Οι Γερμανοί «καρφώνουν» Τσακαλώτο: Περιμένει επενδύσεις €1,5 δισ. από την κάνναβη!

tsakalotos_sfiri

Ούτε λέξη από το υπουργείο Οικονομικών μετά την αποκάλυψη από γερμανικό περιοδικό ότι οι προτάσεις για το υποτιθέμενο «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν - «Πάρτι» σχολίων στο τουίτερ

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη του γερμανικού οικονομικού περιοδικού Wirtschaftswoche ότι η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να προσελκύσει έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από επενδύσεις στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει μετά το τέλος του τρέχοντος δανειακού προγράμματος της Ελλάδας, το υπουργείο Οικονομικών παρουσίασε στους Ευρωπαίους πιστωτές το πρόγραμμα για την αυτοδύναμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Είναι το περίφημο «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας στο οποίο έχει κατ' επανάληψη αναφερθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, στο ολιστικό σχέδιο, το υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε πρόβλεψη για προσέλκυση επενδύσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ από τη φαρμακευτκή κάνναβη!

Το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτύσσουν επιχειρηματολογία ότι η στροφή στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης θα αυξήσει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας. Προσφάτως, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξήγησε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η παραγωγική προοπτική μιας νέας αγοράς που έχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και συμπλήρωσε: «Ακολουθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορά στο παραγωγικό κομμάτι του φαρμάκου. Επινοούμε ένα πλαίσιο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μοντέλο σχετικά με την κάνναβη στις χώρες της Ευρώπης».

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασαν μια αναπτυξιακή στρατηγική που ποντάρει μεταξύ άλλων στα ναρκωτικά. Σύμφωνα με κύκλους της ΕΕ, στο 75σέλιδο κείμενο αναφέρεται ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάναβης θα προσελκύσει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ» γράφει στο ρεπορτάζ του το γερμανικό περιοδικό
Wirtschaftswoche.

Και συνεχίζει το κείμενο του γερμανικού περιοδικού: «Στις Βρυξέλλες το κείμενο προκάλεσε μικρή εντύπωση. "Οι προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν" λέει υψηλόβαθμος υπάλληλος της ΕΕ. Πρόκειται για απλή διακήρυξη προθέσεων, που δεν μπορούν να επαληθευτούν. Η Κομισιόν έστειλε πίσω το κείμενο με πολυάριθμες διορθώσεις και περιμένει βελτιώσεις».

Μέχρι αυτή την ώρα, το δημοσίευμα του γερμανικού οικονομικού περιοδικού δεν έχει διαψευστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει σχολιάσει αν πράγματι το ολιστικό του σχέδιο προβλέπει αύξηση των επενδύσεων κατά 1,5 δισ. ευρώ από τον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης, ούτε και έχει τοποθετηθεί στις διαρροές για τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν αξιωματούχοι της ΕΕ -αν πράγματι ισχύει αυτό που αναφέρει το 
Wirtschaftswoche- ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν αξίζουν ούτε το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκαν... 


Κάνναβη


Πώς ξεκίνησε η φιλολογία για... επενδύσεις €1,5 δισ.

Tον Νοέμβριο του 2017 (μισό χρόνο πριν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι «καλλιεργητές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να διαθέσουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε έργα που αφορούν την κατασκευή πάρκων θερμοκηπίων για την καλλιέργεια και επεξεργασία της κάνναβης».

Ωστόσο όταν ήρθε στην Βουλή το νομοσχέδιο, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μιλούσε απλώς και μόνον για «ενδεχόμενη αύξηση» των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού από την καταβολή του σχετικού παραβόλου από τους καλλιεργητές, «το ύψος των οποίων δεν μπορεί να εκτιμηθεί καθόσον εξαρτάται από τον αριθμό των υποβαλλόμενων αιτήσεων και το ύψος του παραβόλου».

Από την άλλη, κατά την συζήτηση τον Φεβρουάριο στη Βουλή, ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Βλάσης ρωτούσε «που στηρίζονται οι αναφορές υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης για επενδύσεις δισεκατομμυρίων, πού είναι οι μελέτες, από πού προκύπτει η τόση μεγάλη ζήτηση για εξαγωγές; Απάντηση δεν πήραμε».

Από πλευράς του, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Εμμανουήλ Συντυχάκης, έλεγε πως «οι εταιρείες με τις οποίες έχει κάνει η κυβέρνηση τα «κονέ», Καναδέζικες, Ισραηλίτικες, Αμερικανικές, εκδηλώνουν ενδιαφέρον να προχωρήσουν άμεσα στην αγορά μεγάλων καλλιεργούμενων εκτάσεων κάνναβης στη βόρεια Ελλάδα, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και μάλιστα οι ίδιοι εκτιμούν ό,τι ο τζίρος από την φαρμακευτική κάνναβη, ενδέχεται να αγγίξει το ποσό των 220 δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάθος δεκαετίας. Αυτό σημαίνει "δουλειές με φούντες"» τονίζοντας μάλιστα τότε: «Αν επικαλείστε ανάπτυξη και κέρδη πάση θυσία, με τη δική σας λογική και αφού και τα οπιούχα χρησιμεύουν στη φαρμακευτική, τότε φυτέψτε και την παπαρούνα. Γιατί δεν τη φυτεύετε; Εμπορευτείτε την κοκαΐνη, κάντε το Αφγανιστάν, χρήμα με τη σέσουλα, τρισεκατομμύρια δολάρια, κάντε το. Ας σταματήσει, λοιπόν, ο εμπαιγμός και το δούλεμα του λαού. (…) Επίσης, η νομοθεσία, ανέκαθεν, επέτρεπε τόσο την παραγωγή, όσο και τη διάθεση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, προβλέποντας, για αυτήν τη διαδικασία, κρατικό μονοπώλιο (…) Η Κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση στις 29/6/2017 μετέφερε την κάνναβη και τη ρητίνη της, από τα ναρκωτικά του Πίνακα Α σε αυτά του Πίνακα Β, επιτρέποντας, έτσι και την εισαγωγή σκευασμάτων και τη διάθεσή τους από τα φαρμακεία (…) Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα εξαίρεσης της παραγωγής της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς από τη διαδικασία του κρατικού μονοπωλίου και ανάπτυξης της εν λόγω παραγωγικής δραστηριότητας, από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με σκοπό είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου, είτε την εξαγωγή».

«Δεν γνωρίζω αν τα έσοδα από την ανάπτυξη της φαρμακευτικής κάνναβης θα είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια» είπε στον Σκάι το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.

Όπως είναι φυσικό, η αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση προϋπολογίζει προσέλκυση νέων επενδύσεων ύψους 1,5 δισ. ευρώ μέσω της ανάπτυξης του τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης προκάλεσε... πάρτι σχολίων στο τουίτερ.

Διαβάστε μερικά ενδεικτικά τουίτς:

ΣΧΟΛΙΑ (59)

@

Κι εγω 30 χρονια το λοτο...

Δουλειές με φούντες!

Α λααααααααααααααα!

Ολλανδία του Νότου

O Γιωργάκης πίστευε ότι θα κάνει την Ελλάδα Δανία του Νότου. Εσύ Αλέξη μου δεν μασάς. Θα την κάνεις Ολλανδία του Νότου. Και όπως το κάπνισμα επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας κλπ. έχει να πέσει πολύ γέλιο (με εσας).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΣΟΣ

Τασος

Ο φιλελεθερισμος ετσι ειναι. Αμα εχει περαση το χορτο πουλαμε χορτο. Εσεις οι γερμανοι που να καταλαβετε απο ελευθερη οικονομια? Γιατι η Αλβανια (που θελετε να την βαλετε στην ΕΕ) ειναι το κεντρο διανομης ναρκωτικων στην Ευρωπη? Εμεις δεν μπορουμε δηλαδη?

Tsak

Λογικό είναι να αναφέρονται στην επένδυσή, αφού είναι συνεταίροι με τους Αλβανούς, Σκοπιανούς κλπ, υπό την αιγίδα της Γερμανίας, όλα γίνονται αφού ώστε αυτοί να είναι καθαροί, αυτοί τους βοηθούν μετά τον διαμελισμό τους από τους ιδίους.

Μάνος Χρυσάγης

Μία ομάδα ανθρώπων που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε ώστε να γεμίζει τις <<παραγωγικές ώρες της ημέρας της>> τρέχοντας από διαδήλωση σε διαδήλωση ή να κάνει ατέρμονα συμβούλια σε επιτροπές ή να εξασκείται στο να γράφει θεωρητικούς λόγους για την οικονομία και τις επιχειρήσεις είναι σήμερα κυβέρνηση. Πρόκειται για την ομάδα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ η οποία μη γνωρίζοντας την χρήση και αξία των καταληκτικών ημερομηνιών σε παραγωγικά προγράμματα, των μετρήσιμων απογραφών και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών ήρθαν εδώ και τρία χρόνια να μας προσδιορίσουν τους όρους που θα παράγουμε, να μας επιβάλλουν να διαθέτουμε τα κέρδη μας στο κράτος ώστε να μπορούν να υλοποιούν τις φαντασιώσεις τους και να μας συμβουλεύουν πώς να διαχειριζόμαστε τις επιχειρήσεις μας με όρους αγοράς. Η σύγκρουση της πραγματικότητας με την θεωρία ήταν αναπόφευκτη όπως αναπόφευκτο ήταν το να βγουν εκτός ημερομηνιών όλα τα χρονοδιαγράμματα τους. Απλά ήρθε η ώρα να αναφωνήσουμε ομαδικά πως ο Βασιλιάς είναι γυμνός και μάλιστα γυμνοί είναι και όλοι οι παρατρεχάμενοι …… Το ότι τους αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα με στωικότητα είναι πραγματικά θέμα που αξίζει επιστημονικής μελέτης .

Λεονιδας

Μπορει καποιος να μου πει αν επιτρεπεται να καλιεργουμε παπαρουνα? Επισης δενδριλια καναβης που βρισκουμε? ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ? To υπ Αγ Αναπτυξης που πηρα τηλεφωνο δεν ηξερε. Μηπως εχει καποιος το τηλεφωνο του Καρανικα? Εχω μποστανια αλλα θα τα βγαλω ολα. Παπαρουνα και καναβη και διπλα θα βαλω 2 σκηνες με μαξιλαρια για ξεκουραση. 20 ευρω το μισαωρο, πρωτη ποιοτητα και να το χαιρεστε. Ακου εκει ντοματες και καρπουζια. Αυτα ειναι για αγραμματους.

κοινος νους

ΚΑΙ απο την βιομηχανικη ΚΑΙ απο την φαρμακευτικη καναβη ΚΑΙ απο αλλους τομεις και κλαψτε οσο θελετε,εξουσια δεν βλεπετε για τα επομενα 20 χρονια...αραγε ειναι βλακες οι νεοζηλανδοι που κατασκευαζουν απο μονωτικα πυριμαχα υλικα μεχρι σχοινια απο την καναβη?

k

και τα διαστημοπλοια;;; Ξεχνας τα διαστημοπλοια που θα φτιαξουμε απο κανναβη;;; Εκει να δεις αναπτυξη! 360 μοιρες στροφες θα φερνουμε ολη μερα!

132

Φυσικα και ειναι βλακες. Πως να προκοψεις χωρις Καρανικες ρε Νεοζηλανδια? Ζητα τεχνογνωσια απο το Ελλαντος

yolo

Το προνόμιο του ηλίθιου είναι η επιμονή

Σύντροφος μετακλητός με επίδομα σύριγγας

Πες τα σύντροφε πες τα. Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από εμάς στον κόσμο στην δημιουργία νέου πλούτου - κόψε φάτσες και ράψε σώβρακα είμαστε - ο συριζοπλούτος έρχεται, είναι μαζί με την ελπίδα και τρώνε τυρόπιτα, παίρνουν ένα ταξί, και έφτασαν.

Σοβαρά;

Εδώ δεν μπορείς να παράξεις οδοντογλυφίδα, ονειρεύεσαι πυρίμαχα υλικά απο κάνναβη; Απλά παραδεχτείτε το. Όλοι οι ζαίοι θέλετε να καπνίζετε και να κάνετε εμπόριο χασίς χωρίς να σας πειράζει ο μπάτσος. Τίποτα άλλο! Ακόμη και η Ευρώπη σας πήρε χαμπάρι πόσο μαστούρια είστε!

κωστας

Γτ οι Γερμανοί ρε παιδιά?δλδ αν ένας δημοσιογράφος γράφει το λέει οι Γερμανια ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rice

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να αποπληρώσει η Ελλάδα πρόωρα το δάνειο του ΔΝΤ, επανέλαβε ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με άλλους επίσημους πιστωτές, εάν χρειάζεται

creative-greece

Θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις και φορείς από το χώρο της βιομηχανίας, του τουρισμού και της ναυτιλία διακρίσεις για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας

retos_mk

«Ο ελληνικός τουρισμός έχει μπεί σε μία φάση ωριμότητας, δεν αντιμετωπίζουμε την αγωνία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο ένας παραπάνω τουρίστας έκανε τη διαφορά. Το μεγάλο ζητούμενο αυτή την στιγμή δεν είναι αν θα έρθουν πάνω από 30 εκατ. τουρίστες, αλλά πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον κόσμο».