Μοσκοβισί: Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση στις 22 Ιανουαρίου

Μοσκοβισί: Στόχος να κλείσει η αξιολόγηση στις 22 Ιανουαρίου

Ο Ευρωπαίος επίτροπος συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Eurogroup και συμφώνησαν ότι η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έχει προοδεύσει

Πολύ αισιόδοξος εμφανίζεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

«Η τρέχουσα τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έχει προοδεύσει πιο γρήγορα και πιο ομαλά από κάθε άλλη φορά έως τώρα. Συμφωνήσαμε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Μ. Σεντένο ότι αυτός είναι ο στόχος μας, να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση στις 22 Ιανουαρίου».

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος είχε συνάντηση με τον Πορτογάλο υπ. Οικονομικών, Μάριο Σεντένο, στη Λισαβόνα, όπου συζήτησαν για τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Ευρωζώνης καθώς και για την ανάκαμψη της πορτογαλικής οικονομίας.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1111_0

Η Bundesbank επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και εκτιμά ότι πλεονάσματα ύψους 3,1% του ΑΕΠ θα πρέπει να θεωρούνται -και μακροπρόθεσμα- εύλογα, επομένως «δεν είναι επιτακτικώς απαραίτητο να ληφθούν σύντομα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους»