ΔΝΤ: Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε από την Ευρώπη, θα βοηθάμε με την επιτήρηση

ΔΝΤ: Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε από την Ευρώπη, θα βοηθάμε με την επιτήρηση

«Παραμένουμε στη διάθεση των ευρωπαίων μετόχων μας για να βοηθήσουμε με όποια κρίση ενδεχομένως προκύψει. Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να διατελούμε χρήσιμο ρόλο μέσω της επιτήρησης» δηλώνει στο Reuters ο αναπληρωτής του Πολ Τόμσεν

ΔΝΤ: Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε από την Ευρώπη, θα βοηθάμε με την επιτήρηση
Μήνυμα ότι δεν είναι στις προθέσεις του ΔΝΤ
να αποχωρήσει από την Ευρώπη στέλνει με συνέντευξή του στο Reuters ο αναπληρωτής του
Πολ Τόμσεν στο ευρωπαϊκό γραφείο του ταμείου, Γιεργκ Ντεκρέσιν.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για τη στάση του ΔΝΤ μετά και την εμπλοκή του με το ελληνικό πρόγραμμα και τις συγκρούσεις με Αθήνα και Βερολίνο, απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε στόχο να αποχωρήσουμε από τη στήριξη της Ευρώπης, το αντίθετο μάλιστα».

Όπως σημείωσε σχετικά «παραμένουμε στη διάθεση των ευρωπαίων μετόχων μας για να βοηθήσουμε με όποια κρίση ενδεχομένως προκύψει. Επίσης ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να διατελούμε χρήσιμο ρόλο μέσω της επιτήρησης».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΔΝΤ είναι υποστηρικτικό ως προς το σχέδιο της Ευρώπης για μετατροπή του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ δημοσίευσε τη Δευτέρα και τις προβλέψεις του για την ευρωπαϊκή οιικονομία σημειώνοντας ότι «η ανάκαμψη της ηπείρου «ενισχύεται και διευρύνεται σημαντικά».

Όπως εκτιμά στις φθινοπωρινές του προβλέψεις, η οικονομική επέκταση της Ευρώπης θα ανέλθει φέτος σε 2,4% από 1,7% το 2016, υπερβαίνοντας κατά 0,5% τις εαρινές του προβλέψεις. Ωστόσο το 2018 αναμένεται να υποχωρήσει στο 2,1%, κατά 0,2% υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση του Ταμείου τον περασμένο Απρίλιο.

«Η ευρωπαϊκή ανάκαμψη διαχέεται και στον υπόλοιπο κόσμο, συνεισφέροντας σημαντικά στην παγκόσμια ανάκαμψη», σημειώνει το ΔΝΤ και προσθέτει:« Η ανάκαμψη  αυτή μπορεί να είναι ισχυρότερη από τις προβλέψεις βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, η βιωσιμότητα αυτής ανάκαμψης   παραμένει το σημείο – κλειδί. Μακροπρόθεσμα, οι αντίξοες δημογραφικές συνθήκες και οι πιέσεις στην παραγωγικότητα αναμένεται να ανακόψουν την ανάπτυξη». Παράλληλα, οι προοπτικές ανάπτυξης υπόκεινται σε αρκετούς σημαντικός εσωτερικούς και εξωτερικούς πτωτικούς κινδύνους.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/europi/338685-dnt-sto-2,4-i-anaptiksi-tis-eiropaikis-oikonomias-to-2017
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης