Iσχυρά εβδομαδιαία κέρδη στη Wall Street

Iσχυρά εβδομαδιαία κέρδη στη Wall Street

Πρωταγωνιστής φυσικά ο ενεργειακός κλάδος, ο οποίος έλαβε ώθηση από το υψηλό 3μιση ετών του πετρελαίου

9b455b2463419
Μικτά πρόσημα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους αμερικανικούς δείκτες να τερματίζουν το διπλό εβδομαδιαίο σερί απωλειών, και να σημειώνουν ισχυρά κέρδη άνω του 2,3% σε επίπεδο εβδομάδας.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,37% στις 24.830 μονάδες, ο S&P 500 +0,17% στις 2,727 μονάδες και ο Nasdaq -0,03% στις 7,402 μονάδες.

Πρωταγωνιστής φυσικά ο ενεργειακός κλάδος, ο οποίος έλαβε ώθηση από το υψηλό 3μιση ετών του πετρελαίου, μετά και την απόφαση Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

"Η ενέργεια θα καθοδηγήσει την αγορά" σχολίασε ο Marc Chaikin, CEO της Chaikin Analytics. "Δεν νομίζω πως η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου έχει προεξοφλήσει τον πλήρη αντίκτυπο της συμφωνίας για το Ιράν".

Κλείσιμο
Στα εβδομαδιαία κέρδη του S&P 500 βοήθησε και ο τεχνολογικός κλάδος, με οδηγό τις μετοχές του Facebook και της μητρικής της Google Alphabet. Ισχυρά κέρδη κατέγραψε χθες και η Apple μετά το deal με Goldman Sachs, αν και σήμερα οι επενδυτές προχώρησαν σε ήπια κατοχύρωση κερδών.

Στα εταιρικά νέα, η κατασκευάστρια μικροεπεξεργαστών Nvidia ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έσοδα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη και για τις προοπτικές. Ωστόσο, η μετοχή της υποχώρησε.

Αλμα για τη Verizon στο +3% καθώς η J.P. Morgan αναβάθμισε τον γίγαντα των τηλεπικοινωνιών, σημειώνοντας ότι το γερό μέρισμα και τα σχέδια για το δίκτυο 5G θα της δώσουν ώθηση.

Σε ό,τι αφορά τα μάκρο άνοδο κατέγραψαν τον Απρίλιο οι τιμές για τα αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ, ύστερα κι από την απροσδόκητη πτώση του Μαρτίου.

Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,3% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αναβιώνοντας μια τάση που λαμβάνει χώρα από το περασμένο έτος, τόνισε το υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης