Πρωτομαγιά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη άνω των 500 ευρώ στην εφορία

Πρωτομαγιά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη άνω των 500 ευρώ στην εφορία

Τα έξι σημεία-κλειδιά της τροπολογίας που έφερε ο Τσακαλώτος για να ψηφιστεί τη Δευτέρα - Οι διατάξεις αφορούν και χρέη σε φορείς κοινωνική ασφάλισης, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου

Στην ηλεκτρονική εποχή των πλειστηριασμών μπαίνει από την Πρωτομαγιά του 2018 το ελληνικό δημόσιο. Και μπορεί να μην προβλέφθηκε κανενός είδους προστασία για πρώτη, κύρια ή λαϊκή κατοικία, η τροπολογία όμως στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Δευτέρα στη Βουλή προβλέπει πλειστηριασμούς-εξπρές για κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία οφειλετών, με ένα «κλικ» και «όσο-όσο», από Εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία, ακόμα και για πολύ μικρές οφειλές από 500 ευρώ μόλις. 

Τρία μεγάλα εμπόδια υπήρχαν ως τώρα που εμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς από το δημόσιο, αλλά αυτά θα είναι όλα παρελθόν μετά την ψήφιση του νόμου:

Γραφειοκρατικό κόστος:
για να κινήσει διαδικασία πλειστηριασμού το δημόσιο έπρεπε να μπει σε έξοδα για να κοινοποιήσει ή να θυροκολλήσει την κατάσχεση, να την δημοσιεύσει σε έντυπα και σε δημόσιους χώρους, να απασχολήσει δικαστικούς κλητήρες και υπαλλήλους κλπ. Για τον λόγο αυτό είχε τεθεί και το όριο των 500 ευρώ για πλειστηριασμούς από το δημόσιο, καθώς για μικρότερες οφειλές η διαδικασία θα στοίχισε περισσότερο από το πλειστηρίασμα. Πλέον όμως, η τροπολογία λέει ότι από 1ης Μαΐου (για το δημόσιο) με ένα «κλικ» θα αναρτώνται όλα στο διαδίκτυο και το δημόσιο απαλλάσσεται από πολλά επαναλαμβανόμενα έξοδα. Κοινώς δηλαδή, συμφέρει περισσότερο πλέον να κυνηγήσει το δημόσιο τους μικροφειλέτες.

Ελάχιστο τίμημα: ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων απαγόρευε ανέκαθεν να εκπλειστηριαστεί ακίνητο κάτω από την αντικειμενική αξία που ορίζει η εφορία. Λόγω της οικονομικής κρίσης όμως, οι εμπορικές τιμές έπεσαν τα τελευταία χρόνια κάτω από την αντικειμενική. Έτσι κανείς δεν θα έδινε προσφορά σε πλειστηριασμό στην αντικειμενική τιμή, αφού ήταν ανώτερη από αυτήν που θα πλήρωνε ως κανονικός αγοραστής. Έτσι η διεξαγωγή πλειστηριασμού, όσες φορές και αν επιχειρήθηκε από το δημόσιο, απέβαινε άγονη. Αυτό αλλάζει αφού με την τροπολογία Τσακαλώτου «επαναπροσδιορίζεται» το κατώτατο τίμημα και ορίζεται πια ως η εμπορική αξία, δηλαδή όσα πιάσει στον πλειστηριασμό, ακόμα και κάτω από την αντικειμενική τιμή της εφορίας.

Αποχή συμβολαιογράφων: κράτησε μήνες, αλλά μετά την καθιέρωση αποκλειστικά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (από 21.2.2018 για χρέη προς ιδιώτες και τράπεζες ή από 1.5.2018 για χρέη προς το δημόσιο) η αποχή τερματίζεται και η διεξαγωγή τους απελευθερώνεται.

Τι λέει η τροπολογία:

1. Ορίζεται ότι από 1.5.2018 ο διενεργούμενοι κατά ΚΕΔΕ πλειστηριασμοί διεξάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και «αδαπάνως για το δημόσιο». Πρόκειται για μεταβατικού χαρακτήρα διάταξη, προκειμένου να προσαρμοστεί το δημόσιο και ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, σε όσα προβλέπει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

2. Τις μεθόδους αυτές δεν θα εφαρμόζουν μόνον η ΑΑΔΕ για οφειλές στην εφορία. Με την παράγραφο 5 ορίζεται ότι οι διατάξεις του ΚΕΔΕ εφαρμόζονται ανάλογα και από το ΚΕΑΟ για χρέη σε φορείς κοινωνική ασφάλισης, και από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και από τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εφαρμόζουν τον ΚΕΔΕ για την είσπραξη των απαιτήσεών τους.

3. Κινητή περιουσία: επιπλέον ορίζεται ότι η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο, μπορεί να εφαρμοστεί αναλογικά και για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κινητών πραγμάτων (πχ οχημάτων, μηχανημάτων, αντικειμένων αξίας κλπ). Αν τα κινητά πράγματα υπόκεινται σε φθορά κατά την κρίση της Υπηρεσίας που επισπεύδει, ο πλειστηριασμός γίνεται άμεσα χωρίς καμία χρονοτριβή. Για μικρής αξίας κατασχεμένα, εάν κατά την εκτίμηση της έκθεσης κατάσχεσης δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, τον πλειστηριασμό μπορεί να ενεργήσει οποιοσδήποτε από τους υπαλλήλους της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής υπηρεσίας.

4. Όλα στο ίντερνετ: επιπλέον καταργούνται αναχρονιστικές διατυπώσεις δημοσιότητας, όπως τοιχοκόλληση και δημοσίευση σε εφημερίδα και εισάγεται η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης των περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού («αδαπάνως για το δημόσιο») στο δικτυακό τόπο του Δελτίου Δικαστικών Δημοσιεύσεων του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΦΚΑ.

5. Τίμημα όσο η εμπορική αξία:  με την παράγραφο 6 τροποποιείται το άρθρο 39 του ΚΕΔΕ και προβλέπεται ότι για τα προγράμματα πλειστηριασμών που θα εκδοθούν  επί κατασχέσεων ακινήτων ου έχουν ήδη επιβληθεί μέχρι τον τώρα, επαναπροσδιορίεται η τιμή πρώτης προσφοράς και σαφώς ορίζεται ότι αυτή είναι η εμπορική αξία των ακινήτων.

6. Αλλάζει η κατάταξη πιστωτών: για 5η φορά μέσα σε δυόμισι χρόνια (με τους νόμους 4335 του 2015, 4336 του 2016,  4446 του 2016, 4491 του 2017 και με τον νέο νόμο που θα ψηφιστεί την Δευτέρα) αλλάζει η σειρά που θα πληρώνονται οι πιστωτές όταν γίνει ο πλειστηριασμός. Η αλλαγή την οποία όλοι βλέπουν είναι ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι θα παίρνουν έως 6 οφειλόμενους μισθούς (ή έως 9.669 ευρώ το πολύ). 

Παραβλέπουν όλοι όμως ότι αλλάζει και ο τρόπος διανομής για όλους τους υπόλοιπους. Για νέες οφειλές, στο εξής καταργείται η ποσόστωση 65% για εξασφαλισμένους πιστωτές που έχουν στα χέρια τους υποθήκες και ενέχυρα, 25% για προνομιακούς πιστωτές (για απαιτήσεις που το δημόσιο δεν έχει βάλει υποθήκες, ΑμΕΑ και εργαζομένους) και 10% για όλους τους υπόλοιπους «μη προνομιούχους» πιστωτές. Από το 2015 μέχρι τώρα, το σύστημα αυτό επέτρεπε να βρίσκουν σχεδόν όλοι κάτι να εισπράξουν. Στο εξής, για νέες οφειλές, η ποσόστωση καταργείται και μετά τους 6 μισθούς που θα παίρνουν οι εργαζόμενοι,  θα εισπράττουν από όλα τα υπόλοιπα όσοι έχουν υποθήκες (κυρίως τράπεζες) που μπορεί να μην αφήνουν τίποτα άλλο για να εισπράξουν το δημόσιο, ανάπηροι και εργαζόμενοι.

Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι σε πρώτη φάση τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί δεν θα είναι πρώτες κατοικίες αλλά θα είναι ακίνητα φορολογούμενων που χρωστούν στην Εφορία πάνω από 50.000 ευρώ. Ωστόσο όσο περνούν οι μήνες και εξαντλείται το στοκ των ακινήτων αυτών,  το όριο θα μειώνεται και το ενδιαφέρον θα μετατοπίζεται και σε πιο μικρούς οφειλέτες, που αποτελούν την μεγάλη μάζα (άνω του 90%) των οφειλετών του δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ (65)

Ελληνας πολιτης

Προς τους βουλευτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ..... Μα καλα τωρα, σοβαρα θα πατε να ψηφισετε τον πλειστηριασμο των σπιτιων των Ελληνων για χρεη 500 ευρω??? Ρε καημενοι αν το κανετε αυτο δεν θα μπορεσετε ΠΟΤΕ να κυκλοφορησετε δημοσια και μολις ξεμυτατε θα σας κραζουν ΟΛΟΙ. Ασε που στις εκλογες θα φατε τετοιο μαυρο που δεν θα το πιστευετε! Για σκεφτειτε το ακομα μια φορα τι πατε να κανετε........

Τερμα ο καναπες!

Ολοι αυριο στον δρομο! Αυτο το πολυνομοσχεδιο ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ! Αν ειναι δυνατον για 500 ευρω να βγαζουν τα σπιτια μας στο σφυρι !!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

όσοι είστε νέοι φύγετε για το εξωτερικό και ας μη ξέρετε αγγλικά οι πολλοί φτωχοί από επαρχία γνώμη μου να πάνε Γερμανια πουλήστε ότι έχετε και φύγετε και κάντε ενα πλανο πριν φύγετε π.χ ΜΚΟ που μπορούν να σας βοηθήσουν εκεί που θα πάτε σπίτι μαζί με φίλο για λιγοτερα εξοδα****** αλλιος θα δουλευετε με 400 ευρώ στην Ελλαδα δεν υπαρχει αριστερα και καπιταλισμός κυβερνούν οι 10 οικογένειες και οι δεσποτάδες όπως στης αποικίες Αποικία πηγαν να κανουνε την κυπρο οι 10 οικογένειες με τη χουντα Αλλα δεν τα καταφέρανε το αφορολόγητο σήμερα στην κυπρο ειναι 19,000 ευρώ και οι πολιτες μιλάνε άπταιστα αγγλικά

ghhh

μωρή άσε τα παραμύθια και πλήρωσε τους φόρους που χρωστάς λαμόγιο

@ 02 40 - @ 23 48

Αυτα ειναι τα αποτελεσματα του ευρω - μνημονιων. Η' ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ Η ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! Διωχνουν τους Ελληνες και παραδιδεται η Ελλαδα στους ευρωλαγνους και στους κερδοσκοπους.

ΝΙΚΟΣ

Το καλύτερο δώρο της "κυβέρνησης του λαού" στον λαό. Πρωτομαγιά δεν είναι ημέρα απεργίας ; Πάρτε τα τέτοια τους τώρα και τρέξτε να πληρώσετε γιατί οι τράπεζες θα είναι ανοιχτά.

o lala

αυτό το καράφλα παιδί που μας μπουχτησε στα λεφτά που βόσκει?

60 cent απο W str.

Το καπιταλισμο κανει καλο στο υγεια και στο ψυχη

Well...

Ποιός καπιταλισμός;;; Η αριστερά μας κυβερνάει. Αυτή είναι η αριστερά φίλε μου!

Κεντρί

Αν αυτό το πράγμα που κυβερνά εσύ το βλέπεις για αριστερά; Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι μαλλον σχολιάζεις με εντολή δεξιού κομματικού γραφείου! Αν δεν είσαι εντελώς ασχετος από πολιτικη. Αυτά που λαχταρούσε να κάνει η δεξιά,τα κάνει τώρα η ψευτοαριστερα του Τσίπρα,προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στους ιμπεριαλιστές κ στην ολιγαρχία,όπως άλλωστε κ οι προηγούμενοι ..."σωτήρες" κ μάλλον σας άφησε για πάντα χωρίς δουλειά κ πελατεία!!

αρτσιμπούρτσι

Προς κ.Ρούσκα Πρόεδρο Συμβολαιογράφων: Επειδή προβλέπεται η μάχη της Αλαμάνας φροντίστε των Πρωτομαγιά να μην είστε ο Αθανάσιος Διάκος στην σούβλα και πάρτε απόφαση κανένας συμβολαιογράφος να μην έχει συμμετοχή σε αυτό το αντισυνταγματικό και ανθελληνικό όνειδος του πεντακοσάρικου,ας κάνει τέτοιους πλειστηριασμούς ο Τσίπρας με τον Τσακαλώτο μόνοι τους,εσείς γιατί θέλετε να μπλέξετε το σώμα των εντίμων Ελλήνων Συμβολαιογράφων με τις μαύρες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας?

%$%

σιγά καλέ θα σκίσεις το καλτσόν

@@@

Καρανίκα ξύπνησες αγόρι μου?

*&*

ρε μπαταξή όταν έπερνες τα χρήματα αυτά δεν τα έλεγες

@@@

ποιά χρήματα,δίνει λεφτά η εφορία να περάσω να πάρω?

καλά σε κάνουν

μπαταξή πλήρωσε την εφορία, όπως πληρώνουν όλοι και άσε τα παραμύθια

κκ

θα πληρώνουμε οι υπόλοιποι λαμόγιο επιπλέον φόρους και ΕΝΦΙΑ για την πάρτι σου

@#@!

να στα πάρουν όλα

αριστερός

[...], να πληρώσεις τον φόρο σου, μην κάνεις το κορόιδο, διαφορετικά να σε κατασχέσουν τα πάντα

@@@

καλά [...] [...] είσαι δεν έχεις ακούσει ότι στην εφορία χρωστάνε 4500000 Ελληνες?

λλλ

δεν υπάρχουν [...] [...] υπόλοιποι 4500000 χρωστάνε στην εφορία !!!!!! ποιοι υπόλοιποι?

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Σόιμπλε και Τσιπρας ηταν οτι καλυτερο μπορούσε να συμβεί στην Ελλαδα μετα απο σαράντα χρονια κλεπτοκρατικης διακυβέρνησης που πτώχευσε την χώρα και εξαθλίωσε τους Ελληνες. Η κυβερνηση θα πρεπει να ειναι ακομα πιο τολμηρή με τις μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα με τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και οι πολιτες θα πρεπει να στηρίξουν αυτές τις μεταρυθμισεις, κάποιες επώδυνες αλλα αναγκαίες, αν θέλουν να δουν βελτίωση στο επιπεδα ζωής τους. Οι Ελληνες θα καταλάβετε σύντομα ποσο τυχεροί ειστε ως μέλη της ισχυρότερης νομισματικής ένωσης στον πλανήτη. Χρειάζεστε επιμονή και αφοσίωση στην εφαρμογή των μεταρυθμισεων, δημοσιονομική πειθαρχία και πλεονάσματα οπως σας τα εχει υποδείξει ο Σόιμπλε και σκληρή δουλειά μεχρι το 2060 κσι την αποπληρωμή τοων χρεών σας που αποτελουν τις τεράστιες σπατάλες που κάνατε ως λαός συλλογικά και δυστηχως ζούσατε για δεκαετιες υπεράνω των δυνατοτήτων σας χωρις να το αξίζετε.

Μανιατης

Ρε συ αγυριγε,μπορει να σε κραζω καθε τρεις και λιγο,γιατι αλλαζεις ψευδωνημα σαν τα πουκαμισα για να φαινεστε πολλοι εδω μεσα,αλλα εδω θα συμφωνησω μαζι σου!Και οχι γιατι επρεπε να γινουν μεταρυθμισεις οπως λες,αλλα για να μαθει ο φραπεδοελληναρας οτι οταν ψηφιζεις με το μυαλο σου στην ξαπλα,στην μασα και στην κομπινα,αυτα παθαινεις!Πηγε ο τσιφτετετολελληναρας και ψηφισε Τσιπρα για να γλυτωσει απο τον ΕΝΦΙΑ,τις μειωσεις μισθων και συνταξεων,και τους δανειστες.Τωρα που γινεται αληθινο αυτο που ελεγαν οτι οι αριστεροι θα σας παρουν τα σπιτια,τωρα τρεχει και δεν φτανει,και απειλει Θεους και δαιμονες οτι θα τους δειρει ολους,θα τους βρει μπροστα του και αλλα τετοια ομορφα και μαγκικα!Τωρα καλα να παθεις ελληναρα κοπριτη,τεμπελη και λαμογιο,χειροτερε ολων των λαων του κοσμου!Δεν σε λυπαμαι καθολου γιατι ηξερες τι ψηφιζες και ομως πηγες και το ψηφισες!Κανενας δεν σου φταιει για τα δικα σου λαθη!Εσυ και μονον εσυ φταις και τωρα πληρωνεις τις συνεπειες των επιλογων σου!Και οταν πας να διαμαρτυρηθεις και σε πλακωσουν στις γκλοπιες τα ΥΑΤ,ΜΑΤ και λοιπες αστυνομικες δυναμεις,να ξερεις οτι το ξυλο που εφαγες ηταν αριστερο και κατ επεκταση (δημοκρατικο)!!!!!!!!!!!

χεχεχε

για όλα φταίει η κατάρα το ΠΑΣΟΚ που έμαθε τον Έλληνα να ζει στη ξάπλα και στα δανεικά για να κάνει πολιτική μαϊμού ο αρχιπαπατζης.

χαχαχα

πέφτανε κάτι τρακοσαρες εφάπαξ σε δηλ υπαλλήλους ολυμπιακή ΔΕΗ ΟΤΕ να γλείφει τα δάχτυλα σου.

@ μούφα ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ.

Δεν άκουσες τα νέα? Ο κινέζος με αντάλλαγμα τον ελλιμενισμού παποριων του σε λιμάνια θα αναγκάσει, (φιλικά μη σκεφτείς κάτι κακό), τους ουνους τουρκογερμανους σαν και σένα, δεξιά και αριστερά της ΕΛΛΑΔΑΣ, να δώσουν πίσω τα κλεμμένα. Ο ένας δανεικά, ο άλλος εδάφη και συ το Ελληνο που καπηλεύεσαι.

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΑ

Τζιν Τσέν τσαν τζιν τζιν δηλαδή, νεοΕλληνα μπατίρη τελειωμενε μια ζωη ονειρεύεσαι μεγαλεία και άλλους να σε σώσουν απο τα μαυρα σου τα χάλια τα μεταπολιτευτικά, ΟΥΓΚ

@ μουφα Ελληνοκινεζα.

Κοίτα να σωθείς εσυ. Εγώ μπορώ και μόνος μου. Έτσι νόμιζε και ο φαφλατας μακαρονάς πριν 77 χρόνια και η Ελληνική ταξιαρχία μπήκε πρώτη ( αέρα )στο Ρίμινι. Μη σου πω τι έγινε στην Πίνδο. Θα πάθεις ανακοπή. Εσύ ούτε περασμένα έχεις να μας υπερηφανεύεται , ούτε καινούργια.

Απόπατος μπατιρης νεοελληνας

Φιλαρακι καλα κανεις ρε συ και τα χώνεις στους αλήτες τους ανθέλληνες ρε φιλαρακι. Φιλαρακι, εχεις δυο ευρω να παρω μια μπουγάτσα με τυρι βρε φιλαρακι???

@ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΑ (ΤΟΥΡΚΟΚΙΝΕΖΑ δηλαδή)

Τι ωραία μιλάς τα κινέζικα!!!! Να μίλαγες τουλάχιστον και γερμανικά...... Σε 2 λέξεις έκανες 5 λάθη!!!!!!! Σαν ΕΛΛΗΝΟΚΑΤΑΡΙΑΝΟΣ μιλάς τουλάχιστον αραβικά ή γκάου και εκεί???

@ Απόπατος μπατιρης μουφα νεοελληνας

Άκου ρεμάλι. 180 δις ΑΕΠ έχει η Ελλάδα φετος. Νόμιμα και άλλα 50 δις μαύρα. (240 δις ΑΕΠ είχε το 2005). Αν δεν εισπράττεις 2 ευρώ για τυρόπιτα τότε στον Καιάδα. Άντε γεμίσαμε παράσιτα και τσογλάνια απο όλους τους βόθρους του κόσμου να κάνουνε πνεύμα.

@ Ελληνογερμανιδα.

Όταν ήρθατε το 1941 ψευταραδες ναζιστές τάξατε σε μας τους σλαβοβουλγαρους τη Μακεδονία. Ακόμα να μας τη δώσετε. Τι γίνετε? Εσείς λέγατε τους έχετε στο τσεπάκι τους Έλληνες. Βλέπω όμως σας τσάκισαν τα κόκκαλα. Εμείς πάρα τις σφαγές που κάναμε ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πήραμε τίποτα. Θα σας αφήσουμε και θα πάμε με τους τούρκους. Και αυτοί ουνοι είναι. Μας ταξανε τον Όλυμπο. Αλλά απ'όσο βλέπω τώρα Κουρδιστάν θα είναι η τουρκία σε λίγο. Μήπως να συμμαχισουμε με τους Λαπωνες?

@ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ (τάχα ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ)

Ξεχνάς όμως Τσυριζομπουμπούκι ότι ο... "καλύτερος" όλων Τσίπρας μέχρι το 2015 έκαιγε την Αθήνα κόντρα σε κάθε μεταρρύθμιση. ..... Τότε ήσουν υπερ των κινητοποιήσεων, στα "δεν πληρώνω", "όχι στους γερμανοτσολιάδες του Σόιμπλε", "έξω η τρόικα", "κατάργηση ΕΝΦΙΑ", "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη", "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" κλπ......... Τώρα.... κωλοτούμπα.... Τράβα τώρα να πάρεις τα 0,30 (0,60 δίνουν σε όσους γράφουν σωστά) για να πας διακοπές στη...Majorka (sic) του Tropoje, κατά πως τη γράφεις μη γνωρίζοντας γερμανικά.........

Georgia

Άντε αμήν και ποτέ να πάρουμε καί εμείς ένα σπιτάκι φθηνά αρκετά τόσα χρόνια ζούσαν μερικοί σε παλάτια τζάμπα με ξένα λεφτά , ποιο νωρίς δεν γίνεται να αρχίσουν;

καρανίκας

τέρμα τα παραμύθια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

imf

Oι προσπάθειες όλων των πλευρών κινούνται προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας με το ΔΝΤ προκειμένου να σταλεί ένα ακόμα θετικό μήνυμα στο δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος

lagarde-tsakalotos_main01

Τι χάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από όσα έχουν ήδη ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ - Γερμανοί και ΔΝΤ τα βρίσκουν με το πάσο τους για το χρέος και πιέζουν την Αθήνα να τελειώνει τα προαπαιτούμενα για να αποφύγει παράταση του μνημονίου

1
wall11

Η μετοχή της Apple υποχώρησε 4,10% καθώς η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των iPhone για το δεύτερο τρίμηνο θα απογοητεύσουν τη Wall Street