιλιάδες συριζαίοι δεν θα χρειαζόντουσαν περικοπές. Ο Σαμαράς έκανε λάθη αλλά ένα από τα λίγα σωστά ήταν που ξεκίνησε να καθαρίζει το δημόσιο έστω και με τις διαθεσιμότητες και με το κλείσιμο βέβαια του καρκινωματος που λέγεται ΕΡΤ. Η μεγάλη μείωση του δημοσίου και η μείωση των φόρων είναι 2 απλά πράγματα που θα στρώσουν την οικονομία μακροπρόθεσμα και όχι η υπερφορολόγηση που γονατίζει και την κοινωνία αλλά και διώχνει τις επιχειρήσεις με μείωση θέσεων εργασίας.

Λούλης

Μα αν ψηφίζαμε όλοι μας τον Αλέξη Τσίπρα, δεν θα χρειαζόταν να διορίζει κόσμο στο δημόσιο. Αφού τους ψήφους θα τους είχε εξασφαλισμένους από εμάς. Εσυ τώρα τι κάνεις; Από την μια κατηγορείς τον πρωθυπουργό (άρα δεν τον ψηφίζεις), κι από την άλλη θέλεις και να απολύσει όλους αυτούς που τον ψηφίζουν. Δηλαδή, μονά ζυγά δικά σου. Όχι, θα σε ψηφίσω αφού δω απολύσεις, όχι όχι, δεν τα πιστεύει αυτά ο πρωθυπουργός. Θα σε ψηφίσω και μετα θέλω να τους απολύσεις, είναι το σωστό. Πρώτα η ψήφος σου λοιπόν!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΕΙΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ.ΒΡΗΚΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΑΦΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΣΗΜΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΗΜΕΡΑ.

λογικο

ψάξτε πόσα έχουν βγάλει οι Γερμανοί από όλη αυτή την κατάσταση στην χώρα μας είτε μέσω τόκων από τα δάνεια είτε με το ξεπούλημα σε εταιρείες. Και βέβαια δεν θέλουν ελάφρυνση χρέους και βέβαια θέλουν να ελεγχουν όλη την Ευρώπη μέσω της οικονομίας. Βέβαια αν συνεχίσουν έτσι τα ίδια πρόσωπα η ΕΕ δεν θα μείνει ενωμένη για πολύ ακόμα.

@

Τί έχουν βγάλει οι Γερμανοί ρε οικονομολόγε του Χάρβαρντ; Τί βγάλανε με τόκο 1,5%; Οτιδήποτε άλλο να είχαν κάνει με τα λεφτά τους, περισσότερα θα έβγαζαν. Όσο για το ξεπούλημα που λες, αυτά τα λεφτά πρώτον δεν πάνε στη Γερμανία και δεύτερον είναι άι ψίχουλα για αυτούς. Τα επιχειρήματα σου είναι αστεία. Το τραγικό είναι ότι ψηφίζεις

παύλος

Παρακαλούνται οι άσχετοι από οικονομικά να μην ξαναψηφίσουν

Με τόκο 1,5

Στα τόσα δις?Στα μαθηματικά πρέπει να σε είχαν δεμένο μέσα στο σχολείο μπας και μαθεις τίποτα.Ακου τι λένε τα άτομα εδώ μέσα.

Αθηναιος

Οι Γερμανοι εχουν βγαλει παρα πολλα απο την Ελλαδα ,αυτος ο τοκος στα τοσα δις ειναι πολυ χρημα και παιρνουν πιτ παρα που λεμε και τα υπολοιπα,ΔΕΚΟ,Αεροδρομια κλπ .Οποτε καπου δεν τα υπολογισες σωστα.

κώστας

τα βλέπετε τα δεύτερα capital controls φτου κι απ την αρχή να αχνοφαίνονται, έτσι;

Δεξιός

"Σαμαρά λέμε και κλαίμε" πιο επίκαιρο από ποτέ!

Μεταξάκης Α.

Με αυτά που γίνονται στην Ιταλία έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Με αυτό τώρα, βλέπω τα επιτόκια να πηγαίνουν στο επίπεδο "πουλήστε την Ακρόπολη". Ήταν που ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι αυτός εξασφάλισε την περικοπή χρέους και δεν ήταν σαν τον Σαμαρά (που όντως δεν ήταν αφού ο Σαμαράς όντως κατάφερε την μεγαλύτερη περικοπή χρέους στην Ιστορία)

@

Σε ποια περικοπή αναφέρεστε αγαπητέ κ. Μεταξάκη; Στο περιβόητο PSI; Εάν αναφέρεστε σε αυτό, προφανώς και υπήρξε μία γενναία περικοπή χρέους... ΑΛΛΑ "ΠΟΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ"; Αυτού που υπήρχε προς νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, πανεπιστήμια, άλλα μείζονος σημασίας για την επιβίωση του κοινωνικού ιστού ιδρύματα, μικροομολογιούχους κα. Πρακτικά, όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων κατέρρευσαν σε μία νύχτα. Το ίδιο συνέβη σε υγεία και παιδεία. Σε μία χώρα με σημαντικά προβλήματα επενδύσεων, συνεχόμενη κρίση και άλλα δομικά θέματα, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος "διέλυσαν" κάθε ανάχωμα... Κυνικά, οι ίδιοι οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ εκφράζονται "ας μην κάνετε το PSI για να μην χρειάζονται συνεχόμενες περικοπές συντάξεων".. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, αλλά ο "σώφρων" κ. Βενιζέλος ήξερε τι έπραττε με τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και το PSI έγινε και διαφημίστηκε τη στιγμή που αποπληρώθηκαν -μεταξύ άλλων- στο 100% ομολόγα που είχαν αγοράσει τα κεροδσκοπικά γεράκια των αγορών όταν ξεκινούσε η κρίση (πχ τα αγόρασαν στο 30%, 40% και τα εισέπραξαν στο 100%),.. Εάν κάνω λάθος και εννοείτε κάτι άλλο συγχωρέστε με, αλλά σε όλα αυτά τα χρόνια και ιδίως του Σαμαρά δεν υπήρξε άλλη ελάφρυνση. Να είστε καλά

Αλέξης

"Τον Αύγουστο δεσμεύομαι ότι θα σας οδηγήσουμε σε καθαρή Έξοδο... από το ευρώ"

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thess_ar

Ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει η κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης με τις εξελίξεις που αφορούν στην κατασκευή του μετρό, το λιμάνι, και το αεροδρόμιο στο πλαίσιο των προωθούμενων επενδύσεων της Fraport αλλά και την προοπτική της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος, να συντελούν στην άνοδο της ζήτησης για μίσθωση ή αγορά ακινήτων.

erga1

Πωλητήρια σε δύο από τα ισχυρότερα κρατικά μονοπώλια στον τομέα του φυσικού αερίου και της διύλισης πετρελαίου, των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ, βάζει διαδοχικά από τον επόμενο μήνα, η κυβέρνηση ποντάροντας στην άντληση εσόδων άνω των 2 δισ. ευρώ.

euro0

Δεν επιτεύχθηκε ακόμα συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών για το διάδοχο νόμο Κατσέλη - Στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης στις 5 Απριλίου παραπέμπεται και η συζήτηση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους περί το ένα δισ. ευρώ

2