Συμφωνήθηκε η πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ

Το ΤΑΙΠΕΔ και η PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A υπέγραψαν χθες Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας

Σε συμφωνία για πώληση του 50,1 % των μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων κατέληξαν οι βασικοί μέτοχοι, δηλαδή το Δημόσιο και η PANEUROPEAN του ομίλου Λάτση όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα.

Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο έχει μεταβιβαστεί η συμμετοχή του Δημοσίου και η PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A υπέγραψαν χθες Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το 50,1 % είναι το ελάχιστο προς πώληση ποσοστό, και κατανέμεται ως εξής: 20% από την συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ που είναι σήμερα 35 % και 30,1% από την συμμετοχή της PANEUROPEAN.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι δύο υφιστάμενοι βασικοί μέτοχοι θα παραμείνουν με ποσοστό από 15 % στην εταιρία, ο πλειοψηφών μέτοχος θα έχει το 50,1 % και το υπόλοιπο είναι το ποσοστό που ελέγχουν θεσμικοί επενδυτές και μικρομέτοχοι. Αναφέρεται επίσης ότι η σχετική πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

nikolios

Αν μπλοκαρε την "επενδυση" ομως θα τον λεγατε μπολσεβικο αριστεριστη που ειναι κατα οτιδηποτε ιδιωτικου

spas842

ντροπη πουλαμε το μελλον της χωρας τα κοιτασματα και τον ενεργειακο ελεγχο καποιοι θα πανε φυλακή γι αυτό.

Σωτήρης

Είμαι πάρα πολύ περίεργος να δώ που θα καταλήξει αυτό το 50,1% !Μήπως σε Τούρκους ωστε το μοίρασμα να γίνει χωρίς να ανοίξει μύτη? Μήπως σε Γερμανούς που ζητάνε γη και ύδωρ ή μήπως σε Αμερικάνους?

Dr Ελένη

Πούλησαν μαζί και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των τεράστιων υποθαλάσσιων αποθεμάτων φυσικού αερίου, υδριτών μεθανίου, κι αργού πετρελαίου, Νότια της Κρήτης, σε ξένα fund, οι αναρχικοί δοσίλογοι;

Ξεπούλημα της πατρίδας

Το αποτελεσματικό ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας είναι η μοναδική δεξιότητα που διαθέτουν οι λωποδύτες του ΣΥΡΙΖΑ. Το ξεπούλημα που κάνουν θυμίζει ο,τι έγινε με την κατάρρευση του κομμουνισμού. Τότε δηλαδή που οι ολιγάρχες άρπαξαν τα πάντα απο τις χώρες τους χωρίς να πληρώσουν σχεδόν τίποτα. Η διαφορά εδω είναι οτι οι άρπαγες ειναι ξένα κοράκια και όχι τοπικοί ολιγάρχες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης