ΔΕΣΦΑ: Σήμερα οι βελτιωμένες προσφορές από τους δύο διεκδικητές της εταιρείας

Στόχος ο προτιμητέος επενδυτής να αναδειχτεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ που προβλέπεται να συγκληθεί την Παρασκευή

Σήμερα αναμένεται να κατατεθούν οι βελτιωμένες δεσμευτικές προσφορές για το ΔΕΣΦΑ, με στόχο ο προτιμητέος επενδυτής να αναδειχτεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ που προβλέπεται να συγκληθεί την Παρασκευή.

Για την τελική αναμέτρηση χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δύο μήνες από την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, καθυστέρηση που οφείλεται στον επίμονο και ενδελεχή έλεγχο των δύο φακέλων από το ΤΑΙΠΕΔ. Η διοίκηση του Ταμείου δεν έχει αποκλείσει ακόμη και τρίτο γύρο –εάν χρειαστεί- προκειμένου να ανεβάσει το τίμημα, προσβλέποντας σε γρήγορες διαδικασίες με την ανάδειξη του αναδόχου, λόγω της μεγάλης προεργασίας που έχει γίνει. Αυτός είναι και ο λόγος που εκτιμάται ότι δεν θα καθυστερήσουν οι εγκρίσεις στις Επιτροπές Ανταγωνισμού, Ενέργειας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βελτιωμένες προσφορές για το ΔΕΣΦΑ, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και το μεσοσταθμικό κόστος κεφαλαίου (WACC) που με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς πρέπει να αναθεωρείται σε ετήσια βάση. Πρόκειται για το κόστος που χαρακτηρίζει την προσδοκώμενη απόδοση των κεφαλαίων που έχουν επενδύσει μέτοχοι και δανειστές σε μια εταιρεία. Χρησιμοποιείται στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων και στον υπολογισμό της προεξόφλησης των μελλοντικών ταμειακών ροών.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr