Η ώρα της αλήθειας για τις τράπεζες - Στις 12.00 τα αποτελέσματα των stress tests

trapezes

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τις ελληνικές τράπεζες καθώς στις 12:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται από την ΕΒΑ τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που διενήργησε από κοινού με τον SSM. Οι τράπεζες περιμένουν τις τελικές ανακοινώσεις με σχετική ανακούφιση, καθώς όλες έχουν περάσει τη δοκιμασία. Η αισιοδοξία μάλιστα διαφαίνεται και στην έκθεση που εξέδωσε χθες η Goldman Sachs με την οποία μάλιστα αναβάθμισε τις τιμές στόχους για τις τραπεζικές μετοχές.

Οι πληροφορίες του newmoney.gr θέλουν την Alpha Bank να προηγείται με σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες στον δείκτη κεφαλαίων Core Tier 1 στο δυσμενές σενάριο.

Έπονται η Εθνική και η Eurobank με μικρή μεταξύ τους διαφορά και ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν, την καλύτερη επίδοση στο δυσμενές σενάριο φέρεται να έχει η Αlpha Bank, της οποίας ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων υποχώρησε στην περιοχή του 9,8%. Ακολούθησε η Εθνική Τράπεζα, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 6,9%, που είναι μικρότερος σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, γεγονός που ενδεχομένως συνδέεται και με την παραίτηση χθες του διευθύνοντος συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη. Επονται η Εurobank με 6,8% και η Πειραιώς με 5,9%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli-follie

Αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο για την πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής της λειτουργίας εκπονεί η εταιρεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τη νέα αιτηση υπαγωγής της σε καθεστώς προστασίας