Καταλονία: Ισπανικές τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Βαρκελώνη

Καταλονία: Ισπανικές τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Βαρκελώνη

«Το χρήμα και ο φόβος δεν πάνε μαζί» δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή, που μίλησε στους Financial Times

Καταλονία: Ισπανικές τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Βαρκελώνη
Την αποχώρησή της από την Καταλονία
, σε περίπτωση που η τοπική κυβέρνηση προχωρήσει σε μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας, φέρεται να εξετάζει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της περιοχής, Caixabank.

Πηγές που επικαλούνται οι Financial Times αναφέρουν ότι η τράπεζα, με έδρα τη Βαρκελώνη, θα κρατήσει τα κεντρικά της γραφεία στην καταλανική πρωτεύουσα, αλλά μπορεί να αποφασίσει ότι πρέπει να μεταφέρει τη νομική της έδρα, προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα των καταθετών.

Κλείσιμο
Η τράπεζα έχει ήδη εκφράσει τις ανησυχίες της για τις εξελίξεις από την περασμένη Τρίτη, σε εσωτερική ενημέρωση του προσωπικού, στον απόηχο των επεισοδίων κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου.

Ο φόβος της τράπεζας είναι το ενδεχόμενο κήρυξης ανεξαρτησίας της Βαρκελώνης, που θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή και την πόλη. «Το χρήμα και ο φόβος δεν πάνε μαζί» δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή, που μίλησε στους Financial Times.

Ανάλογες προετοιμασίες κάνει και η Banco Sadabell, μία ακόμη τράπεζα με έδρα την Καταλονία. Στις σκέψεις της βρίσκεται η μεταφορά της νομικής έδρας εκτός Καταλονίας, στο Αλικάντε ή στη Μαδρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, η σημερινή εξέλιξη στην υπόθεση της Καταλονίας, με το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας να αναστέλει τη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Καταλονίας, που είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου οι καταλανικές αρχές να προχωρήσουν σε μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιφέρειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης