Πωλείται το νοσοκομείο «Υγεία» για 281 εκατ. ευρώ

mig3

Στα €281 εκατ. η αποτίμηση του νοσοκομείου - Περίπου €180 εκατ. αναμένεται να λάβει η Marfin Investment Group για το 70% που κατέχει - Δεσμευτική προσφορά για την πώληση του 70% της MIG στο Υγεία από την Hellenic Healthcare S.A R.L, που ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners

Μία ημέρα μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κασιμάτη στο Πρώτο Θέμα
για την πώληση του συνόλου των εταιρειών που κατέχει η MIG οι εξελίξεις έρχονται να το επιβεβαιώσουν. Το πρωί η Marfin Investment Group ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι δέχθηκε από τη νεοσύστατη HELLENIC HEALTHCARE, πίσω από την οποία βρίσκεται το fund CVC Partners, δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής της στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ. Μία προσφορά που η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG ομόφωνα θεώρησαν ικανοποιητική παραχωρώντας στην HELLENIC HEALTHCARE περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν η εταιρεία που έχει αποκτήσει ήδη τα νοσοκομεία Metropolitan και ΙΑΣΩ προσφέρει 0,92 ευρώ για κάθε μετοχή που κατέχει η MIG. Κάτι που σημαίνει πως το συνολικό τίμημα ξεπερνά τα 197,9 εκατ. ευρώ, αφού πρόκειται για το 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για μία προσφορά που αποτιμά τον Όμιλο συνολικά στα 281,27 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα προτείνεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» που πλέον αναδεικνύεται σε έναν απ' τους πρωταγωνιστές του κλάδου Υγείας στη χώρα μας.

Μετά τη γνωστοποίηση της κατάθεσης της δεσμευτικής προσφοράς τόσο η μετοχή του ΥΓΕΙΑ όσο και της MIG καταγράφουν ράλι που το πρωί ξεπερνούσε το 7%.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η MIG ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι την 19/5/2018 έγινε αποδέκτης δεσμευτικής προσφοράς της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS») για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην ΥΓΕΙΑ που ανέρχεται (άμεσα και έμμεσα) σε 215.189.466 μετοχές και αντιστοιχεί σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ.

Το προσφερθέν τίμημα ανέρχεται στο ποσό των €0,92 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό προσφερθέν τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε € 197.974.308,72 (το οποίο αντιστοιχεί στο ποσό των €281.273.841,12 για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ). Περαιτέρω παρέχεται στη MIG το δικαίωμα να αποκτήσει ποσοστό έως 10% στην εταιρία «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.».

Η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή τους συνεδρίαση ομόφωνα θεώρησαν την προσφορά ικανοποιητική και αποφάσισαν να παραχωρήσουν στη «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» περίοδο αποκλειστικότητας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 30/6/2018. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής η MIG θα προβεί στην πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου ο οποίος θα εξετάσει το εύλογο και δίκαιο του προσφερθέντος τιμήματος. Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους (επιβεβαιωτικό νομικό, οικονομικό και φορολογικό έλεγχο, συμφωνία επί των επιμέρους όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας).

Η σχετική συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 30/6/2018 και εν συνεχεία θα τεθεί υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων η οποία θα αποφασίσει οριστικά για την υλοποίηση της».

Δείτε βίντεο: Πωλήθηκε το νοσοκομείο «Υγεία» για 281 εκατ. ευρώ
Πωλήθηκε το νοσοκομείο «Υγεία» για 281 εκατ. ευρώ
ΣΧΟΛΙΑ (40)

Γιάννης Γ

Βλέπω μια προσπάθεια ωραιοποίησης των πάντων στην ιδιωτική υγεία, με κατασκευασμένα και μεθοδευμένα δημοσιεύματα ώστε οι πανταχόθεν βαλλόμενοι καταναλωτές να ..... τα πιστέψουν.... Δηλαδή των υψηλών !!! υπηρεσιών που απολαμβάνουν σήμερα εάν νοσηλευτούν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ασφαλισμένοι, με ασφαλιστήριο υγείας. //... Δεν μας εξηγούν όμως ποιες υπηρεσίες εννοούνται ως υψηλού επιπέδου . Μήπως τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων “φρου φρού και αρώματα " και ,τα καθημερινά λουλούδια στο βάζο ”? , Σε συνάρτηση φυσικά αυτά με την άγρια οικονομική αφαίμαξη (είτε από την τσέπη του ασθενή, είτε από την ασφαλιστική η και από τις δύο πλευρές παράλληλα), μέσα και από ένα σωρό άχρηστες και κοστοβόρες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις..Ναι 'έτσι σε όλα αυτά είναι όντως όλα...... υψηλού επιπέδου. . Όταν όμως αρχίζουν τα δύσκολα η δεν πάει κάτι καλά στο πρόβλημα της υγείας η όταν η κατάσταση αρχίζει να μην ελέγχεται σε αυτά τα ιδιωτικά κέντρα, εγώ βλέπω ότι πάρα πολλοί ειδικά νοσηλευόμενοι είτε στρέφονται η κατα κάποιο τρόπο τους δείχνουν τον δρόμο να κατευθυνθούν στα μεγάλα κρατικά νοσοκομεία της χώρας και εκεί να ζητήσουν την λύση στο πρόβλημα της υγείας τους.. ... Ας μην υπερεκτιμούμε και μην μυθοποιούμε λοιπόν κάποια κατάσταση μέσα ακόμα και από το στενό συντεχνιακό συμφέρον κάποιων, παρουσιάζοντας κυρίως την λύση ιδιωτική υγεία ως την λύση των λύσεων , και για να τονίσουν την διαφορά να υποτιμάνε και να υποβαθμίζουν την δημόσια υγεία. ... Με τίποτε δεν υποκαθίσταται και ούτε αντικαθίσταται αυτή η δημόσια υγεία παρόλες τις στρεβλώσεις και τον πόλεμο που δέχεται. // Και οι κύριοι εκφραστές της ανάδειξης της ιδιωτικής υγείας είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες με τα ασφαλιστικά τους προγράμματα, όπου εμπορεύονται το ύψιστο αγαθό της υγείας. Καθώς και οι άλλοι " έμποροι " τα ίδια τα ιδιωτικά νοσηλευτικά κέντρα. Κατακριτέα είναι και η παγίδευση του κόσμου από τις ασφαλιστικές εταιρείες, που επαίρονται ότι δεν είναι δα και τραγικό το κόστος ασφάλισης και η συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος νοσηλείας του. . Οπου παρουσιάζουν χαμηλά ασφάλιστρα για τον πρώτο χρόνο ασφάλισης και για μικρές ηλικίες των ασφαλισμένων, και όχι για τις ηλικίες πχ των πενηντάρηδων-εξηντάρηδων οπου το κόστος ασφάλισης είναι εκτός λογικής. Πόσοι τελικά από τους ασφαλισμένους θα έχουν σε αυτές τις ηλικίες την δυνατότητα να ανταποκριθούν στα νέα αυτά κόστη? . Τελικά  οι έχοντες και κατέχοντες τον πλούτο/χρήμα , πλέον μόνο αυτοί θα έχουν την δυνατότητα ιδιωτικής νοσηλείας,

ΑΘΗΝΑΙΟΣ

Το εβαλες στη σωστη του διασταση.Καλα ειναι καπου καπου αυτα καποιος να τα λεει.

Αν δεν έχεις χρήμα πέθανες

Κανονικά θα πρέπει να περάσουν στο δημόσιο όλα τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Καπιταλιστης

Τράβα κοιμησου κουμουνιστοσυμμοριτη.

Ετσι κ αλλιως τα νοσοκομεια μας ειναι για τον...

Τα ιδιωτικα προφανως αποδιδουν αφου τα πληρωνεις αδρα...τα δημοσια ομως βρισκονται υπο διαλυση! Και ασε που τα λες και ιδιωτικα εφοσον καλοπληρωνεις ωστε να γινει η δουλεια σου με μορφη φακελακιου οποοτε..αυτα σε αυτους που μιλανε για ιδιωτικοποιησεις

Α.Φόρτης

Μία ολική αρθροπλαστική ισχίου από 3500 έως 5000 στο ιδιωτικό. Στο νοσοκομείο μηδέν. Ας βρεθεί ένας να πει ότι δεν την έκανα δωρεάν και ζήτησα έστω και ένα ευρώ. Άντε κομπλεξικοί. Φάγαμε την ζωή μας για να σας κάνουμε καλά και εσείς μόνα γκρίνια.

Μου αρεσει

που θέλετε δωρεάν υγεία, δωρεάν παιδεία και φόρους τίποτα. Βρε ξύλο μέχρι να μάθετε!

Υ

ΑΠΟΔΕΙΞΗ! __(Στο ΧΡΗΜΑ, δηλαδή όταν ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ χρήματα προς πώλησιν δεν υπάρχει ΨΕΥΔΟΣ).___________ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ τα ΚΡΑΤΙΚΑ Νοσοκομεία επί ΣΥΡΙΖΑ!

Κονσερβοκούτι

Το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγείας πωλείται προς 281 εκ. ευρώ και δημόσια ΤΡΕΝΟΣΕ στους Ιταλούς μόνο 40 εκ. ευρώ! Δηλαδή μια μονάδα ιδιωτικού νοσοκομείου κοστίζει 7 φορές περισσότερο από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μεταφορών! Σύριζα ξεφτίλες!

Γιάννης

@ Κονσερβοκούτι ........ Γιατί δεν έφερες βρε εσυ, παρλαπίπα Ελληνάρα μου μεγαλύτερη δεσμευτική προσφορά? .... Απο πάρλα μπαρούφα παρλαπίπα , πρώτος και καλύτερος εισαι Ελληνάρα μου.

Αιλληναρας

Ξεπουλανε την περιουσια του λαου. Επρεπε να το δωσουν για 2 δις.

@

ειναι επιπλωμενο?

Manager

Η πιο τρομακτικη συνεπεια αυτου του μονοπωλιου που δημιουργειτε θα ειναι για τους γιατρους.πλεον αυτοι οι ομιλοι διαπραγματευοντε με τις ασφαλιστικες πακετα με τζαμπα εξετασεις που σημαινει οτι σιγα σιγα θα κλεισουν ολα τα ιδιωτικα ιατρεια γιατι ο κοσμος θα πηγαινει τζαμπα να ελεγχτει στο νοσοκομειο.Επισης οι αμοιβες των ιατρων ακομα και των χειρουργων θα ειναι με μισθους καθως οι ασφαλιστικες φτιαχνουν καταλαγους με ιατρους που σε συννενοηση με τα νοσοκομεια χειρουργουν απεριοριστα με εναν στανταρ μισθο. τα χρυσα χρονια της ιατρικης στην ελλαδα τελειωσαν.Πλεον θα γινει και αυτο ενα επαγγελμα βιοπορισμου αν και δεν θα επρεπε γιατι ειναι το ανωτατο λειτουργημα και απαιτει πολυ ευθυνη και προσπαθεια

@MANAGER

Και απο αυτα που γραφεις ποιο σου φαινεται παραλογο? Ετσι επρεπε εξ αρχης. Αντε γιατι καλομαθαν ολοι με τα φακελακια και το μη κοψιμο αποδειξεων στα ιδιωτικα τους γραφεια. Εκτος αυτου δε θελω να απυ χαλασω τ ονειρο αλλα και τωρα επαγγεκμα βιοπορισμου ειναι

Mpilias

Ιδιωτική ασφάλεια με 600 το χρόνο αν είστε κάτω από 45 και όλα μια χαρά, οι πιο μεγάλοι στο Λαϊκό να τους κλέβουν τις δόσεις φαρμάκων και στον ευαγγελισμό να στέλνουν κάνα συγγενή να φέρει γάζες από το φαρμακείο απέναντι.

Ηλιας

Τα ιδια με τα αναλωσιμα, συμβαινουν και στην Θεσσαλονικη. Υποψιαζομαι οτι καποιοι βαζουν χερι στα χρηματα των νοσοκομειων, για γαζες κλπ.( Δεν εννοω την μειωμεμη χρηματοδοτηση που εχουν)

Να

Να σε ενημρωσω πως ψαχνουν κ 100 ιδιωτικες κλινικες. Οπου κλινικη σημαινει ιδιωτικο νοσοκομειο

konos

ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΡΝΑ.....ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

floros-768x650

Ο δημόσιος φορέας ΔΑΠΕΕΠ (πρώην ΛΑΓΗΕ) με αφορμή τη σημερινή απόφαση αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου επισημαίνει ότι εξακολουθεί να διεκδικεί με κάθε ένδικο μέσο το ποσό των περίπου 115 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στο έλλειμμα των συναλλαγών του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού

2
adonis-sev__1_

Συζητήσαμε πως μπορεί η κυβέρνηση να βοηθήσει στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην άμεση προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης