Ρεκόρ για τον Dow - Για πρώτη φορά στις 23.000 μονάδες

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι Morgan Stanley και Harley-Davidson. Η μετοχή της Morgan Stanley αυξήθηκε έως και 1,4% και ξεπέρασε τιμές που είχαν να εμφανισθούν από τον Μάιο του 2008 ενώ η Harley-Davidson σημείωσε άνοδο άνω του 3%

Υψηλό ρεκόρ για τον Dow Jones την Τρίτη καθώς άγγιξε τις 23.000 μονάδες παίρνοντας ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου της UnitedHealth Group και της Johnson & Johnson. 

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 0,17% στις 22.996 μονάδες, ο S&P 500 κατεγραψε άνοδο 0,07% στις 2.559 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 6.623 μονάδες.

Η UnitedHealth έκλεισε σε νέο υψηλό ρεκόρ, καταγράφοντας άνοδο 6%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη τριμήνου.

Η Johnson & Johnson επίσης, έκλεισε σε νέο υψηλό ρεκόρ, με άνοδο 3,4%, μετά τα επίσης ισχυρά στοιχεία τριμήνου, με οδηγό την φαρμακευτική της δραστηριότητα και την πρόσφατη εξαγορά της ελβετικής Actelion καθώς και άλλων επιχειρήσεων. Η μετοχή της Goldman Sachs υποχώρησε κατά 2,6%. Νωρίτερα διαπραγματευόταν υψηλότερα καθώς τα κέρδη και τα έσοδα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι Morgan Stanley και Harley-Davidson. Η μετοχή της Morgan Stanley αυξήθηκε έως και 1,4% και ξεπέρασε τιμές που είχαν να εμφανισθούν από τον Μάιο του 2008 ενώ η Harley-Davidson σημείωσε άνοδο άνω του 3% ενώ νωρίτερα διαπραγματευόταν χαμηλότερα καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση 8,1% στο τρίτο τρίμηνο.

«Αυτά τα μεγάλα, στρογγυλά νούμερα γίνονται όλο και πιο εύκολα για τον Dow σε ποσοστιαία βάση», δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής της στρατηγικής αγορών στη Wunderlich Securities. «Αυτό είναι σπουδαίο γιατί κάθε φορά που παίρνουμε ένα τέτοιο ορόσημο, φαίνεται ότι η Αμερική δίνει μεγαλύτερη προσοχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές», κατέληξε.

Στα μάκρο της ημέρας, η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε τα στοιχεία του Αυγούστου ανακοινώνοντας ότι η παραγωγή υποχώρησε 0,7% αντί για 0,9% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr