Ανήσυχοι οι επενδυτές για τις εξελίξεις στην Ιταλία

agores

Πτώση 1,5% στο χρηματιστήριο στο Μιλάνο - Υποχωρούν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

Η ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών και κυρίως της Ιταλίας το πρωί μετά το βέτο Ματαρέλα που πυροδότησε πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική μας χώρα, δεν κράτησε πάρα πολύ. Το μεσημέρι η «ανακούφιση» των επενδυτών έδωσε τη σειρά της στην αναθέρμανση των ανησυχιών ότι η οδός των νέων εκλογών που παίρνει τελικά η Ιταλία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα λαϊκιστικά κόμματα που από χθες βάλουν κατά του Προέδρου της Ιταλίας μιλώντας για θεσμική εκτροπή, ακόμα και... προδοσία.

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο έχει περάσει στο «κόκκινο» και εμφανίζει απώλειες 1,4% ενώ νωρίτερα είχε φθάσει ως το +1,5%.

Ανάλογο το σκηνικό και στις υπόλοιπες αγορές του ευρωπαϊκού νότου. Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχωρεί 0,3% στη σκιά επίσης των πολιτικών εξελίξεων στην Ισπανία. Σύμφωνα με την El Pais η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ραχόι που κατέθεσαν οι Σοσιαλιστές θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο -1% κινείται και ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Λισαβόνας.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη επίσης πέρασε στο κόκκινο, δείχνοντας αυτή την ώρα απώλειες 0,1%. Πτώση 0,2% για τον CAC 40 στο Παρίσι.

Ομόλογα

Αντίστοιχη η εικόνα και στην αγορά ομολόγων, όπου το πρωί οι αποδόσεις των κρατικών χρεογράφων Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας υποχωρούσαν (και αντίστοιχα οι τιμές ενισχύονταν) και των υπολοίπων ευρωπαϊκών χρεογράφων οι αποδόσεις αυξάνονταν (και οι τιμές αντίστοιχα υποχωρούσαν). Το μεσημέρι η εικόνα αντιστράφηκε και φαίνεται πως υπάρχουν ρευστοποιήσεις στο νότο και μετακίνηση των Κεφαλαίων στους πιο «ασφαλείς» επενδυτικούς προορισμούς του «πυρήνα» της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται στο 2,61% αν και νωρίτερα είχε υποχωρήσει στο 2,45%. Μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα.
Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου κινείται στο 2,10% από 1,93% πριν και του Ισπανικού στο 1,52% από 1,45% που ήταν το πρωί.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρεί στο 0,39%

Το ευρώ έχει σχεδόν μηδενίσει τα κέρδη που εμφάνιζε το πρωί έναντι του δολαρίου και πλέον η ισοτιμία υποχώρησε στα επίπεδα της περασμένης Παρασκευής, στο 1,165.
Σημειώνεται ότι σήμερα είναι κλειστές οι αγορές σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Ετσι είναι,η Αμερική έχει αργία.

ΕΛΛΗΝ

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΟΡΡΑ Ο ΝΟΤΟΣ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕ ΑΠΟ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΛΠ.

ΛΟΓΙΚΟΣ

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΗΠΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΙΤΗΣ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

taiped

Νέοι διαγωνισμοί για τα πιο «ώριμα» από τα 91 συνολικά ακίνητα που έχουν παραμείνει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ και πλήρωση των εκκρεμοτήτων προκειμένου να κλείσουν οικονομικά τα ανοικτά ζητήματα για τις επενδύσεις στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και την περιοχή Αφάντου στη Ρόδο περιλαμβάνονται στα επόμενα βήματα όσον αφορά το πρόγραμμα αξιοποίησης του Ταμείου στον τομέα των ακινήτων.

euklidis-tsakalotos-eurogroup

Ζητούν από την κυβέρνηση διορθώσεις και διευκρινίσεις – Πολλές οι καθυστερήσεις στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις – Στον αέρα το περίπου ένα δισ. ευρώ από την επιστροφή των κερδών των ομολόγων

soible_main

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο RBB o πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υπογράμμισε ότι η Ευρωζώνη έχει ανάγκη από έναν ενιαίο προϋπολογισμό, αλλά και πιο στενό συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών

tsakalotos0

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το Eurogroup αναμένεται να μην δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση δόσης €750 εκατ. από €4,8 δισ. σε ομολογιακά κέρδη που κατέχει η ευρωζώνη και αναμένεται να παραδοθούν στην Αθήνα μέχρι το 2022 - Ποιες είναι οι βασικές εκκρεμότητες της Ελλάδας ως προς τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις

11