ΕΦΚΑ: Παράταση στην καταβολή των εισφορών του Μαρτίου - Στα διπλά «ραβασάκια» η πρώτη δόση του συμψηφισμού

ΕΦΚΑ: Παράταση στην καταβολή των εισφορών του Μαρτίου - Στα διπλά «ραβασάκια» η πρώτη δόση του συμψηφισμού

Μέχρι το τέλος του μήνα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και αγρότες θα λάβουν δύο ειδοποιητήρια

efka01
Παράταση αναμένεται να δώσει ο ΕΦΚΑ για την καταβολή των εισφορών μηνός Μαρτίου για μη μισθωτούς, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να λάβουν διπλά ειδοποιητήρια, που θα εμπεριέχουν και τον συμψηφισμό των εισφορών, με βάση τα εκκαθαρισμένα εισοδήματα του 2016.

Όπως ανακοίνωσε ο φορέας, οι εφαρμογές που υποστηρίζουν την εισφοροδότηση Μη Μισθωτών θα υπολειτουργούν από την Τρίτη 24/04/2018 έως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.
Δεδομένου ότι η εκκαθάριση συνδέεται τεχνικά με την έκδοση εισφοράς Μαρτίου 2018 (η οποία καθυστερεί), θα δοθεί νέα ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής της εισφοράς, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση -η προθεσμία εξέπνεε τη Δευτέρα 30 Απριλίου.

Συνεπώς, μέχρι το τέλος του μήνα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες και αγρότες θα λάβουν δύο ειδοποιητήρια:

- το ειδοποιητήριο για τις εισφορές Μαρτίου 2018
Κλείσιμο
- το πρώτο ειδοποιητήριο για τις τελικές καταβλητέες εισφορές του 2017. Πρόκειται για το ποσό της 1ης δόσης του μεγάλου συμψηφισμού, για όσους δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το 2015. Αυτή η 1η δόση αναμένεται να είναι πληρωτέα έως τα τέλη Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, όσοι μη μισθωτοί δήλωσαν το 2016 επιπλέον εισόδημα από το 2015, πρέπει να πληρώσουν το επιπλέον ποσό που τους αναλογεί σε εισφορές σε πέντε δόσεις. Το πλήθος των δόσεων είναι κλειστό, ξεκινά τον Μάιο και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο (πληρώνονται οι εισφορές Αυγούστου). Η τελευταία δόση είναι πληρωτέα μέχρι 30/9/2018.

Αντίθετα, όσοι έχουν δηλώσει το 2016 μικρότερο εισόδημα από το 2015 και λόγω αυτού έχουν πιστωτικό υπόλοιπο, θα λάβουν εφάπαξ επιστροφή χρημάτων από τον ΕΦΚΑ στον τραπεζικό τους λογαριασμό εντός διμήνου από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, εκτός εάν υποβάλουν αίτημα, ώστε το ποσό να παραμείνει ως πιστωτικό υπόλοιπο στον ΕΦΚΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης