Στην ουρά έως και 5 χρόνια για σύνταξη 240.000 δικαιούχοι

sidaxious-new-yp

Εξώδικο σε υπ. Εργασίας και ΕΦΚΑ από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

Εξώδικο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τον ΕΦΚΑ απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων για την πολυετή καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων .Έως 2 χρόνια ανέρχεται η καθυστέρηση στην έκδοση οριστικής απόφασης για τις κύριες συντάξεις και έως 5 χρόνια η έκδοση των επικουρικών συντάξεων.

Συνολικά σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 240.000 συντάξεις και εφάπαξ και όπως τονίζεται στο εξώδικο, το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. θα στραφεί δικαστικά με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, αφού η κατάσταση στους υποψήφιους συνταξιούχους είναι απελπιστική.

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο «παρά τις συνεχείς επισκέψεις και συνεχείς οχλήσεις μας στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης. Ειδικά στο πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά την ένταξή του στον ΕΦΚΑ, επικρατεί χαώδης κατάσταση, δεν βρίσκει κανείς άκρη σε ό,τι και αν έχει ζητήσει. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, λέγοντας ότι αναμένονται εγκύκλιοι! Η καθυστέρηση αυτή για την έκδοση των οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεών τους έχει οδηγήσει σε δεινή οικονομική θέση και ψυχολογική κατάπτωση αφού οι περισσότεροι είναι μεγάλοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες, την αγορά φαρμάκων τους και δεν είναι δυνατόν να αναζητήσουν βοήθεια από τα παιδιά τους, αφού τα περισσότερα είναι άνεργα ή εργάζονται με μισθούς πείνας και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις δικές τους ανάγκες! Επίσης η καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης έχει ως συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του εφάπαξ που δικαιούνται οι περισσότεροι των μελών μας».

«Επειδή είναι θέμα επιβίωσης για τα μέλη μας, καθώς και για τις οικογένειές τους, η έκδοση των οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων καθώς και η λήψη των αναδρομικών που δικαιούνται, σας καλούμε, όπως εντός προθεσμίας ενός μηνός να μεριμνήσετε, όπως έχετε υποχρέωση, για την έκδοση των οριστικών πράξεων συνταξιοδότησης, άλλως σας δηλώνουμε οτι θα ενεργήσουμε τα νόμιμα για την περιουσιακή και ηθική ζημία που υφίστανται τα μέλη μας και θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου ενώπιον των δικαστηρίων» καταλήγει το εξώδικο του Ενιαίου Δικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

@

τι θελετε ειπατε?εφαπαξ???χαχαχαχαχχααχ

Θραξ

δεν ειναι καινουργιο φαινομενο αυτο και αφορα κυριως τους συνταξιουχους του ιδωτικου τομεα.....καθυστερουν επιτηδες εδω συντελειται φονος εκ προμελετης....τα λεω αυτα διοτι ο πατερας μου εκανε τα χαρτια και τελικα στα 69 του χρονια χωρις λεφτα χωρις τιποτα πεθανε απο τη στεναχωρια του....και μιλαμε αυτο εγινε πριν απο 15 χρονια!!!!!

George Lafiotakis

Τα καθυστερούμενα θα πρέπει να αποδοθούν με το νόμιμο τόκο όπως αυτό που χρεώνου τα δημόσια ταμεία σε καθυστερημένες οφειλές.

b

ναι

Ilias

Η πρόοδος του Ψεύτη,!!!!!!!! Θα φας καλά στις εκλογές,,!!!!!!!!!!! Χαχαχα χαχαχαχαχ!! 6

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rice

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να αποπληρώσει η Ελλάδα πρόωρα το δάνειο του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με άλλους επίσημους πιστωτές, εάν χρειάζεται

creative-greece

Θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις και φορείς από το χώρο της βιομηχανίας, του τουρισμού και της ναυτιλία διακρίσεις για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας