Τσακαλώτος μετά το Eurogroup: Είναι κοινή η πεποίθηση ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Τσακαλώτος μετά το Eurogroup: Είναι κοινή η πεποίθηση ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίηση του για για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που ανακοίνωσε ο Ρέγκλινγκ - Η μείωση του χρέους μέχρι το 2060 θα φτάσει στο 25% στο λόγο χρέους προς ΑΕΠ

Την άποψη ότι υπάρχει κοινή αποδοχή πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το πέρας του σημερινού Eurogroup.

« Ήταν μια πολύ καλή συνεδρίαση για την Ελλάδα κατά τον πρώτο γύρο του σημερινού Eurogroup. Ήταν πολύ καλή γιατί όλοι οι θεσμοί έκαναν πολύ καλά σχόλια για την πολύ γρήγορη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς» δήλωσε ο Ευ. Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι «τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι θεσμοί δούλεψαν σκληρά γι΄αυτό το αποτέλεσμα» και ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων «το συντομότερο δυνατό».

«Επίσης, ήταν καλή συνάντηση γιατί ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ ανακοίνωσε το αποτέλεσμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και έκανε σαφές ότι ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο, καθώς η μείωση του χρέους μέχρι το 2060 θα φτάσει στο 25% στο λόγο χρέους προς ΑΕΠ, αντί για 20% που προβλεπόταν αρχικά» σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.

«Συνολικά ήταν μια πολύ καλή συνεδρίαση, πολλή δουλειά απομένει αλλά η Ελλάδα τώρα γυρίζει σελίδα και ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει κοινή αποδοχή πλέον ότι συμβαίνει αυτό» επισήμανε ο Ευ. Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι αναμένει «μια ακόμα καλύτερη συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου».

Εξάλλου, ο Ευ. Τσακαλώτος χαιρέτισε την εκλογή του Πορτογάλου ομολόγου του στη θέση του νέου προέδρου του Eurogroup, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Μάριο Σεντένο θα κάνει πολύ καλή δουλειά. Επίσης, ανέφερε ότι έχει την υποστήριξη πολλών μελών του Eurogroup, παρ' όλο που πολλοί σημείωσαν ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει βάλει «αρκετά ψηλά» τον πήχη. «Έχει πολλή δουλειά μπροστά του όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις κανονικές εργασίες του Eurogroup, αλλά και σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής αρχιτεκτονικής και του εύχομαι κάθε επιτυχία» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.
ΣΧΟΛΙΑ (4)

Γιώτα

Αγνώριστη την κάνατε την χώρα κ. Τριτοκοσμικέ Μπαρδαλέ του ΣΥΡΙΖΑ, τα παιδιά μας θα ντρέπονται για εμάς επειδή σας δώσαμε το δικαίωμα να το κάνετε. Οτι έχτισαν δυο γενιές, το γκρεμίσετε σε δυο χρόνια.

ΕΛΛΗΝ

ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!!

ΝΡΖΑ

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΤΡΕΦΟΝΤΕΣ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ

Μπιλ

και μετα ξυπνησες καημενε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης