Πτώση άνω των 170 μονάδων για τον Dow μετά τη Fed - Άλμα για την Apple

561635

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αρχικά σημείωσαν άνοδο και στη συνέχεια υποχώρησαν με την απόδοση της αμερικανικής δεκαετίας να διαμορφώνεται στο 2,97% 

Πτώση στη Wall μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και το σήμα για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη.

Αναλυτικά, ο Dow Jones -0,72% στις 23.924 μονάδες, ο S&P 500 -0,72% στις 2.635 μονάδες και ο Nasdaq -0,42% στις 7.100 μονάδες.

Η Fed αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό να διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα επίπεδα. Επίσης, έδωσε σήμα για υψηλότερο πληθωρισμό. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο συνολικός πληθωρισμός και ο πληθωρισμός εκτός τροφίμων και ενέργειας έχουν μετακινηθεί κοντά στο 2%». Πρόκειται για μια αναβάθμιση σε σχέση με την ανακοίνωση του Μαρτίου, στην οποία η Fed ανέφερε ότι οι δείκτες «συνέχισαν να κινούνται κάτω από το 2%».

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων αρχικά σημείωσαν άνοδο και στη συνέχεια υποχώρησαν με την απόδοση της αμερικανικής δεκαετίας να διαμορφώνεται στο 2,97% ενώ η διετία κάτω από το υψηλό σχεδόν δέκα ετών.

«Η αγορά συνεχίζει να αγωνίζεται με συγκρουόμενες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων κερδών, των υψηλότερων επιτοκίων και των φόβων για έναν εμπορικό πόλεμο» σχολίασε ο Crit Thomas της Touchstone Investments.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Apple ενισχύθηκε περί του 4,5% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Wall Street περίμενε με ανυπομονησία για τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Apple, καθώς η εταιρεία θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για τον τομέα της τεχνολογίας.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν σήμερα και οι CVS Health και Estee Lauder με κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Ισχυρά αποτελέσματα και από Garmin και Clorox που επίσης ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

0a39a2d5750d76af07b941d896b0d419_XL

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά εκφράζει τους προβληματισμούς του για τις νέες ρυθμίσεις και επισημαίνει ότι οι ρυθμίσεις οφειλών και δανείων να εστιάζουν στους εισοδηματικά αδύναμους

af73692fe6d7b4f8b5e89ab306873ed3_XL

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας εξηγεί στο «business stories» πώς η χώρα του ξεπέρασε την κρίση με συρρίκνωση Δημοσίου, ανακατανομή πόρων και υγιή αναδιάρθρωση της οικονομίας

kin_5

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις» αναφέρει η γερμανική υπηρεσία που φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece

6
3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό.