Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Ψεύτες και λαϊκιστές τότε, αδίστακτοι και δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα

mitsotakis_dei

Η κυβέρνηση που πολέμησε κάθε σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ, σήμερα την εκτελεί, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ - Ποιες είναι οι προτάσεις που κατέθεσε

Το επιχειρεί βεβιασμένα χωρίς ενεργειακό σχέδιο όπως ομολόγησαν και οι βουλευτές των ενεργειακών περιοχών. Το κάνετε χωρίς όραμα και χωρίς στοιχειώδες όραμα για χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει την προνομιακή θέση της χώρας για ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εξαπατά τους πολίτες, υπόσχεται κέρδη στους επενδυτές αδιαφορώντας για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Η κυβέρνηση οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές ρεύματος σε αύξηση και το κάνει συνειδητά και υπονομεύει το μέλλον της ΔΕΗ.

Το νομοσχέδιο αποτελεί την ταυτότητα της κυβέρνησης. Στο ονοματεπώνυμο γράφει Τσίπρας – Καμμένος, στα χαρακτηριστικά: ψέμα και στην φωτογραφία έχει τα πρόσωπα όλων των βουλευτών της κυβέρνησης που έλεγαν τα αντίθετα όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Όμως σε αυτό έχετε πάθει ανοσία καθώς το κάνετε συχνά.

Το 2014 η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ. Μιλούσε για εθνικό έγκλημα αν και το σχέδιο οδηγούσε σε μεγάλη ΔΕΗ με τον ορισμό του 70% της αγοράς.

«"Εθνικό έγκλημα" χαρακτήριζε ο κ. Τσίπρας την μικρή ΔΕΗ και έλεγε ότι δεν θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ΔΕΗ θα ξεπουληθεί...» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «"Η ΔΕΗ θα μείνει δημόσια και ενιαία επιχείρηση για τον ελληνικό λαό" αυτά λέγατε. Τότε ξεσηκώνατε εσείς οι τοπικοί παράγοντες τους πολίτες σε δημοψηφίσματα. Ο κ. Καμμένος ρωτούσε ρητορικά "ποιος θα μείνει έξω από την φυλακή όταν αποφασίσει η Δικαιοσύνη για εκείνους που αποφάσισαν για την ΔΕΗ". Σήμερα εκποιείτε μονάδες της ΔΕΗ και μάλιστα τις πιο κερδοφόρες και ανταγωνιστικές και το κάνετε χωρίς δανειακά βάρη και αφού προηγουμένως καταδικάσατε σε υπολειτουργία κατά 40% την πιο σύγχρονη μονάδα φυσικού αερίου που βρίσκεται στην Μεγαλόπολη. Το κάνετε για να ευνοηθεί ο ιδιότητης που θα αγοράσει τις λιγνιτικές μονάδες στην Μεγαλόπολη. Ταυτόχρονα φορτώνετε στην ΔΕΗ τα δάνεια και υπερβάλον προσωπικό. Αυτή είναι η αλήθεια».

«Ξεπουλάτε τις λιγνιτικές μονάδες. Πουλάτε θα πω. Τααυτόχρονα υπονομεύετε την ΔΕΗ. Λιγότερο ανταγωνιστική ΔΕΗ σημαίνει αύξηση των τιμολογίων ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε αναφερόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: «Ψεύτες και λαικιστές τότε αδίστακτοι και δημαγωγοί τώρα, αδιόρθωτοι και ανεπαρκείς πάντα».

«Τι θα έκανε μια σοβαρή κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Θα προχωρούσε στη δημιουργία σοβαρού περιβάλλοντος για ενεργειακή πολιτική και σε μείωση τιμών ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απάντησε και συμπλήρωσε: «Εχείς δεν έχετε κανένα σχέδιο. Επιχειρείτε ακροτηριασμό της ΔΕΗ για να κλείσει όπως-όπως η αξιολόγηση. Με αυτό τον τρόπο καταστρέφετε την ΔΕΗ και δεν δημιουργείτε όφελος για τους πολίτες. Πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ;».

«Η ΔΕΗ απασχολεί 23.000 εργαζόμενους. Εχουν επενδυθεί από το 1950 πολλά δισ. από τον Έλληνα φορολογούμενο. Εσείς οδηγήσατε την ΔΕΗ σε ανευ προηγουμένου υπονόμευση. Από το κίνημα δεν πληρώνω και από την πολιτική σας γκρεμίσατε την χρηματιστηριακή της αξία και εκτινάξατε τα ληξιπρόθεσμα 3 δισ. ευρώ. Αυτά είναι τα επιτεύγματά σας» υπογράμμισε.

«Πολεμήσατε το σχέδιο για μικρή ΔΕΗ και εκπονήσατε το σχέδιο των ΝΟΜΕ που οδήγησαν την ΔΕΗ να πουλά ενέργεια σε ιδιώτες προμηθευτές κάτω του κόστους. Πώς θα επιβιώσει η επιχείρηση που κινδυνεύει με κατάρρευση;» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Λέτε ψέματα. Είπατε ότι εξαιρέσατε μονάδες υδροηλεκτρικές. Για να δούμε σε λίγους μήνες τι θα εισπράξετε από την πώληση των τριών λιγνιτικών εργοστασίων και τι ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί;» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το έργο πνοής διασύνδεσης ηπειρωτικής Ελλάδας με νησιά το πολεμήσατε. Δεν το ψηφίσατε και ζημιώσατε καταναλωτές με επιπλέον 150 εκατ. ευρώ. Όμως πήγατε και κόψατε την κορδέλα. Είστε καλοί σε αυτό. Να κόβετε κορδέλες έργων που άλλοι οραματίστηκαν και εκπόνησαν όταν εσείς τους συκοφαντούσατε» και συνέχισε: «Τα ίδια κάνατε και με τον αγωγό TAP».

«Για το έργο εξοικονομώ κατ' οίκον τι να πω. Σας περίμεναν τρία χρόνια πάνω από 40.000 νοικοκυριά. Όταν ανοίξατε την πλατφόρμα η κατάσταση ήταν τραγική. Δεν κάνετε τίποτα για να πάρετε πόρους από το πακέτο Γιούνκερ για το πρόγραμμα όπως έκανε η Γαλλία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τους υδρογονάνθρακες ήσασταν απέναντι στις τρεις κυρώσεις που φέραμε, κατηγορούσατε για ξεπούλημα εθνικών πηγών. Μας αντιγράψατε τώρα. Λέτε σήμερα ότι κάνατε καλύτερη πώληση του ΑΔΜΗΕ. Δώσατε το 100% της εταιρείας κάτω από την τιμή που κοστολογήθηκε. Αν είναι να τις κάνετε έτσι ας μην κάνετε άλλες και το λέμε εμείς που είμαστε υπερ των ιδιωτικοποιήσεων.

Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε χιλιάδες θέσεις εργασίας και να γίνει η χώρα μας εργοστάσιο ΑΠΕ που θα τροφοδοτεί όλη την Ευρώπη. Να γίνουμε παράδειγμα για την περιβαλλοντική οικονομία με πράσινα ομόλογα.

«Μπορεί η Ελλάδα να είναι ενεργειακός κόμβος και υπόδειγμα εκπλήρωσης στόχων περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Ο ενεργειακός σχεδιασμός της ΝΔ συμβαδίζει με την διεθνή ανάγκη για μείωση χρήσης λιγνίτη» τόνισε.

Το Σχέδιο της ΝΔ:

1 Ενεργειακές πολιτικές και ενεργειακή ασφάλεια. Εξασφαλίζεται μόνο από την παροχή ενέργειας από διαφοροποιημένες πηγές. Μπορεί να το κάνει ο ευρωπαϊκός Νότος. Τα έργα αυτά τα είχατε πολεμήσει (Αγωγός, Ρεβυθούσα κ.α.)

2 Μείωση κόστους ενέργειας με απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Δέσμευσή μου να μειωθούν οι λοιπές χρεώσεις όπως ΥΚΩ και τέλος της ΕΡΤ να μειωθεί στο μισό

3 Εξάπλωση φυσικού αερίου. Τα υφιστάμενα δίκτυα θα εξαπλωθούν σε περισσότερες περιοχές.

4 Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων. Όλα τα δημόσια κτίρια να έχουν πιστοποιητικό και μετρητές για καλύτερη διαχείριση

5 Εκπτωση φόρου 40-50% για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων με πρόνοια ειδική στα φτωχά νοικοκυριά Θα γίνει και με προσέλκυση ιδιωτικών πόρων. Στήριξη ενεργειακών εταιρειών με συμπράξεις για την αναβάθμιση κτιρίων δημοσίου.  Η Πορτογαλία έβαλε στόχο την λειτουργία δημόσιων κτιρίων 100% από ΑΠΕ. Εμείς τι κάνουμε. Απλοποίηση διαδικασιών για επιχειρήσεις βιομάζας και κατοχυρώνοντας τα προϊόντα βιομάζας στις ΑΠΕ. ΝΑ ενθαρρύνουμε νοικοκυριά για αξιοποίηση των δυνατοτήτων μιας νέας εποχής.

6 Απόλυτη επιτάχυνση διασύνδεσης νησιών

7 Αυξηση των ΑΠΕ στην ηλεκτροκίνηση. Σήμερα τα ΙΧ είναι στο 3% με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρέπει να πάμε στο 10%. Αυτό απαιτεί εκσυγχρονισμό των δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Να θέσουμε φιλόδοξους στόχους. Η Ινδία έθεσε στόχο ότι το 2030 όλα τα αυτοκίνητα να είναι ηλεκτροκίνητα. Δίκτυο σημείων φόρτισης ΙΧ

8 Ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ. Είναι διαθέσιμα 30 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Πρέπει να εστιάσουμε εκεί την έρευνά μας. Η αποθήκευση ενέργειας από ΑΠΕ πρέπει να είναι απόλυτη προτεραιότητα των ερευνητικών κονδυλίων

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να απεξαρτηθεί από ρυπογόνες πηγές ενέργειας. Αυτό αφορά τις περιοχές που είναι εξαρτημένες από τον λιγνίτη. Πρωτίστως την Δυτική Μακεδονία και δευτερευόντως την Μεγαλόπολη.

Ως ΝΔ έχουμε ειδικό σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ με προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή πριν είναι αργά. Εχουμε σχέδιο συνεκτικής ενεργειακής πολιτικής που θα φέρει την Ελλάδα στην προτοπορία. Αυτά θα έπρεπε να συζητούμε σήμερα.

Το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας αναγκάζει να μιλούμε για το κάκιστο χθές και το χειρότερο σήμερα. Είναι η κυβέρνηση που πολέμησε κάθε σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ και σήμερα την εκτελεί. Δηλητηρίασε με το λόγο της την κοινωνία περισσότερο από κάθε ρυπογόνο εργοστάσιο. Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου βλάπτει σοβαρά.

Η χώρα αξίζει ένα καλύτερο αύριο και στην ενέργεια.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

μόνο ο κ.Άδωνης,

μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη.

Κυριακο

Σώσε μας από τα λαμόγια και τους απατεώνες.

Αλ

γίνε πρωθυπουργός για να ανέβουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι υπόλοιποι μόνο λόγια και υποσχέσεις, μόνο με σένα θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πραγματικά λογαριασμούς...αχαχαχα ...αχ, αχ, αχ

ρε λαμογιο

Και διαπλεκομενε γνωριζουμεπληρως απο ποια οικογενεια εισαι ,το ποιον σου, τις πραξεις σου και τα εργα σου που με τους κολλητους σου τρωικανους τιναξες την οικονομια στον αερα και με τις υπογραφες σου εκανες εντεκα περικοπες μισθων και συνταξεων,εστειλες στην ανεργια εκατονταδες χιλιαδες οικογενειαρχες και τωρα παριστανεις την παρθενα!!!!

μόνο ο Σύριζα κρατάει τις υποσχέσεις του

Πες τα σύντροφε να τα ακούσουν όλοι. Εγώ αν και τελειόφοιτος 6ης τάξης Δημοτικού ήμουν άνεργος κι όλη μέρα στα καφενεία άραζα. Τώρα διορίστηκα ως κλητήρας σε υπουργείο με 1.850 ευρώ μισθό και μπόνους παρουσίας. Τώρα μαθαίνω κομπιούτερ για να πάρω και αυτό το επίδομα. Μαύρο στους ψεύτες του κατεστημένου.

Αγράμματο συριζοτρολ

Ο πατέρας του ήταν ότι καλύτερο είχε ποτέ η Ελλάδα σε κυβέρνηση. Το ίδιο θα είναι και αυτός. Οι σημερινοί κλέφτες, απατεώνες, ψεύτες, ανήθικοι εκεί που ήταν έτοιμη η Ελλάδα να βγει από τα μνημόνια χρέωσαν τη χώρα με άλλα 200 δις και μνημόνια για άλλα 40 χρόνια βρωμολαμογιο του κερατά που μιλάς κι όλας.

@13.24@

ΓΙΑ ΠΕΣΜΑ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ? ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΝΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Η ΝΔ Η'ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΔΙΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ? ΘΥΜΑΣΑΙ Η'ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ? ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΛΗΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙΣ ...! Υ.Γ. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΣ ΜΕ 4 ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΑΘΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

estate

Το ακίνητο είναι από τα πλέον γνωστά του Αμαρουσίου, στην οδό Φραγκοκλησιάς και είχε αποκτηθεί το 2007 από εταιρεία ελεγχόμενη από τους ιδρυτές- συνεταίρους στην Ελλάδα της γνωστής εταιρείας ελεγκτών- συμβούλων επιχειρήσεων